OSMAN ÖCAL


PKK Bir Ermeni Terör Örgütü müdür?-1


PKK terör örgütünün bilinçli ve ısrarlı bir şekilde bir Ermeni terör örgütü olduğu dimağlara adeta kazınmak istenmektedir.

Bazı yazar-çizer ve siyasetçilerin konu ile ilgili ısrarlarının çeşitli sebepleri var elbette. Bunlardan bazıları; geçmişe dayalı PKK ASALA işbirliği ve eylem birliktelikleri, örgüt içerisinde Ermeni soyluların bulunması ki öldürülen teröristlerin bazılarının sünnetsiz olduğunun görülmesi ve bazılarında haç işaretli kolyelerin çıkması; sosyal medyada Ermeni kökenli olduğu belirtilen örgüt üyelerinin adlarının dolanması vs. delil olarak sunulmaktadır.

Hatta terörist Şemdin Sakık´ın cezaevinde yazdığı ?? Şemdin Sakık´tan Mektuplar´´ adlı kitabın 202 sayfasındaki terörist başı için yazdığı: ??Hangi milletten olduğu anlaşılmadığı gibi hangi dine mensup olduğu da bir o kadar muğlâktır. Bir bakarsınız ki, İslam Dinine sarılmış, bir bakarsınız Papa´dan daha fazla İsevi olup çıkmış. Hatta kendisiyle Hz. Musa arasında benzerlikler kuracak kadar Yahudileşmiş çıkmış. Bazen Sünni, bazen Alevi, bazen Harici´dir.´´ İfadesi bile kaynak olarak verilmektedir. Yine Sakık bu kitabın 51´inci sayfasında kendisi için yazdığı: ?? Benim babaannem bir Ermeni kızıdır. Büyük babam da Kürt´tür. Bizim ailede hem Alevi hem Sünni hem Türk hem Laz hem Çerkez gelinler vardır?´´(1) demektedir.

Terörist başının İmralı Mahkemesi´ne verdiği 81 sayfalık savunmasında çocukluk yıllarını şöyle anlatıyor: ??Yoksul, aşiret özelliğini yitirmiş dar bir köylü ailesi içinde Cumhuriyet´in, başka bir köyde de olsa her gün yayan gidip geldiğim bir ilkokulunda okudum. Çevremiz köyleri yarı Kürt yarı Türk nitelikteydi. Ailem anam tarafından Türkmen diyebileceğimiz bir komşu köy kökenliydi. Türkçe?Kürtçe birlikte konuşulabiliyordu...´´(2) Ermeni oldukları vurgulanan iki terörist için bu ifadelerden biyolojik olarak çıkacak en doğru sonuç her ikisinin de kırma olduğudur.

Yine aynı kitabın 202´inci sayfasında Şemdin Sakık terörist başı için şöyle demektedir: ??Ebeveynlerinin her ikisi de şehir görmemiş, okul okumamış ve sosyalleşmemişlerdi. Söz konusu olan ne Kürtleşmiş, ne Türkleşmiş, ne Araplaşmış kozmopolit bir ailedir. Kimlik arayışını tamamlayamamıştı? Bu yüzden de gömlek değiştirir gibi milliyet değiştiriyor, Kâh Kürt, kâh Ermeni, kâh Türk-Türkmen, kâh Arap olduğunu söyleyip duruyor?´´(3) Buradan da katıksız bir Ermeni olduğu sonucunu çıkarmak mümkün değildir.

Şemdin Sakık aynı kitabında Terörist başının kişiliğini anlatırken 260´ıncı sayfasında şöyle diyor: ??Kürtçe konuştuğu kimi konuşmalarında ise adeta ?ben de Kürtçe biliyorum´ dercesine oldukça bayağı ve yerel bir Kürtçeyi çata pata konuşması ayrıca düşündürücüdür. İnsan hiç olmazsa uğruna yola çıktığını iddia ettiği halkın dilini halka saygı gereği öğrenir. En iyi konuştuğunu düşündüğü Türkçe dilinden küfür ve argo kelimeler çıkarılırsa geriye bir çobanın sözcük dağarcığı kalır.´´(4) Dikkat edilirse Ermeni dilinden bahsedilmiyor.

Ermenilerin geçmişe dayalı Türk düşmanlıklarından ötürü PKK terör örgütüne katılıp Türk devletine, Türk halkına zarar vermesi ve vermeye devam etmesi örgüt kurucularıyla ileri gelenleri arasında Ermeni kırmalarının bulunması örgütün Ermeni terör örgütü olduğu anlamına gelmeyeceği gibi Ermeni terör örgütü ASALA´nın da devamı olduğu anlamına gelmez.

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli