MURAT KARADAĞ


Nöbetçi vekiller gelip gidiyor

Nöbetçi vekiller gelip gidiyor


AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can kendileri başlattıkları gelenek üzerine geçtiğimiz hafta sonunda Kırıkkale’ye gelmiş

Yani “Nöbetçi vekil” uygulaması kapsamında geldiği Kırıkkale’de kendi partilileri ile bir araya gelen Can önce partililerinin sorunlarını dinlemiş.

Sonra basına çok önemli açıklamalarda bulunmuş.

Balyoz sanıklarının beraat etmediklerini söylemiş, el başkanını başbakanın belirleyeceğini bildirmiş,

Yani AK Partililerin sorunlarını dinlemiş yine AK Partinin sorunlarını ve çalışmalarını anlatmış. İl başkanlığı için üç isimden söz etmiş

Bu üç kişinin isimlerini ise kendisinin dahi bilmediğini söylemiş. Önce 8 ismin gündeme geldiğini sonrasında bu sayının üçe düştüğünü anlatmış.

Eh ne diyelim bizde Kırıkkaleliler olarak AK Parti’nin Kırıkkale’ye hizmetlerini ve yaklaşımını bu açıklamalardan öğrenmiş oluyoruz.

Bir hafta Can geliyor, diğer başka bir hafta Köksal, arada birde Başbakan yardımcımız Atalay kendileri belirledikleri gelenek üzerine şehrimize geliyorlar.

Genellikle AK Parti il binasını ziyaret eden vekiller yukarıda belirttiğimiz gibi partilileri dinleyip Türkiye gündemine dair açıklamalar yapıp ayrılıyorlar

İyi güzelde Kırıkkale sadece AK Parti il binasından ibaret olmadığına, Türkiye’nin sorunlarının da bizi ilgilendirmediğine göre. Sayın vekiller bu uygulama ile görevlerini yerine mi getirmiş oluyorlar.

Allah aşkına seçimlerin üzerinden bilmem kaç ay geçti. Daha doğrusu 10 yıldan bu yana AK Parti Kırıkkale’de birinci parti, üstelik hükümetin ikinci adamı Kırıkkale milletvekili değil mi?

Üstelik Kırıkkale Ankara’nın hemen yanıbaşındaki bir mahallesi konumunda bulunmuyor mu? 10 yıldan bu yana Kırıkkaleliler her seçimde AK Parti’ye Türkiye ortalama sının üzerinde oy vermiyor mu?

Kırıkkale son iki dönemdir hem vekil seçiminde, nemde yerel seçimde siyaset tabiri ile Tulum çıkartan ender illerden birisi olmadı mı? Yani Kırıkkaleliler ufakta olsa bazı hizmetleri hak etmedi mi?

Yaklaşık 10 yıldan bu yana verilen sözleri vaat edilen hizmetleri, proje aşamasında kalan yatırımları açılması planlanan sözde istihdam alanlarını artık sağır sultan bile bilmiyor mu?  

Elbette biliyor. Kırıkkale insanı elbette hat etiğini alamamanın ezikliğini ve bir parmak bal ile kandırılmanın burukluğunu yaşıyor. Çevresindeki illere bakarak içten, içten ah çekmiyor mu?

Burnumuzun dibindeki Yozgat’ta insanlar sayılarını bile bilmedikleri holdingleri az bulurken biz hala şehrimizde 400-500 kişi istihdam edecek bir Anonim Şirketin (AŞ) özlemini çekmiyor muyuz?

Şehrimizin var olmasına vesile olan, silah sanayimizin göz bebeği, hepimizin kursağında ekmeği olan MKE’nin gözlerimizin önünde kanserli hasta gibi eriyip gittiğine hepimiz biraz olsun üzülmüyor muyuz?

Nüfusumuzun 300 binlere yaklaştığını, sosyal hayatımızın bugünlere göre çok daha güzel olduğunu, insanların birbirine sevgili-saygılı davrandığını dost sohbetlerinde birbirimize anlatarak o günleri özlemle yadetmiyormuyuz? Vs.

Allah aşkına tüm bunları üst üste koyduğumuzda artık birbirimizi kandırmanın bir aleminin olmadığını bilmiyormuyuz? Siyasetçinin vatandaşı, vatandaşın kendini kandırmasının artık bir faydasının olmadığını artık görmesi gerektiğini buradan söylemek istiyoruz.

Bugüne kadar siyasetçilerden duyduğumuz vaatler, hizmet kalemleri, yatırımlar ve istihdam alanlarına yönelik sözlerin sayısını Allah aşkına bilen var mı? söylenenlerdin somut bir örneğini birileri bize gösterebilir mi? Başkalarına havale edilen projelerden hangisinin sonucunu aldık bilen var mı? 

Abidin Kılıç
23.06.2014 11:45:01
Güzel bir yazı olmuş Murat bey Kırıkkalenin derdine tercüman olmuşsunuz

SALİM ÖNDER
24.06.2014 11:15:48
ÇOOK DOĞRU KARDEŞİM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN BU TOPLUMUN DÜŞÜNCELERİNE TERCUMAN OLUYORSUN MİLLET SUS PUS OLMUŞ ACIK YÜREĞİNE SAĞLIK

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu