OSMAN ÖCAL


PKK Bir Ermeni Terör Örgütü müdür? - 2


    PKK terör örgütünü Ermeni terör örgütü olarak göstermeye çalışanların bazılarının ise kendilerince doğru ve gerekli gördükleri farklı bir gerekçesi var. İpuçlarını gördüğümden

dolayı ilerleyen zaman içerisinde bu düğümü kendilerinin çözeceğine inanmak istiyorum ve bu yazım içerisinde o konuya değinmek istemiyorum.

 

   Terör örgütü içerisinde acaba başka etnik kökenden de teröristler var mıdır; birde ona bakalım.

 

    Örgütün bünyesinde barındırdığı Ermeni kökenli veya kırma teröristlerin bulunmasından dolayı Ermeni terör örgütü olarak lanse edenler için örgüt içinde başka hangi etnik kökenden terörist bulunduğunu birkaç örnekle göstermeye çalışalım.

 

   Şendin Sakık aynı kitabın 109´uncu sayfasında şöyle diyor: ??Süryaniler Avrupa ülkelerinde o kadar güçlüler ki, Türkiye tüm ağırlığını ortaya koyduğu halde, suçu sabit olan Süryani kökenli PKK yöneticisi Nuriye Kespir´i Hollanda´dan alamadı.´´(5)Bu demektir ki örgüt içinde Süryaniler de var. Denilebilir mi örgüt bir Süryani örgütüdür.

 

   PKK terör örgütünün kurucuları ve ileri gelenleri arasında ??Ordu doğumlu Haki Karer, Gümüşhane doğumlu Kemal Pir, Adana doğumlu Duran Kalkan, Zeki Yılmaz´´(6) gibi çok sayıda Türk kökenlinin bulunmuş olması örgütü Türk terör örgütü yapar mı?

 

   Çekirdek kadroda Türk kökenlilerin de bulunduğu ve 27 Kasım 1978´de Diyarbakır´ın Lice ilçesinin Fiş köyünde kurulan PKK 1978 tarihli ?Kürdistan Devrimin Yolu´ adlı manifestoda kendisini ?ulusal kurtuluşçu? ve ?proleter devrimci? bir hareket olarak duyurmakta Kürdistan ?devletlerarası sömürge? olarak tanımlanmakta, Marksist-Leninist prensiplere dayanan demokratik-birleşik-sosyalist Kürdistanı inşa etmek nihai politik hedef olarak belirlenmekteydi.(7) Burada da bir Ermeni veya bir Büyük Ermenistan´dan söz edilmiyor, tam aksine kürdistan vurgusu yapılıyor.

 

   PKK terör örgütü içerisinde olduğu kadar, birçok çevre tarafından siyasi uzantısı olduğu belirtilen ve şu anda mecliste temsil edilen HDP´nin içinde de farklı etnik gruplara ait hatta Türk kökenli siyasetçiler var. Ünlü araştırmacı yazar Ali Rıza Özdemir verdiği bir söyleşide ayrılıkçılar içindeki Türkmen kökenlilerden örnekler verirken: ???Sonra?Ben de Türk´üm, Allah başka bir keder vermesin? diyerek güya espri yapan Sırrı Süreyya Önder var. Yani var oğlu var. Tirkan aşiretinden bir dostum, ?Kürdistan´ı kuracaksa Türkmenler kuracak? demişti. Durumu en iyi özetleyen cümle bu galiba?´´ (8) demektedir.

 

   Türk kökenli Nursel Aydoğan´ın BDP yöneticilik ve milletvekilliği yapmış olması, Daha birçokları gibi bir Azerbaycan Türkü olan Kıznaz Türkeli´nin HDP Iğdır milletvekili olması bu partileri bir Türk soylu parti yapmayacağı gibi Süryani temsilcisi Erol Dora bu partiyi Süryani partisi, Ermeni kökenli Garo Paylan da Ermeni partisi yapmaz.

 

   Mesele Dergisinden Aslı Sarıoğlu´nun 7 Haziran milletvekili seçimleri ile ilgili olarak HDP´nin İstanbul milletvekili adayı Turgut Öker ile yaptığı bir söyleşide Turgut Öker partilerinin 550 adayı ile ilgili şöyle demektedir: ???HDP´nin 550 tane adayı var, 550 adayın 150 tanesi Alevi kökenli. HDP´nin 550 adayının içerisinde benim gibi 100 tane Türk var, ulusal kimlik itibariyle, 50 tane Ermeni var, 5 tane Çerkez var ve sadece 100 tane Kürt var.´´ (9) Ne kadar ilginç değil mi?

 

   HDP vekil adaylarının içerinde Ermenilerin bulunuyor olması partiyi bir Ermeni partisi yapmadığı gibi PKK içerisinde gizli Ermenilerin yer alması da, PKK´nın bizzat Ermeni örgütü olduğu manasını doğurmaz.

 

   Bir atasözümüz derki: ?? Yiğidi öldür ama hakkını yeme.´´ Evet, Yiğidi(!) öldür ama hakkını yeme.

 

 (1)Şemdin Sakık´tan Mektuplar-Tuncer Günay

(2) http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=1134

(3) Şemdin Sakık´tan Mektuplar-Tuncer Günay

(4) Şemdin Sakık´tan Mektuplar-Tuncer Günay

(5) Şemdin Sakık´tan Mektuplar-Tuncer Günay

(6) ww.aksiyon.com.tr/teror/pkk-nin-derin-infazlari-kck-mahkemelerinde_528289

(7) http://www.birikimdergisi.com/guncel/sekuler-ve-komunalist-pkkyi-hatirlamak

(8)http://www.haberiniz.com.tr/yazilar/koseyazisi76219Turkluk_Kitleleri_Avantajlarla_Techiz_Etmeli.html

(9) http://meseledergisi.com/2015/05/turgut-oker-cumhuriyet-doneminde-aleviler-nefes-aldilar-ama-nefes-veremediler/#more-972

  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli