CÜNEYT TÜRKOĞLU


PLAY-OFF YOLUNDA BİR OK: EROK

Ligin ilk devresinde evimizde 2-0 yenildiğimiz Erok karşısına bu sefer rövanşı almak için çıkmıştık.


Ligin ilk devresinde evimizde 2-0 yenildiğimiz Erok karşısına bu sefer rövanşı almak için çıkmıştık.

 

Biz play-off mücadelesi verirken, Erok da güçlendirdiği kadrosuyla şampiyonluk mücadelesi veriyordu. Fethiye’yi de evinde yenen Erok, bu maçı da kayıpsız geçerek şampiyonluğun büyük bir adayı olduğunu göstermek istiyordu.

 

Karşılaşmanın başını izlesek de yasak olduğu iddia edildiği için sonradan yayın kapatıldı. Herkes maçları canlı verirken bu yasak neden sadece bize oluyor, onu da anlamak mümkün değil.

 

Maça gelirsek Nihat hocayı severim, sayarım. Takımı play-off hattına getirmesi bile büyük bir başarıdır. Sevdiğimiz kişileri de kırmadan saygı çerçevesinde eleştirmek gerektiğini de düşünüyorum.

 

Maça çıktığımız 11, beklediğim bir 11 değildi. Geçen hafta takımımız iyi olsa da defansta çok pozisyon vermiştik. Bunda Doğukan’ın yokluğunda Buğra’nın oynaması da etkili olmuştu. 3-0 kazanmıştık ama bu skor defansif anlamda her şeyi doğru yaptığımız anlamına da gelmiyordu. Buğra’nın geçen haftaki kötü performansından sonra bu hafta 11’de olmayacağını düşünüyordum. Geçen hafta mevkilerinde iyi oynayan Onur ve Seyit, Buğra’nın orta sahaya geçmesiyle bir anda yer değiştirmiş oldular.

 

Onur sağ beke, Seyit sağ açığa geçti. Böyle olunca hem orta saha, hem de sağ bek kısmında zaafımız oluştu. Bu zaafı önceki maçlarda da görmüştük. Eğer Buğra yerine Serkan ya da Emirkan sağ açıkta oynasa, Onur ortada, Seyit de geçen hafta gibi sağ bekte başlasaydı daha etkili olabilirdik.

 

Zaten hocamız da yanlışı görmüş olacak ki Buğra 32. dakikada oyundan çıkarak yerini Serkan’a bıraktı. Tabii Buğra çıkana kadar da golü yemiştik. Mağlubiyeti de Buğra’ya bağlamıyorum. Kendisi  Kırıkkale’nin bir evladıdır ve çıktığımız sene büyük katkıları ve emeği olmuştur. Ama şu anki performansıyla maalesef ilk 11’i hak edecek bir oyun sergilemiyor.

 

İkinci yarı oyuncu değişikliklerine baktığımızda da hocamız gerekli dokunuşu yapamadı.

Karşılaşmayı sadece cılız bir şut ile bitirmişiz. Yani düşünün, koskoca 90 dakikada bir üstümüzdeki rakibe karşı böylesi kritik bir maçta etkili bir şut dahi çekememişiz. Geçen hafta nazar değmesin dediğimiz takıma bir haftada ne oldu? Yasin Reis büyük bir eksiklikti ama tek sorun onun olmaması mıydı?

 

Evet, Nihat hocamız maalesef son haftalarda formsuz. Peki takıma güçlü takviyeler yapıldı mı? Hocamızın elindeki malzeme yeterli mi? Bu takıma transfer gerektiği çok açıktı. İkinci devrede 3 transfer yapabildik. Forvete Reha, orta sahaya Ufukcan ve Osman Destan alındı. Reha’yı geçen hafta da değerlendirmiştim. Gol atamamasına rağmen iyi mücadele etmişti. Ufukcan ilk 11 şansı bulamıyor. Osman zaten genç bir oyuncu, devre arasında böyle bir oyuncuyu kiralık olarak niye aldık, onu da anlamadım. Yani 3 transferin birisi oynuyor sadece. Demek ki transferlerde çok da başarılı olamadık.

 

Henüz transfer dönemi bitmedi. Buradan başkana ve yöneticilere tekrar seslenmek istiyorum. Bu takımı bu noktaya getirdiniz, play-off hattının da içindeyiz. Şu ana kadar yönetim olarak başarılı bir performans da sergilediniz. Herkes üst lig için ümitlendi. Bu kadar emeğin ve ümitlenmenin sonu hüsran olmasın istiyorsanız transfer dönemi bitene kadar mutlaka bir stoper ve ofansif orta saha almanız gerekiyor. Daha önce kanat demiştim ama şu an görüldü ki bir forvet arkası transferi daha elzem. Uğur Ayhan kağıt üzerinde olduğu kadar sahada iyi değil. Ona güvenerek bu sezonu bitiremeyiz.

Transferin de bir maliyeti var, kolay işler değil biliyorum. Ama bu noktaya geldikten sonra artık şartlar zorlanmalı. Bu kadar taraftarın ümidini, bu güzel hikayeyi gelin mutlu sonla bitirelim.

 

Erok’tan bir ok yedik ama düşmeyelim, ayakta kalmayı bilelim. Hafta içi transferlerle play-off’taki en önemli rakiplerimizden İçel karşısına haftaya güçlü çıkalım, bu şehri hak ettiği yere taşıyalım…

  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı