MURAT KARADAĞ


Milli Piyade Tüfeği (2)

Milli Piyade Tüfeği (2)


Nasıl bir annenin evladı göz bebeği ise TSK’nın gözbebeği olmaya aday Milli Piyade Tüfeğimizin doğuş serüvenini dünkü yazımda özetlemiştim.

Milli Piyade Tüfeği kısa adıyla MPT aslında silah piyasasının gündemini uzun zamandır meşgul ediyormuş da bizim pek haberimiz yokmuş.

Kırıkkale için her yönüyle özellikle Kırıkkale ekonomisine büyük ama çok büyük katkı sağlayacak olan MPT kirli bir tezgâhla özel bir firmaya adeta peşkeş çekilmeye çalışılıyor.

Konu edildiği zaman hep bir ağızdan Kırıkkale’nin sahipsiz olduğunu hep söyleriz ya işte bu durum bizleri doğrulamıyor mu? Elimizdeki ekmek adeta çalınmıyor mu?

Bugünkü yaşananlar, yıllardır yaşadıklarımızın birer örneğini teşkil etmiyor mu? Dün sayıları 20-30 binleri bulan istihdamı ile Türkiye’nin en büyük silah ve ağır sanayi kuruluşu MKE Kurumu adeta çürürken seyredenler bugün bu kurumun son ürününü de çalmaya çalışıyorlar.

İşte bu noktada Kırıkkale’den duyarlı bir grup öncelikle Türk Metal Sendikası ve yöneticileri kendi alın terleri olan ve Türk Silahlı Kuvvetlerin göz bebeği olmaya aday MPT’nin burada seri imalatı yapılması için harekete geçti. Bu hareketi desteklemek hepimizin birinci vazifesi olması gerekiyor.

Önce MKE Kurumu Genel Müdürü ile görüşen Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz günlerde de Milli Savunma Bakanı ile bir araya gelerek durumu izah etti. Toplantılardan alınan havaya bakılırsa MPT’nin başka bir firmaya verilmesi veya üretimi konusunda tam bir belirsizlik hâkim gibi görünüyor. Her ne olursa olsun bu noktada bizlere düşen görev MPT’nin Kırıkkale’de üretilmesi için yapılması gerekenlere harfiyen uymaktır.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu