YUNUS PEHLİVANLI


MKE Lokali ve Düğün Salonu ne olacak?


MKE´ye bağlı fabrikaların kurulması 1928 yıllarına dayanıyor.

Bu yıllarda fabrikalar kurulurken, fabrikada çalışacak personelin barınacağı lojmanlar ve misafirhanenin yanı sıra, restoran ve hatta boş vakitlerini değerlendirebileceği lokalin yapımı da unutulmamış.

Geçen sene yıkılan MKE lojmanlarının, 1923 yılında Almanlar tarafından yapıldığı biliniyor. Kesin olarak bilmiyorum ama İl Kültür Müdürlüğü binasının alın kısmındaki kemerli mimariye bakılırsa, bu binanın da Almanlar tarafından yapılmış olabileceğini düşünüyorum.

Şu anda İl Kültür Müdürlüğü olarak kullanılan bina çok uzun yıllar, ön kısmı sinema olarak, arka tarafı ise MKE´de çalışan bekâr personele ait pansiyon olarak, yıllarca hizmet vermişti.

Gelelim asıl konuya.

Bilindiği gibi MKE Lokali ve Düğün Salonu yıllardır başta işçi-memur olmak üzere herkese hizmet verdi. Bu haliyle de senelerdir şehirde büyük bir eksikliği giderdi.

Şimdi ise MKE Lokali ve Sosyal Hizmet binasının yenisi yapılıyor. 4 kat olarak yapılan yeni Sosyal Tesis, 4700 metrekarelik bir alanı kaplıyor.

Merak edilen soru şu.

Yeni bina bitince eski MKE Lokali ve Düğün Salonu ne olacak?

Çünkü yeni yapılan binanın planında, 300 kişilik, 150 kişilik ve 25 kişilik yemek salonu ve kahvaltı salonları görünüyor ama bir ?Düğün Salonu- görünmüyor. Muhtemelen bu yemek salonlarından birisini de, işçi-memur ve emekliler için Lokal olarak tahsis edeceklerdir.

Şu anki MKE Açıkhava Düğün Salonu yıllarca Kırıkkale´de önemli bir ihtiyacı karşıladı. Salonun merkezde olması ve buraya ulaşımın kolay olmasından dolayı, özellikle yaz aylarında, açık havada düğün yapmak isteyenlerin imdadına yetişti.

Yeni yapılan düğün salonlarının salon kiraları malum. MKE´nin salon kirasının son derece uygun olması, düğün yapacak aileler için önemli bir avantaj sağlıyor. MKE Düğün Salonu bana göre diğer düğün salonları arasında adeta ?Denge- unsuru. Bu salon yapılırken kuşkusuz ticari maksatla yapılmamıştır. Ancak bu salondan yıllarca birçok Kırıkkale insanı yararlanmıştır.

Benim önerim şu?

MKE Lokali yeni yerine taşınınca, şu anki lokalin kapalı kısmının da ?KAPALI DÜĞÜN SALONU- olarak hizmete sunulması.

Bunun yapılabilmesi için sanırım, MKE´deki yetkili sendikalardan; Türk Metal Sendikası ile Memur-Sen´e bağlı Enerji Bir-Sen ve Kırıkkale´deki Emekli Derneklerinin yönetimleri tarafından bir talep ve girişimde bulunulması gerekiyor.

Böyle bir karar alınması, çoğunluğu işçi-memur ve emeklilerden oluşan Kırıkkale insanına, iyi bir hizmet olacaktır diye düşünüyorum.

Öneriyi sunmak benden.

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli