MURAT KARADAĞ


Maymun gözünü açtı

Artık anlıyoruz değil mi, maymun gözünü açtı diyemesem de açıyor yavaş yada hızlı.. Maymuna göre değişen bir durum..


İnsanlara göre yeni bir gelişme.. Yani artık kimse yutmuyor, oyunu vereceği adayı o kendisi tayin ediyor.

Her birey verdiği oyun takibini yapıyor. Hesabını günü geldiğinde santim santim sorarak hakkını arıyor

Ne kadar şaşırıyorum, ne kadar şaşırmam dediysem de halaaaa şaşırıyorum.. İlginç mi? değil bence..

Bu ülkede artık ilginçler sıradan, normaller anormal olmadı mı?.. Mesela işlediği çitlek kabuğunu sokaklara değil de çöpe atan birini gördüğümde, tebrik edesim geliyor söylüyorum da..

Caddede, sokakta yolun ortasından değil de kaldırımdan yürüyen birini gördüğümde kutlamak geliyor içimden. Çok defada kutluyorum hep öyle olmasını temenni ediyorum.

Yaya geçitlerinde yayalara yol veren, kırmızı ışıkta duran, okul önlerinde hız kesen sürücülere nadiren de olsa da denk geldiğimde durdurup tebrik etmek istiyorum 

Seçim için de aynı şeyleri düşünüyorum, hiçbir aday adayından çevre  ile ilgili tek bir cümle, vaat bırakın, kelime bile duymadım, o bıktıran mesajlarında da okumadım.

Kırıkkale'nin sıkışan merkezinin nasıl rahatlatılacağından, sokakları dolduran üstelik yaş ortalamaları 30 veya daha aşağı olan işsizlerin sorunlarına çözüm ifadesi duymadım.

Hani eskilerin sözleri var ya; tencere dibin kara seninki benden kara.. Tamam o öyle bu böyle de sen nasılsın?.. Belli birilerine değil bu sözüm, kim ne yazdıysa, yazdırdıysa onlara.

Artık hiç ama hiçbirine inanmıyorum, inancımı sarstılar. Seçim dönemlerinde öyle sıcak, dostlar ki ama seçim bittiğinde yolda selam bile vermeyen aday adayları şimdilerde birbirinden duyarlı mesajlarla tacizlerine tam gaz devam ediyorlar..

İnanın sadece siz aday adayları değil herkes her şeyin öyle bir farkında ki..

Önce kendimizi sorgulamadığımızdan hep suçlarız toplum olarak ama artık hiç olmazsa sizler sıradan insanlar değil, milletin vekaletine” soyunduğunuzdan özel insanlar olduğunuz bilinci ile yazdıklarınızın, söylemlerinizin gerçekliğini öncelikle yüreğinize, sonra beyninize danışıp öyle bunları yapın.

İnanıyorsanız” söyleyin, yazın. Allah rızası için bunu sizden vebalini size yükleyerek istiyorum, bir gazeteci olarak değil vekaletimi istediğiniz bir vatandaş olarak..

Mesleğim gereği insanları aydınlatmak gibi yükümlülüğümü rahat yapabileceğim ortamları yaratmanız için Meclise gittiğinizde bu konuda sizden duyarlılık istiyorum.. Duyarlılık”!..  

Yani; Kırıkkale'nin var olma sebebi olan ve burada yaşayan tüm insanların kursağında bir şekilde ekmeği olan MKE'nin durumunu görecek göz, çözümünü haykıracak ses olmanızı talep ediyorum.

Türkiye'de sayılı ile nasip olan Kızılırmak havzasında düşünülen Yeşil vadi” projesini hayata geçirmek için elini taşın altına koyacak babayiğitlik istiyorum

Kırıkkale'nin kaynaklarını harekete geçirecek, çalmayıp çırpmayacak, orta Anadolu delikanlısı gibi davranacak, haksızlıklara göz yummayacak adam gibi adamlık bekliyorum

Hepinizin Allah” inancınızın had safhada olduğunu biliyoruz. Öyleyse bu dünyadan hiç ama hiçbir şey götüremeyeceğinizi de bilirsiniz, istediğim; bunu asla aklınızdan çıkarmamanız..

Haa derseniz ki çoluk çocuğa bırakırız, hazır musluğun başına geçersek..

Bırakırsınız belki ama o mal mülk, parayı çoluk çocuğunuz onları nerde nasıl tüketir, bitirir, harcar, ilahi adalet nasıl tecelli eder, bunu da değerlendirmeyi unutmayın…

Sonuç olarak sizi sizin vicdanınız ve iddialı olduğunuz vatan sevgisi ile başbaşa bırakıyorum..

Seçim oyları bizden size ancak maddi olarak bol ama manevi olarak da huzur yada huzursuz bir hayat!..

Burada da seçim sizin değerli aday adayı!..

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu