YUNUS PEHLİVANLI


Partilerin adayları ve - umsuluk- olanlar

Partilerin adayları ve - umsuluk- olanlar


Yolsuzluk soruşturmaları,cemaat-iktidar mücadelesi,emniyet ve adli kadrolardaki yer değiştirme operasyonları,dövizin tavanı delmesi sonucu TL’nin neredeyse  % 30 devalüe edilmesi …vs .vs.vs.

Örnekleri çoğaltmak mümkün.Bunları ve daha fazlasını hep beraber yaşıyor ve izliyoruz.Bütün bu ulusal ve uluslararası  ölçekteki olaylar son hızla yaşanırken yerel olaylardan bahsetmek çok kolay olmuyor.Ya da cazip olmuyor diyelim.Ama herkes genel gündeme göre hayatını belirlemiyor tabii ki.

     Evet.

Kırıkkale’de aşağı yukarı her parti belediye başkan adayını belirledi.Ancak il genel meclis üyeleri ve meclis üyeleri listesi henüz belirlenmedi.Hatta bazı partiler ilçelerin ve kasabaların belediye başkan adaylarını da resmen belirlemedi.

 

     Hal böyle olunca ilçe ve kasaba belediye başkan aday adayları çay ocaklarında ,bürolarda ve  bazı kulis yerlerinde heyecanla ve daha çokta sinirden stresten bitap düşmüş bir halde, kesinleşmiş ve onaylanmış listenin bir an evvel açıklanmasını bekliyorlar.

      Başkan aday adaylarının bir bölümünün kamuda çalışırken istifa etmiş olmaları da  ayrı bir sıkıntı.Kamu görevinden istifa ettikleri için yaklaşık 2 aydır maaşta alamıyorlar.Kim aday kim değil oda bir türlü belirlenmiyor.Çay ocaklarında toplaşıp toplaşıp dağılıyorlar.Bu aday adaylarının toplandıkları çay ocaklarına günü birlik ve değişik değişik haberler geliyor.Aday adayları ve onu destekleyen insanlar,gerçek yada asparagas  her duydukları haberle bir üzülüyor bir seviniyorlar. Veee….günler geçiyoor geçiyor.

 

       “Baba hırsızı tuttum- Getir oğlum- Gelmiyor baba.-Gönder gitsin oğlum- Gönderiyorum ama gitmiyor baba.” Hani Anadolu’da bir deyim vardır (Umsuluk olmak) diye.Umsuluk olmanın anlamı:”  Özenilen şeyin elde edilememesinden dolayı, loğusa da meme; erkek ve erkek çocukta, üreme organı şişmek” diye tarif edilir.

Deyim yerindeyse aday adayları tam manasıyla umsuluk olmuş vaziyetteler.Bu insanların tek temennisi:” bir an evvel  kesin adaylar belli olsun herkes işine gücüne baksın” diyorlar.

 

       Bazı partiler kesin adaylarını belirlemekten bir yandan da korkuyor olabilirler.Çünkü şu anda mevcut belediye başkanı olan ve yeniden aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılan bazı ilçe belediye başkanlarının durumu aslında hiçte iç açıcı değil.Daha açıkçası bu belediye başkanları eğer gerçekten yeniden aday edilirse kazanmaları çok zor.

Tersi durumda söz konusu.Mevcut belediye başkanının yeniden aday edilmeyeceği söylenerek yerine aday edilmesi düşünülen adaya o ilçenin halkı ( Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk.) diyorlar. Bunu ben afaki olarak söylemiyorum. (Adayımız yeniden şu anki belediye başkanı olacaktır, ya da adayımızı değiştirdik onun yerine şunu aday yapıyoruz  ) diye karar verdikleri ilçelere şu anda gitsinler ve adaylarının durumu hakkında ciddi ciddi bir anket yaptırsınlar bakalım.O anketler parti yöneticilerine neler söylüyor bir görsünler.Çünkü bazı gerçekler zaman geçtikçe ve sizin adayınızın karşısına diğer partilerden daha güçlü adaylar çıkmaya başladıkça sizin aday konusunda yaptığınız hatalar daha net olarak görünüyor.

 

      ‘Aşağı tükürsem sakal,yukarı tükürsem bıyık’ hesabı bazı şeyleri çok açık yazamıyorum.  Bir diğer hususta, partilerin adayları gerçeklerin yazılması ve söylenmesinden  ve bunları duymaktan hiç hoşlanmıyorlar.

Benden bir dost tavsiyesi. Her gün herhangi bir adayın seçim bürosuna gidiyorsanız büronun ortasına dikilin ve başkan adayınıza ve o bürodakilere yüksek sesle şunları bağırın:” Sayın Başkanım !!! Hiç kuşkun olmasın kesinlikle o koltuğa 1 Nisan sabahı sen oturacaksın.Ve şundan emin ol ki en  az 50-60 bin oy alacaksın “ diye bağırın. En birinci ve en has adamı siz olursunuz.Sakın haaa (eksiğin şu, yanlışın şu) demeye kalkmayın.Bildiklerinizi kendinize saklayın.

Pekiii 1 Nisan sabahı başkan adayınız koltuğa oturamazsa nemi yapacaksınız. O da kolay,  (BEN 1 NİSAN ŞAKASI YAPMIŞTIM ) DERSİNİZ

Hasan Ulusoy
7.01.2014 10:36:29
selamımla

nutrettin k
7.01.2014 12:40:50
sayın yunus bey yazılarınızı takip eden bir kardeşiniz olarak objektifliğinizden dolayı sizi kutluyorum,ancak kırıkkalede maalesef tuttuğunu koparacak bir aday görememenin üzüntüsünü yaşıyoruz,MHP ye güveniyorduk ki o da bizi hüsrana uğrattı,yine pekdoğan dedi,pekdoğan denendiği için birde pekdoğan ismi çok yıprandı,kırıkkalede karşılığı yok,kamuoyu anketlerinde bile bu kadar olandan sonra 3.sırada çıkyor ve ilk sıradaki parti ile arasında %20 ye yakın fark varsa mmmmhp nin yarıştan daha başlangıçta koptuğunu görüyoruz,geriye Sadet ve ak parti adayı kalıyor,bu kez ilk anket sonuçlarına göre sadet ak partiye %12 fark atmış görülüyor hayırlısı bakalım ama bu şehir umarım bu kez yemeyen,hizmet eden biriyle kazanır diyelim hayırlısı.

g.tekincan
7.01.2014 22:41:20
Maaalesef yunus bey dağ fare doğurdu,Kırıkkale ne akpartinin nede mhp nin adayıyla tatmin olamadı,diğer tarafta sadece dişe dokunur tek aday sadet partisinin adayı var,o da gerçekten şahısolarakçok şaibesiz ve temiz mevcut adaylara bakınca hiç kimsenin kötü bir şeyler söyleyemeyeceği tek aday onun dezavantajıda çok parti değiştirmesi deniyor ama bu tolore edilebilir,sayın pekdoğan ve ak parti adayının tolere edilecek bir tarafı yok bize görede bu seçimin galibi kamuoyu anketlerininde söylediği kadarıyla sanırım Sadet partisi olacak sizede tarafsız yayınlarınız ve yazılarınızdan dolayı kutluyor başarılar diliyorum.

Ö.Akın
8.01.2014 21:03:48
Sayın G.TEKİNCAN Ak Parti adayını tanıyor musun?Ya da tolere edilemeyecek ne hatasını gözünle görerek şahit oldun? Söz sizde...

ben bilmem
9.01.2014 11:16:37
sayın yazar mu memlekette senin ütarif ettiğin tipler olduğu süreve daha çook sular akar köprünün altından

m.mertcanlı
10.01.2014 23:24:00
koskoca mhp ye yazık oluyor,neden hacı filiz kim oluyorda mhp ye katılıyormuş mhp ye katkısı çok büyük olacakmış falan filan,hacı beyin oğlu belediye encümeni e hayırlı olsun bu ne bicim iş bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü,mhp bu seçimde halaaa 3. sırada ayıp ayıp pekdoğan,sen tırtıl kamil aklıyınan devam edersen yakında4. sıraya düşmen kaçınılmazdır.

g.tekincan
10.01.2014 23:23:18
sayın ö.akın bey,demokrasi nedir coğunluğun isteği değilmidir,ben sayın mehmet saygılı için tolere kelimesini kullandım ama AKP de gerçekten demokrasi yok,ben istedim aday oldu mantığı ile hiç bir yere varılmaz,neden yoklama yapılıyor neden teşkilatlara soruluyor o zaman sorulmasın madem birilerinin işareti ile birileri aday olacaksa hiç kimse kusura kalmasın ben demokrasiden yanayım demesin,ben güçlüden yanayım desin AKP nin büyükleri sonra demokrasi hikayesinden bahsedilsinbir kırıkkaleli olarak bizler buna karşıyız,yoksa sayın saygılıya karşı olduğumuz filan yok ama yapılan araştırmalar şunlar bunlar hep göstermelikmiş ben onu söyledim saygılarımla.

ramis dayı
11.01.2014 15:39:21
gardaşım mhp 3.sırada diyorsunuz bu kadar keskinli ak partiyemi oy verecek yada mahiremi oy verecek siz neyin kafasını yapıyorsunuz,kırıkkale keskinli evladını düşünür siz merak etmeyin,keskinliler vefalıdır,asil insanlardır bak gör MHP 45 bin oy ile fark atarak bu seçimin galibi olacak mustafa pekdoğan sözünün eridir,haram yemez ,haram yedirmez,harama el uzattırmaz adam gib i adamdır yani mhp nin buı seçimde rakipi yoktur diyorum,bizi zorlarsa sadet zorlar diğerleri hikaye...

s. aydoğanlar
11.01.2014 01:22:53
ramis dayı ismiyle yazan arkadaşa seslenmek istiyorum,siz gerçek ülkücüyseniz ben değilim,ne demek keskin kafatascılığı yapıyorsun utan sen mhp li olamazsın sen sadece olsan olsan kafatascı olursun,bu kadar insan mhp ye sahip çıkarken sen keskincilik yapıyorsun bu çok ayıp ve çirkin bir yaklaşım seni kınıyorum mhp sizin gibi örümcek kafalılar yüzünden bir yere gelemiyor ama bu kafa yapısı son derece hasta bir ruh halini gösteriyor,mhp sadece keskinlilerin değil herkesimin partisidir.

ramis dayı
12.01.2014 01:18:30
s.aydoğan bey evet keskinliyim ve bununla gurur duyuyorum,ama kafatascı değilim,haddini bil ben keskinlilerin mustafa pekdoğan etrafında birleşmesi gerektiğine inandığım için böyle bir yorum yaptım yoksa diğer partilere keskinli hemşerilerimiz oy vermesin diye yorum yaptım,biz keskinliler olarak birlik içinde olalım demek istedim diğer adaylardan bize fayda olmaz demek istedim yoksa başka bir amacım yok ama gidip keskinliler Ak partiyemi oy verecek mahir yılmazamı oy verecekler tabiki pekdoğana oy verecekler çünkü keskinin evladı çok hizmetleri olan rüşdünü ispat etmiş bir isim,yani dağdan gelip bağdakini kimse kusura bakmasın ama kovamaz bu böyle biline diyor herkes yorumuna dikkat etmelidir.

recep
13.01.2014 09:39:20
Arkadaşlar bu seçimi Ak parti kazanacak,bundan eminim şu andaki kamuoyu yoklamalarında her ne kadar ak parti sadet partisinin arkasında olsada önümüzdeki süreçte tekrar birinci parti olacaktır bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın,çünkü ak partiyi kırıkkale halkı çok seviyor,mehmet saygılı ile tekrar ak kadrolar hizmet kervanını yürütmeye devam edeceklerdir.

devrim
13.01.2014 10:59:48
evet bu seçimler gösteriyor ki chp iktidara geliyor,chp adayı çok birikimli,kırıkkalenin sorunlarını çözebilecek bir isimdir,mhp ve ak parti adayının bu yarışta şansı yok,bu seçim chp ve sadet partisi arasında geçeceğinden hiç şüphem yok,bu seçimlerde esas patlamayı chp yapacaktır.

zerhan deren
13.01.2014 22:23:53
arkadaşlar bu seçimde chp halkın partisi olarak sayın kılıçdaroğlu ile kırıkkalede patlama yapacak,Mhp adayı pekdoğan denendi bir daha kırıkkaleli eminim denemiyecek,Ak parti de 11 yıldır deneniyor artık halk yeter diyor,bu seçim CHP ile Sadet partisi arasında geçer ama kazanan CHP olur diyorum,Chp ye katılım çok olmakta kırıkkale CHP nin kalesi olacaktır.

davut dopra
14.01.2014 16:25:05
zerhan bey biraz gerçekleri görün,chp nin kırıkkalede adı var kendisi yok,anketleride takip etmiyorsunuz herhalde yada kendinizi avutuyorsunuz.Şu anda kırıkkalede sadet partisi açık ara önde,2.sırada Ak parti var biraz sizinkisi fantazi yapmak sanırsam öyle değilmi?

  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli