ÖZNUR ÖZDER BAZ


ÖNCE EMNİYET

ÖNCE EMNİYET


Geçen pazar sabahı yeni bir güne daha merhaba demiştim. Yeni heyecanlarla birlikte başlamıştık bugünkü serüvenimize.
Her sabah olduğu gibi pencereden dışarıya baktığımda, gökyüzünden birbirine değmeden süzülen mükemmel şekilde yeryüzüne inen, su damlalarının buluştuğu anı iki sevgilinin buluşmasına benzetirim. Bazen çok sessiz buluşur aşığıyla, bazende tüm acımasızlığı ile alıp götürür.

Bu anı izlerken içimde mis gibi toprak kokusunu hissettim. Yağmurun sırılsıklam ettiği kargaların sesi vardı. Kargalar yağmurun güzelliğini, muhteşemliğini hiç istifini bozmadan izliyordu. Birden aklıma bir karganın ömrünün 100 ila 120 yıl olduğu geldi. Kim bilir nelere tanıklık ettiniz dedim içimden. Kimler geldi kimler geçti...

Kuşlar, çiçekler, bulutların arasından gülümseyen güneş, nisan yağmurları...
Evet bir kez daha bahar geldi.
Yağmura aldırmadan ailece kendimizi dışarıya attık.

 Bayan polisler Ağrı caddelerinde "Polis Haftası" nedeniyle karanfil dağıtıyordu. Zor durumlarda yanımızda olan, bir telefonla imdada koşan yağmur, çamur demeden her zaman çalışan polislerimiz kendi günlerinde de halkın yanındaydı.

Güvenlik insanların toplu olarak yaşamalarının sonucunda bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. Güvenli bir şekilde ilkel hayattan kurtulabilen insanların, toplumların en temel ihtiyaçlarından birinin güvenlik olduğunu unutmamız gecikiyor.

Toplumların özgürlük ve refah anlayışlarının en temelinde güvenlik yatmıyor mu.
Ne var ki ülkemizde bir takım gruplar hürriyet ve hak adına ülkenin güvenliğine, asayişine aykırı davranışlarla başkalarının hakkına el uzatarak, güvenliği bozarak özgürlük istiyor olabilirler. Bu mille, t  bu topraklar gaflet ve dalalet içinde olanlara cevabını tarih boyunca vermişti ve verecektir.

Demokratik toplumlarda devletin görevi, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak, temel hak ve özgürlükleri korumak ve geliştirmektir. Bu anlayış içinde hizmetlerine devam eden, insan ayırt etmeden, yer, mekan ayırt etmeden, din, dil, ırk, mezhep ayırt etmeden insanların yardımına koşan, ülkenin yaşanılabilir alan olabilmesi için gece gündüz demeden çalışan Emniyet Güçlerimizin gününü kutluyorum.

HAFTANIN SÖZÜ
Başkalarını azarlar gibi kendini azarla, kendini affeder gibi başkalarını affet.(Çin atasözü)

HAFTANIN TAVSİYESİ
Siz değerli okurlara her hafta bir kitap tavsiye edeceğim. Bunlardan ilki, yıllar önce düşünerek okuduğum, ADOLF HİTLER, KAVGAM
  • Çarşamba 29.4 ° / 15.1 ° false
  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli