İSMAİL DURSUN KUZUCU


Pusula 13 Yaşında


Pusula´mız on üç yıldır pusulasını şaşırmadan yayın hayatını tüm zorluklara rağmen sürdüren ender yerel gazetelerimizden biridir. Son yıllarda iktidarın değirmenine su taşımayan görsel ve yazılı basın, ya çok zor durumda yayın hayatını sürdürmekte, ya iktidara yakın yayın yapmakta, ya da yayın hayatını sonlandırmaktan başka çıkar yolun kalmadığını birçoğumuz ayan beyan anlamışızdır.

 Artık yazmanın, bağımsız, özgür konuşmanın, düşünmenin de tadı tuzu kalmamıştır. Türkiye´de gücü elinde bulunduranlar ülkede yaşayan herkesin kendileri gibi düşünüp, kendileri gibi aynı yolları kullanmalarını istemekte,  elinde bulundurdukları yanlı, yazılı ve görsel basınla yaylım ateşine tutarak adata kendinden olmayanlara hayat hakkı tanımamaktadırlar.

Kırıkkale´nin sorunları ile ilgili halkımızın yazar mısın diye söyledikleri ya da kendi yaşayarak gördüğüm toplumun çoğunluğunu ilgilendiren konulardaki yazılarımız özellikle son zamanlardaki yöneticilerimizin duyarsız kalmaları bizleri çok üzmekte ileriye dönük ümitlerimizi yitirmekteyiz.

Daha önceki zamanlardaki idareci ve yöneticilerimiz basında çıkan, ilimizin sorunlarıyla ilgili yazılarımıza nezaketen de olsa görüş ve düşüncelerimizi ya telefonla sorarlar veya makamlarına davet ederek bilgilendirirlerdi. Bizde gelişmelerden  ve makamların verdiği bilgileri bir sonraki yazılarımızda tekrar halkımıza duyurmaya çalışırdık.

Özellikle birçok gazetecinin içerde olması bağımsız ve hür düşünceyi baltalamakta, insanlar düşüncelerini yansıtmada güçlükler çekmektedirler. Birliğimize, beraberliğimize, insan hak ve özgürlüklerine, teröre destek vermeyen düşüncelerimizi yazmak, paylaşmak tümü ile suç olmaktan çıkarılmalıdır.

Çünkü tüm gelişmeler bağımsız ve hür düşüncenin olduğu ülkelerde gelişmektedir. Kapalı, baskıcı yönetimlerin olduğu ülkelerde ise insanlar sadece şakşakçılığa ve´´ Padişahım çok yaşa´´ sözleri ile tüm pislikleri halının altına süpürerek temiz ve pak olduğunu zannetmektedirler. Şunu herkes çok iyi bilsin ki böyle yerlerde duyulanlar, görülenler,  yaşadıklarımız, duyduklarımız değildir.

Pusula gazetemiz tüm bu zorluklar içinde tarafsız, bağımsız, hür düşünceye dönük politikalarını zorluklara rağmen devam ettirmektedir.

Özellikle Kırıkkale´yi yönetenlerin yerel gazetelerin yazdıkları sorunlarla ilgili daha fazla ilgilenmeleri en büyük dileğimizdir. Daha önceki yöneticilerimiz ilimizin sorunları ile ilgili tüm düşüncelerimizde bizlerin görüşlerine büyük önem vermekteydiler. İlin sorunlarıyla ilgili yazı yayınlanır yayınlanmaz yazıyı yazan kişi ile kontak kurulup sorun çözülene kadar ilgileniyorlardı.  Sorunların yansımasında ilgisiz ve duyarsız yerel gazeteler değil, yerel gazetelerin feryatlarına kulak tıkayan yöneticiler olduğu unutulmamalıdır.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Pusula Gazetemiz insan hak ve özgürlüğüne dayalı bilimselliğe ve çağdaşlığa önem vererek tüm özgürlükleri kullanırken ödün veremeyeceğimiz tek davranış vatan sevgimizdir. Yurdumuzda ve ilimizde tüm halkların barış içinde yaşaması ilkesine bağlı yayın hayatını sürdüreceğine inancımız tamdır. İnşallah daha nice uzun yıllara ilkelerinden sapmadan daima doğrunun ve haklının yanında yayın hayatını sürdürmesi dilek ve temennilerimle Pusula Gazetemize nice yıllar dilerim.

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli