HABİLHAN PEHLİVANLI


MKE, Türkiye´nin namusudur!


Cuma günü Silah Fabrikasının müdürünün görüntülerini izleyince aklıma iki yıl önce Milli Piyade Tüfeğinin (MPT-76) Kırıkkale´de üretilmesi, Çanakkale´deki Kale Grup´a gitmemesi için oluşturulan platformun bu konudaki girişimleri ve o toplantılarda geçen muhabbetler geldi de, şöyle bir iç çektim:

?Kahretsin, yine mi haklı çıktık?!..?

Öyle ya, o toplantıların birisinde, Kırıkkale ekibinin, ısrarla tüfeğin Kırıkkale´de kalması gerektiği, eğer Kale Grup bu işi çok istiyorsa, Kırıkkale´de kurulan Silah İhtisas Organize Sanayiye yatırım yaparak ve Kırıkkalelileri çalıştırarak bu işe ortak olabileceği konusunda ısrarlı olunca,  Savunma Sanayi Müsteşarı, ?Neden bu kadar milliyetçilik yapıyorsunuz? Kırıkkale vatan toprağı da Çanakkale başka bir ülke mi? Kırıkkale´nin insanı bu memleketin insanı da, Çanakkale´nin insanı başka bir memleketin insanı mı?? diyerek ilginç bir çıkış yapmıştı.

Yapmıştı yapmasına da, bizim anlatmaya çalıştığımız mevzu tam da bugün gelinen noktaydı?

Çünkü

Dünden beri, dikkat ederseniz, sosyal medyada Mustafa Tanrıverdi´nin liyakati, eğitimi, tecrübeleri, hatta siyasi çizgisinden çok nereli olduğu konuşuluyor.

Biz o toplantıda, Kale Grup´un nereli olduğunu değil, silah gibi hassas bir konunun devletin elinden çıkarılmak istenmesinin merakındaydık.

Oysa bugün, olay Kırıkkale Silah Fabrikasında meydana geldiği için, bazı eller, bazı güçler, ?Mustafa Tanrıverdi Kırıkkaleli mi?? muhabbetine çevirdiler işi?

Madem öyle, Mustafa Tanrıverdi Kırıkkaleli, ya da birilerinin zannettiği gibi Hüseyinbeyobalı değil!.. Mustafa Tanrıverdi, Giresunlu?

Elbette beş parmağın beşi de bir değil? Ve emimin, Giresunlu vatansever, milliyetçi, ahlak ve vicdan sahibi hemşerilerimiz bizden çok lanet okuyordur bu olayın müsebbibine? Lakin, gerçek bu!..

Öte yandan, ?MPT-76 MKE´de kaldı da ne oldu? Bak, satan yine satıyor?? şeklinde yorum yapanlara da şunu hatırlatmak isterim:

MKE, Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşundan itibaren var olan, ülkemizin simge kurumlarından birisi ve savunma sanayimizin bel kemiğidir?

MKE, Kırıkkale´mizin varlık sebebi, Kırıkkalelinin ve Kırıkkale´de karnı doyan herkesin rızık kapısıdır?

MKE, başta Kırıkkale olmak üzere tüm ülkenin namusudur?

Bu yüzden,

Parayı vatanından,

Parayı milletinden,

Parayı bayrağından,

Ve parayı namusundan üstün tutan biri(leri)nin sebep olduğu bir olay yalnızca ve yalnızca o kişiyi (o kişileri) bağlar!..

Ve ne yazık ki,

Vatan sevgisini, millet sevdasını, bayrak aşkını, kul hakkını, vicdanı hiçe sayarak ?benim arkadaşım, benim akrabam, benim adamım, benim partilim, benim sendikalım? diyerek yapılan görevlendirmelerin sonucu hep aynıdır?

Yıllardır soruyorum,

?Liyakat mi, siyaset mi??

Cevap: ? Yaşanan olaylar!!!

 

  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu