OSMAN ÖCAL


Nice On Yıllara Pusula

Nice On Yıllara Pusula


***

Kırıkkale seninle sen onunla barışık

Belli bin bir engeli aşar oldun Pusula 

Karanlığın kalbine yıllarca doğan ışık

Nice onuncu yıla koşar oldun Pusula

***

Kurulduğu günden bugüne çizgisinden şaşmayan, tarafsızlığından ödün vermeyen bir gazetede yazıyor olmak beni mutlu kılarken inanıyorum ki okuyucusunu da memnun etmektedir.

Herkesin sesi olmak, her kesime hitap etmek her gazetenin harcı değildir. Gerek yerel gerek ulusal temelde geçmişten günümüze kurulup yayın hayatını sürdüren veya herhangi sebeple yayın hayatına son veren gazetelere baktığımız zaman birçoğunun belli siyasal görüşleri öne çıkardığı veya belli siyasi kuruluşların bir yayın kuruluşu kimliğine büründüğünü görebiliriz.

Yerel gazetelerin kendi imkânları ile ayakta kalmaları çok da kolay olmamasına rağmen gazeteniz Pusula kurulduğu günden bu güne aralıksız yayın hayatına devam ediyorsa, bunun sırrı gazetemizin basın yayın ilkelerine bağlı, dürüst ve tarafsız yayınlarının yanında siz değerli okuyucularında payı olduğunu düşünüyorum.

Diğer taraftan bölgemiz insanının milli ve manevi değerlerine bağlı olması ve gazetemizin halkımızın kutsal değerlerine aykırı yayınlar yapmaması da rağbet görmesine vesile olmaktadır.

Sanal âlemin; bürodaki memurdan köydeki teyzemize, dağdaki çobandan fabrikadaki işçiye kadar ceplerimize girdiği şu dönemde gazetemize karşı gösterdiğiniz yakın ilgi bizleri ziyadesiyle memnun etmekte ve görevimize dört elle sarılmamıza ve sizlerin gözü kulağı, sizlerin sesi olmada karalılıkla yolumuza devam etmede etkili olmaktadır.

Gazetemiz her ne kadar yerel bir yayın kuruluşu olsa da çok zaman spordan magazine, siyasetten kültüre, haberden manevi konulara kadar bir ulusal basın yayın kuruluşu niteliğinde yayınını sürdürmektedir.

Pusula’nın sizler gibi değerli okuyucularının bulunması yanında, geniş ve kültürlü bir köşe yazarı kadrosunun bulunması ise ayrı bir avantaj olarak karşınıza çıkmaktadır.

Yazarlarımız kendi sorumluluğunda değişik konularda bazen yerel bazen genel konularda sizlerin ilgi duyabileceği konularda sizlerle beraber olma gayreti içerisindedirler.

Dört yıla yakın bir zamandır Pusula’da siz değerli okuyucularla beraber olmanın gururunu yaşıyorum. Aksi bir durum olmadığı sürece beraberliğimiz devam edecektir.-

İyi ki sizler varsınız iyi ki Pusulanız var. Pusula yaşadıkça sizler kazanacaksınız Kırıkkale’miz kazanacaktır.

Herhangi bir kaygıya yer vermeden milletin gazetesi olan Pusulamıza bugüne kadar olan desteğinizden dolayı teşekkür ediyor, desteğinizin devam edeceği inancıyla hoşça kalın Pusula’yla kalın diyorum.

Hem gazete çalışanları hem yazarları hem de okuyucuları adına 10. kuruluş yıldönümünü kutlayan Pusula’ya başarılarının devamını diliyor nice onuncu yıllara diyorum.

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli