MURAT KARADAĞ


Oh ne ala ne ala..

Oh ne ala ne ala..


Bugün sizlerle hikâye gibi bir konuyu paylaşmak istiyorum. Kendi mesleğimizle ilgili bu durum aslında gerçek hem de şehrin en üst düzeyindeki yöneticilerimizi ilgilendiren bir konu..

Konu şu.. ilimizde yerel medya temsilcileri ve muhabirlerinin yanı sıra ulusal gazete, televizyon ve ajans temsilci ve muhabirleri de şehrimizdeki gelişme ve haber değeri taşıyan olayları kamuoyuna duyurmak üzere görev yapmakta..

Ulusal gazete, Tv ve Ajans muhabirleri ya.. bağlı bulundukları kurumun imkanı ile ya da yaptıkları çalışmanın karşılığında aldıkları primle kendi imkanları dahilinde buradaki vazifelerini icra ederken yerel medya yani, yerel gazeteler de yine kendi imkanları ile şehirdeki gelişmeleri, etkinlik ve haber değerindeki olayları kamuoyuna duyurmak adına işlevlerini yerine getirirler..

Durum böyleyken ilimizde görev yapan Doğan Haber Ajansı Muhabiri, İhlâs Haber Ajansı Muhabiri, Cihan Haber Ajansı Muhabiri ve diğer bazı ulusal gazetelerin muhabirleri yukarıda sözünü ettiğimiz gibi gönderdikleri haberlerin karşılığında aldıkları prim veya maaşla kendi imkanları dahilinde 300 lira veya 400 liraya kiraladıkları bürodan üslendikleri vazifelerini yerine getiriyorlar.

Örnek mi.. İbrahim Akpınar. Bildiğim kadarıyla bir iki gazetenin Kırıkkale muhabirliğini yürütüyor. Bu arkadaş kiraladığı bir bürodan bu işini yapıyor. Yapmaya çalışıyor. Sanırım eline fazlaca bir meblağda geçmiyor. Üstelik açtığı bir siteden de kendince habercilik işlevini yerine getirmeye çalışıyor. (fiziki engeline rağmen) Ve.. diğerleri, diğer arkadaşlar da sembolik sayılabilecek bir rakam karşılığında aldıkları sorumluluğun gereğini yerine getiriyorlar. (kısıtlı imkanlara rağmen).. (Hiç birisi de devletin valisine gidip aldıkları parayla geçinemediklerini beyan ederek yardım istemiyor)

Gelelim olayın hikaye gibi olan kısmına..
Yukarıda da belirttiğim gibi habercilik alanında  devletin iki kurumu. Anadolu Ajansı ve TRT bu iki kurumun da Kırıkkale?de görev yapan muhabirleri bulunuyor. Bu iki zatı muhterem Kırıkkale?de yaklaşık 7-8 aydan bu yana görev yapıyor. Bu muhteremler Kırıkkale?ye geldikleri günden bu yana kimi zaman kiraladıkları bir bürodan kimi zaman da başka bir muhabirin ofisinden üslendikleri vazifeyi yerine getirirken bundan birkaç ay önce ilin valisine giderek kazandıkları para ile geçinemediklerini yoksa burada bu işi yapamayacaklarını beyan ederek yardım istemişler. Sayın Valimiz de iyi niyetle bu şahısları Emniyet Müdürüne yönlendirmiş.

İşte hikaye gibi olayın en ilginç bölümü ise bundan sonra. Emniyet Müdürümüz de bu zatı muhteremlere daha önce Basın mensuplarının yararlanması için açtığı  büroyu tahsis etmiş. Etmiş etmesine ama bu şahıslara birer tanede anahtar vermiş. Bu arkadaşlarda özel  eşyalarınıda taşıyarak buraya bir güzel yerleşmiş. Bilgisayar ve diğer ekipmanlarını buraya yerleştiren muhteremler sanki bir emniyet görevlisi gibi buraya mesai bile yapmaya başlamış. Emniyet müdürlüğü binasının girişindeki turnikelerden kimliksiz girip çıkıyorlarmış. Hatta misafirlerini de burada ağırlayıp emniyetin mutfağından ikramda bile bulunuyorlarmış. O gündür bu gündür daha önce de kısaca bahsettiğim üzere bu kişiler vakitli vakitsiz burayı kendi malları gibi kullanıyorlarmış. Tabi internet, elektrik, su, hatta çay kahve parası ödemeden burada günlerini gün ediyorlarmış. (Bazı görevlilerin bu durumdan rahatsız olmasına rağmen)

Ohh.. ohh ne ala.. ne ala (ekmek elden su gölden) misali bu muhteremler haber kaynağı ellerinin altında gece gündüz demeden habere de en rahat şekilde ulaşarak aldıkları sorumluluğu yerine getiriyorlarmış.(diğer arkadaşlar kısıtlı imkânlarla çalışırken) Şimdi bu noktada bu zatı muhteremlere ayrıcalık gösterilmiş olmuyor mu? (diğer tüm arkadaşlar da aynı düşüncede) Hadi ayrıcalık olmasın bu arkadaşlar burayı gece gündüz kullanıyor. Allah korusun çok uzak bir ihtimal ama bu arkadaşlardan birisine burada bir şey olsa, başına bir iş gelse, aileleri de ?Bizim çocuğumuzun burada ne işi vardı?? diyerek sorumlu arasa. Bu sorumluluğu kim üstüne alır? Doğrusu bunu düşündüğümü de buradan belirtmek isterim. Böyle bir uygulama başka bir ilde de var mu doğrusu bunu da çok merak ediyorum.   


Bu allı şanlı iki kurumun daha öncede burada görev yapan muhabirleri vardı bundan sonrada olacaktır elbette. Ancak bu iki kurumun bundan önceki muhabirleri de valiye veya bir yetkiliye gidip de kazandıkları parayla geçinemediklerini beyan ederek yardım istemediler. Yaptıkları işin karşılığında kazandıkları ile yüklendikleri sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirdiler.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu