MURAT KARADAĞ


Onlar BAYRAK için bacağını Kolunu, hatta canını verdi

Onlar BAYRAK için bacağını Kolunu, hatta canını verdi


Türkiye’yi yediden 70’e “Ben Türküm” diyen herkesi derinden sarsan Bayrak olayı hafızalarımızda tüm sıcaklığı ile korunuyor.

Bilindiği üzere 9 Haziran günü Diyarbakır Lice’den tüm ülkeye yayılan haber rengini şehitlerimizin kanından alan bağımsızlığımızın simgesi Bayrağımıza besleme bir çapulcu tarafından saldırı düzenlenmişti.

Ne yazık ki ilk olmayan bu saldırı Türk Milletini derinden üzmüş, bir o kadarda bu saldırıyı tertipleyen karanlık güçlere nefretimizi bir o kadar daha arttırmış, vatanseverleri ayaklandırmıştır.

Yukarıda da belerttiğim gibi Tük Milletinin hafızasından kolay, kolay silinmeyecek bu çirkin ve pervasız saldırı o günden bu yana çeşitli platformlarda ve etkinliklerle protesto ediliyor

Tüm Türkiye’ye dalga, dalga yayılan protesto gösterileri, bayrak adına düzenlenen etkinlikler ve kınama mesajları aralıksız sürüyor.

İlimiz Kırıkkale’de de olayın yaşandığı ilk günden başlayan tepki gösterileri, protesto ve eylemler pekte tatmin edici olamasa da bir biri ardına geldi.

Özellikle ilk gün Ülkü Ocaklarının sokağa çıkışı ve arkasından gelen tepkiler ve protesto gösterileri Bayrağa olan bağlılığımızın göstergesi oldu.

İstanbul başta olmak üzere diğer büyük şehirlerdeki protesto gösterileri ve eylemler doğal olarak özellikle televizyonlarda önemli yerini buldu,

Buradaki gösteriler ve eylemler ne yazık ki yeterince  görsel olmadığından özellikle TV’lerde yerini pek bulmadı. Ta ki Ülkü Ocaklarının üzerinde “Sıkıyorsa gel indir” yazılı dev bayrak asılıncaya kadar,

Yüreklerine bereket düşünenlerin, ellerine sağlık şanlı bayrağımızı en yükseklere asanların. Tabi ki saldırıyı duyar duymaz sokağa koşarak tepkilerini gösteren vatandaşlarımızın gücüne kuvvet.

Her neyse sonraki günlerde de süren protesto eylemleri ve etkinlikler sürerken geçtiğimiz günlerde Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya geldiklerini ve bu yönde bir program yaptıklarını öğrendik.

Daha sonra gazetelere “Birleştirici değinimiz Bayrağımıza saldırıyı kınıyoruz, karanlık provokasyonlara geçit yok!” şeklinde başlık altında kınama metni gönderildi.

Aralarında siyasi partilerin de bulunduğu 19 Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerinin öncelikle isimleri daha sonra unvanları yazılı ve her gazete için sadece 100 lira! değer biçilen ilanlar yayınlandı,   

Yani bayrağa yapılan saldırı Kırıkkale’deki koca koca STK’lar tarafından 100 lira değerindeki ilanla kınandı ve protesto edildi. Üstelik ilanda isim veya unvanı en üst sırada olması gereken “Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği” olmadan.

Oysa BAYRAK için kolunu-bacağını hatta hayatını verme şansını yakalayan, bu şerefli onuru hak eden şehit ve gazilerimize değil ilanlarda yer vermemek baş tacı etmemiz gerekmez mi? Bu ilanda ilimizde tek kamu görevi yapan bu derneğin olmaması gerçekten abeste iştigal değil mi

Ya da “Onlar zaten kolunu-bacağını hatta hayatlarını seve, seve vermişler vermekten de hiç çekinmezler” diye bir düşünce hasıl mı oldu da gazilerimizin ismi bu ilanda yer almadı? Veya onlara karşı birilerinin özel bir husumetimi var? Bunu birileri çıkıp açıkça söylemesi lazım değil mi?

engin ender
22.06.2014 12:04:21
murat abi allah senden razı olsun. yine çok doğru bir konuya dikkat çekmişsin bu bayrak hepimizin hiç bir kimserir tekelinde değil bu bayrak için canını seve seve veren mehmetçiklerimize buradan selaml olsun

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu