OSMAN ÖCAL


PKK Terör Örgütünün Tunceli Çıkmazı–4

PKK Terör Örgütünün Tunceli Çıkmazı–4


Zaman zaman PKK terör örgütü elemanlarının cezaevlerinde ölüm orucuna gittiklerini duymayanımız yoktur. Hatta ölümle sonuçlanan olaylar olduğu gibi ölmese de bedeni iflas eden teröristler olmuştur. Fakat burada bir ayrıntı var ki ölüm orucuna gidenler genelde Kürtler değil terör örgütüne taşeronluk yapan eski sol örgütlerin elemanlarıdır. Genelde Tokat’ın, Sivas’ın Tunceli’nin Alevi inançlı örgüt elemanları telef oldukça PKK terör örgütü büyümüştür.

Örgüt cezaevlerini bir okul ve eleman kazanma merkezleri olarak kullanıyordu. Ulus canlı bomba eylemcisi Güven Akkuş da cezaevinde bulunduğu dönemde PKK safına geçti ve kendi sonunu hazırladı. Örgüt her ne kadar eylemi kendisi üstlenmeyip yan kuruluşu TAK ‘a üstlendirdiyse de örgütten kaçıp teslim olan bir militanın ifadesine göre eylemcinin eylemi gerçekleştirmeden önce çektiği video Kandil’de yeni eğitime tabi tutulan militanlara gösteriliyor ve onurlu bir ölüm olduğu vurgulanıyordu.

Kendilerinin Kürt olmadıklarını, Alevilerin de Kürt olmadıklarını savunanlar örgüt yönetimini derin PKK olarak nitelendirirken binlerce militanın derin PKK tarafından öldürüldüğünü söylüyorlar. Bunu söylerken de örgütü kötülüyor hem de devlet karşıtı olduklarını da vurguluyorlar.

Bazıları,  örgütün yönetim kadrosunun Alevi ağırlıklı olduğunu belirterek örgütü adeta Alevi örgütü gibi ya da Alevilerin eline geçmiş gibi göstermeye çalışıyor. Eğer örgüt Alevilerin eline geçmiş veya yönetim ağırlığı Alevilerde ise neden Aleviler sürekli bazı hak taleplerinde bulunurken, hazır bunu da bahane edip, devam eden süreç içerisinde Alevi vatandaşlar için devletten bir istekte bulunmuyorlar.

Tunceli’de örgütün siyasi kanadını temsil eden partinin bir önceki yerel seçimdeki oy oranı yüzde otuz iken 2014 yerel seçimlerinde ise oy oranını yüzde kırk ikiye çıkararak belediye başkanlığını tekrar kazanmış, sol örgütlerin desteklediği bağımsız aday ise ancak üçüncü olabilmiştir. Buradan da anlaşılmaktadır ki Kandil’in Alevi sol patentli gösterdikleri yönetimi Tunceli solunu desteklememiştir.

Ayrıca burada ilginç bir durum var ki Tunceli belediye başkanlığını kazan şahıs BDP ve AKP arasındaki ‘İslam kardeşliği’ projesine karşı çıkan BDP il başkanının istifasına neden olmuştur. Belediye başkanlığını kazanan şahsın bağlı olduğu aşiretin Pertek ilçesinde yoğun bir nüfusu vardır ve burada da belediye başkanlığını AKP’nin adayı kazanmıştır.-

Türkiye’nin geleceğini çözüm sürenin olumlu bitmesine bağlayanlar açıkça terör örgütü lehine istedikleri tavizi vermeyi kabul ederlerken tehlikenin sona ereceğini, artık anaların ağlamayacağını düşünüyorlarsa yanılma ihtimalleri her zaman vardır. Çünkü terör örgütü ne istiyorsa Kürtler için istiyor ve Zazaları hiç hesaba katmıyorlar. Oysaki Tunceli, Bingöl, Elazığ, Sivas, Diyarbakır, Erzurum gibi illerde yoğun olmak üzere birçok ilde Zazalar bulunmaktadır ve örgüte çok sayıda eleman vermişlerdir. PKK terör örgütü Zazaları asimilasyon amacıyla yok sayarken Zazaların bir kısmının örgütten kopuşu söz konusudur.

Farz edin ki her şeye rağmen bütün Türk ulusu kurumlarıyla beraber kafasını kuma gömdü süreç örgüt lehine sonlandı. Burada yeni tehlikelerin doğmayacağını kim garanti edebilir. Elif Orhan adlı bir yazarın söylemiyle: ‘‘Biz Jar û Diyarın çocukları bu kez yüreğimizi kendimiz için avucumuza alıp alanlara doğru yürüyoruz..’’ Bunun dağlara doğru olmayacağını, Ülkede Kürt-Zaza, Alevi- Sünni, Türk-Zaza, Kürt-Türk çatışmalarının çıkmayacağını bu millete garanti edecek birisi var mı? Ya da bir kurum var mı?

Evet, PKK terör örgütü yerli yabancı çok sayıda Kürt olmayanı Kürt faşizmi adına kullanmıştır. Süreci kendi lehine sonlandırabilirse militanlarını İran ve Suriye gibi Kürtlerin bulunduğu bölgelere kaydırmayı ve kan akıtmaya devam etmeyi düşünmektedir.

Halkların kardeş olmadığını, 72 millete aynı gözle bakılamayacağını terör örgütü en adi işkence ve öldürme eylemlerine başvurarak bağıra bağıra anlatmaya çalıştı aslında. (Devamı Gelecek…)

  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli