MURAT KARADAĞ


Önal çok konuşulur?


Siyasetçi deyince şöyle biraz göbekli, orta yaş üstü, daha çok koyu renk takım elbise giyen, biraz da seyrek saçlı insan profili belirir hafızamızda. Belki bana göre öyle..

Bakmayın siz son yıllarda biraz genç biraz gösterişli, mali durumu iyi, ve oldukça havalı siyasetçilere..

?Siyasetçinin hası seyrek saçlı olanıdır? diyor vatandaş. Öyle ya seçimle birlikte adından sıkça bahsedilen bir siyasetçi var ya, Ahmet Önal. Bir çıktı pir çıktı.

Seçim kararının hemen arkasından il başkanlığından istifa edip kendisini sokağa atan Önal bildiğim kadarıyla çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadı. Hareket aynı hala sokaklarda..

Pek alışık olmadığımız bir siyasetçi profili. Üç yıl öncesinden başladığı ve istifa ettikten sonra durmaksızın çalışmasının karşılığını aldı sayılır

Yakınlarının ifadesine göre dinlenmek bir yana hiç uyku uyumadı. Sabahın ilk saatlerine kadar sokakta dolaştı. Birkaç saatlik uyku ile yetindi. Hızına yetişemeyenler bile oldu..  

Belli ki siyaseti seviyor. Söylemleri de bu yönde. Siyaseti, almak için değil vermek için yapıyor. Devletine, borucunun olduğunu düşünüyor.

Öyle ya devleti onu okutmuş, hem de sıkıntılı dönemlere rağmen ailesine hiç yük olmadan okumuş. Ama o hep anne-baba özlemini taşımış yüreğinde.

Genç yaşta kaybettiği babasının özlemini hiçbir zaman yüreğinden silmemiş. Her şeye rağmen hayata tutunmuş, azmini zaferle taçlandırmış

Şükrediyor kazancına. Şimdi borcunu ödemenin zamanının geldiğine inanıyor. Madem devletin desteği toplumun vergileriyle okumuş, bugünlere gelmiş onu ödemek istiyor.

Samimi, samimiyetten öte siyasetin bu olması gerektiğini düşünüyor. ?Siyasetçi almamalı vermeli? felsefesini kendine rehber edinmiş.

Bugüne geldiğimizde her yerde bulunduğu her toplumun karşısında kendisine bir yer buldu. İkna etti. Kendisini kabullendirdi. İnandırdı.

Samimiyetini hissettirdi kısa sürede. Mesleğinin avantajını kullanarak partisini kendini ve niçin aday olduğunu bir güzel anlattı vatandaşa.

Yani Ahmet Önal Kırıkkale siyasetinde yeni yüzlerden olmasına karşın yılların siyasetçilerine adeta meydan okudu, her yerde kendini konuşturdu, kendisi için ?İyi çocuk? dedirtti. Toplumun her kesimine, herkese

Kısa sürede uzun mesafe aldığını ve kendini herkese kabul ettirdiğini söyleyebiliriz. Niçin? diyenlere söylüyorum, bakın durum ortada. Önal dün buradaydı, bugünde yine burada

Bazı ziyaretlerine katıldım. Mesleğim gereği kendisini takip ettim. Vallahi gördüğüm manzara bu. Sempatisi, siyasi çıkışları ve malzemeyi kullanma kabiliyeti tam ve net.

Kısacası dünün il başkanı bugünün Milletvekili Avukat Ahmet Önal. Seçim öncesinde olduğu gibi şimdilerde aynı hareketlilik aynı heyecan, aynı azim. Sabahtan akşama kadar halkın içinde

İl başkanlığı döneminden de yakinen tanıdığım Ahmet Önal´ın hayat mücadelesini nasıl kazandığını üç aşağı beş yukarı bilen birisi olduğumu buradan söylemek isterim..

Özel hayatına da fazlaca girmeden tanımlamaya çalıştığım hatta zaman zaman kardeşim diye hitap etiğim Ahmet Önal bugün milletin vekili.

Bence idealist bir siyasetçinin gelebileceği en uç noktalardan birisi. Mecliste halkın temsilcisi. Çalıştı, çalıştı hak etti kazandı.

Bugün yine aynı ilk günkü gibi Ahmet Önal´ı kah partide, kah pazarda, kah, caddede veya bir cenazede veya düğünde görüyoruz hep birlikte..

Görmeye de devam edeceğiz. Bunun garantisini de ben vereyim. Çünkü gençliğinin verdiği heyecan, insanlara olan sevgisi, üslendiği görevin ağırlığını fazlasıyla biliyor

İnsanların önce gönlüne girmeyi bilen siyasetçi profiline en çok uyan yapısıyla bunu her hareketinde ve her söyleminde büyük küçük herkese hissettiriyor. Azdan az çoktan çok..

Yazının başlığından da anlaşılacağı üzere Ahmet Önal sanırım çok konuşulacak. Öncelikle alışılmışın dışındaki uygulamaları ve verdiği sözleri kısa sürede yerine getirerek

Evini Ankara´ya taşımayarak, seçmenlerle bir araya gelmek için şehirde bir buluşma ofisi açarak, hafta sonlarını Kırıkkale´de geçirerek, insanlarla parti ayrımı gözetmeden bir araya gelerek..

Şehrin sorunlarını meclise sık sık taşıyarak, adımızı sürekli Kırklareli diye telaffuz edenlere Kırıkkale olarak telaffuz etmelerini sağlayan isim olarak konuşulacak..

Yani Ahmet Önal seçim sürecinde adeta yalnız adam pozisyonunda tam bir kapalı devre çalışma temposuyla bu dönemin en çok konuşulan ismi olacak.

En önemlisi Kırıkkale´de ikamet eden ilk ve tek Milletvekili olacak. Eşi mesleğine burada devam edecek. Biricik oğlu buradaki okulda okuyacak

Yani Ahmet Önal geçmişte buradan kopmayacağı yönünde söz verip henüz vekilliğinin birinci ikinci yılında Kırıkkale´den kopan ve buraya haftada bir kez bile gelmeyen vekil olmayacak

Yani Ahmet Önal Kırıkkale´den hiç kopmayacak. Nefsine hiç bir zaman yenik düşmeyecek, yanlışlardan hep uzak olacak Kırıkkale´nin en vefalı Milletvekili olarak tarihe geçecek..

Allah yolunu bahtını açık etsin?

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu