SERDAR BOZDOĞAN


Ne oldum dememeli insan, ne olacağım demeli!


İnsanoğlu hayat süresi içerisinde temel değerlerine bağlı kaldığı sürece huzurlu, mutlu ve başarılı yaşam standartlarına erişirken bunun zıddı olan yaşam şartlarına riayet etmeyerek günün şartlarına göre şekil alıp kabuk değiştirdiği sürece olduğundan farklı görünerek öz benliğine ve ruhuna zarar vermektedir.

 İnsan, bazen nereden geldiğini ve nereye gittiğini, nereye gitmek istediğini, nasıl gitmek istediğini ve nasıl gittiğini sorgulamasını bilmeli. Hayat serüvenlerle dolu zerre yumağının birikintisinden sürprizler sunarken bir anda dün olduğun yerden çok yükseklerde olabilirsin. Burada bir şeyi unutmamak gerekiyor. O da, ? yükseklerde aşağıda olduğun gibi güvende olamayabilirsin´  ilkesidir. Dün zor durumdayken bugün hayal bile edemediğin imkânların olabilir.

Ama önemli olan dünü asla unutmadan yarına sağlam adımlarla yürüyebilmenin alternatiflerini kazanmak lazımdır. İnsan hayatı bu tarz örneklerle doludur. Birçok insan geçmişte bulunduğu zorluklardan ders almadan elde ettiklerini yarını düşünmeden kullanılır ve bir gün gelir dünü unutup bugünü yaşamanın aslında yarını kaybetmek olduğunu anlar.

Anlar anlamasına ama artık ne dünkü gibidir ne de bugünkü gibi. Peki, ne yapabilirim diyorsanız hayatta en güzel şey sağlam atılan adımlardır. Bir insan düşünün dağcılık yapan,  eğer gelişi güzel, düşünmeden bir adım atarsa ayağını koyduğu bir kaya parçasının düşmesi neticesinde ölebilir.

Ama bu insan hem adımını dikkatli atarsa hem de gerekli teçhizatı yanında tam olursa kendini riske atmadan oradan kurtulabilir. İşte bu yüzdendir ki hayatta hep orantılı risk alıp elimizdekilerin tasarruflu kullanmalı, aşırı ve gereksiz harcamalardan kaçınmalı, geldiğimiz yeri asla unutmamakla olmalıdır.

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. Mürşid olan ilim diplomasidir. Diplomasi bakmak ile görmek arasındaki farkı fark ederek görünen ile yetinmeyip arkasındaki mutlak gerçeği aramak ve bulmaktır.

Dünden bugünün hayalini kurup bugüne eriştiklerinde gücün esaretiyle sarhoş olup dünün hedeflerini unutanlar sanmayın ki siz kazandınız ve hak ettiniz?

Sadece hakikat âleminde sınanıp denendiniz?

Bugün geleceğin hayalini kuranlar dünden ve bu günden ibret alıp yarına odaklansınlar?

Geceleri doğan güneşleri APTAL kullar değil basireti açık olanlar ABDAL kullar fark eder, görür ve anlar.

Ne oldum delisi olan aptalları, ne olacağım akıllısı yapacak nice abdallar yarınlarda gizlidir.

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli