YUNUS PEHLİVANLI


Otobüs-Sigara Yasağı-Trafik Poliçesi


Bir önceki yazımda ( Üniversite Otobüsü ) diye bir yazı yazmıştım. Üniversite Genel Sekreteri İsmail Altan bey telefonla arayarak konuya olan duyarlılığımıza teşekkür etti ve Otobüs firmalarının Üniversite içine yazıhane açma çalışmalarının devam ettiğini, öğrencilerin online sistemle  biletlerini alabileceklerini, bu konuda sağlıklı bir çözüm oluşturabilmek için, üniversite-yerel basın ve öğrenciler birbiriyle koordineli olacak şekilde bir desteğin gerekliliğinden? bahsetti.

Üniversite yönetiminin hassasiyetine teşekkür ediyorum. Bu konuda bundan sonrada üzerime düşecek sorumluluğa hazır olduğumu belirteyim.

                                

                            -Sigara Yasağı-       

        Çay ocağı,kahvehane,pastane ve Avm´lerin eklentileri.Ne olmuş bunlara derseniz ? Maalesef bunların bir çoğunda sigara içme yasağına riayet edilmiyor.Özellikle insanların aileleriyle oturup, bir şeyler yeyip içtiği mekanlarda, birilerinin orada püfür püfür sigara içmesi, yasal olmadığı gibi tam bir saygısızlık örneği.

         Lokanta,pastane,otobüsler ile kamuya açık mekanlarda sigara içme yasağı 19 Mayıs 2008 yılında başlamış, 2009 yılında da  bu yasağın kapsadığı alanlar genişletilmişti.

         Tütün Piyasası Denetleme Kurulunun 2008 yılı verilerine göre; tiryakiler  günde ( 15 MİLYON PAKET SİGARA ) içiyorlarmış.

Sigara yasağının başladığı 2008 yılından bu yana yapılan araştırmalarda ise; sigara içen insan sayısının 2.200.000 kişi ve sigara kullanımının da % 15 oranında azaldığı tespit edilmiş.(Kaynak:İnternet haberleri )

          Hal böyleyken, yasağın gevşetilmesi yada denetimlerin artırılmaması, yasağın akamete uğramasına sebep olmaktadır.Ve bu durum bazı işyerleri tarafından istismar edilmektedir.Bu yasak, vatandaşın sağlığı açısından son derece yararlı bir yasaktır.Dolayısıyla denetimler son hızla devam etmelidir.

           Kimse bir diğer insanın sigara içmesini engelleyemez.Ancak hiçbir tiryakide, sigara içmeyen insanı zorla ?PASİF İÇİCİ- yapma hakkına sahip değildir. 

                            -Poliçeye Fahiş Zam-

         Zorunlu Trafik sigortasının kısa bir süre önce yüzde üçyüze  varan oranlarda artırılması araç sahipleri tarafından sosyal medya üzerinden sürekli protesto ediliyordu.

Yaklaşık 19 milyon 500 bin araç sahibini ilgilendiren Zorunlu Trafik sigortasına yapılan bu fahiş zammı nihayet bir milletvekili meclis gündemine taşıdı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bir soru önergesi vererek;(? Zorunlu Trafik Sigortasında ki artıştan dolayı ücretlerin neredeyse kasko ücretleri düzeyine geldiğini ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini?) belirtmiştir.Bu meseleye MİLLETİN diğer VEKİLLERİNİNDE de sahip çıkmasını bekliyorum.  

           Sosyal medya üzerinden bu konunun sürekli işlenerek ?fahiş zammın- geri alınmasına çalışılmalıdır.Biz ?Tüketiciler- çoğunluğu ilgilendiren bu tip meselelere sahip çıkmazsak, sırtımıza ( la teşbih )  yeni yeni heybeler yüklenecektir.

  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli