MURAT KARADAĞ


Mahir YILMAZ neyi bekliyor?

Mahir YILMAZ neyi bekliyor?


Yerel seçimlere şunun şurasında 4 ay gibi bir zaman kaldı. MHP’nin adayı Mustafa Pekdoğan. 

Demokrat Parti’nin adayı geçtiğimiz günlerde kamuoyuna tanıtıldı. Gazi Eroğlu  

AK Parti’nin adayının da bugün yarın açıklanması bekleniyor. Büyük ihtimalle iki Mehmet’ten birisi. Üçüncü bir isim sürpriz olabilir 

CHP’de adaylık için üç isim var. Yani aday adayları Ahmet Eroğlu, Ali Çakır, Eftal Sarısu. (Aday kim olur, bilinmez ama Çakır’ın ismi çok konuşuluyor) 

Saadet Partisi’nde derin bir sessizlik hakim. Aslında SP’nin adayı da belli gibi. Mahir Yılmaz veya.. 

Sahi Mahir Yılmaz neyi bekliyor?

Bu soruyu ben değil özellikle şu günlerde siyaseti yakından takip eden herkes birbirine soruyor. 

Geçtiğimiz günlerde bu konuda yazdığım yazıda da ima etmeye çalıştığım gibi, Mahir Yılmaz’ın parti kimliğini henüz açıklamamış olması çeşitli iddiaların ortaya atılmasına neden oyluyor. 

Malum olduğu üzere kaygan bir zemine oturmuş olan siyaset Kırıkkale’de ne yazık ki kaygan zeminin dışına çıkmış adeta yönünü yitirmiş serseri mayın gibi bir türlü hedefini bulamıyor. 

Aday adayları ve adaylar hatta bu işin başındakiler hakkında kendilerinin bile bilmediği o kadar çok konuşmalar yapılıyor, o kadar çok iddialar ortaya atılıyor ki zaman, zaman “Pes” dedirtiyor 

Mesela; iki dönem aday olan ve bugünde bağımsız olarak adaylığı devam eden Mahir Yılmaz son güne kadar partisini açıklamayacak. Hatta AK Parti’nin adayını bekliyor. Bazı partilerle görüşmeleri sürüyor 

Partisini bugüne kadar açıklamamış olması tabanında rahatsızlıklara neden oluyor. Durum böyle devam ederse Kırıkkale siyasetindeki denge olma vasfını bile yitirme moduna girdi. 

Çevresinde büyük bir kitleyle onca görüşmelere rağmen partisini açıklamakta hala tereddüt ediyor. Kararsızlık belirtileri var. Bu da kamuoyunda değişik yorumlara neden oluyor. 

Hatta geçmişte olduğu gibi bugünde çokta etik olmayan bir dedikodu aldı başını gidiyor. Geçmiş seçim dönemlerindeki ahlaki olmayan söylemler ve iddialar bu dönemde sıkça karşımıza çıkıyor. 

Mesela Mahir Yılmaz’ın veya başka bir siyasetçinin başka bir siyasetçiye yani adaya son günde iltihak edeceği, sırf yarışı bölge üzerinden düşünerek bölge üzerinden tercih etmek gibi. 

Hele bir iddia var ki Mahir Yılmaz kendisinin de şiddetle karşı çıktığı ve bu dedikoduyu üretenler hakkında hiçte hoş şeyler söylemediği “Yılmaz, Demir’in adaylığını bekliyor” şeklindeki iddialar şu sıralarda gündemin birinci sırasını oluşturuyor. 

Tüm bunları üst üste koyduğumuzda, biraz erken olacak ama, iki dönem aday olan ve ikisinde de oyunu yükselttiği halde seçimi bıçak sırtı kaybeden Mahir Yılmaz’ın şu anki konumu yine Kırıkkale’deki seçimin odak noktasını oluşturuyor. Yani Yılmaz’ın konumu bu seçimde de belirleyici unsur olacak gibi görünüyor.

 

 

 

 

 

 

mehmet
19.11.2013 10:25:37
bana göre mehmet demir ak partinin adayı olursa, mahir yılmaz aday olmayacak. böyle durumda kırıkkale halkı bunların bölgecilik hastalığını iyice anlayacak. mehmet demir 2009 seçiminde mahir yılmaza nasıl çalıştıysa ,bu seçimde mehmet demir aday olursa mahir yılmaz ona çalışacak.

kenan
19.11.2013 10:25:16
Mehmet DEMİR aday olduğunda Mahir yılmaz aday olmazsa bugüne kadar Mahir yılmazı destekleyenler ,nasıl birini desteklediklerini anlayacaklar.bunlar hasta bölgecilik yapanlardır.iyi anlayın

seyit aydın
19.11.2013 10:34:57
aynen yazıda olduğu gibi murat kardeşimiz daha ne yazsın gerekeni yazmış. daha açık olabilirdi. Yılmaz`ın AKP`yi beklediği gibi

serecettin ç
20.11.2013 09:44:05
Bu seçimi keskinin evladı güzel insan,dürüst siyasetçi,boğazından haram lokma geçmeyen kırıkkale belediye başkanı adayımız mustafa pekdoğan kazanacaktır.Burda herkes kendini nimetten saymasın,keskinin 70 bin oyunu görmezden gelenlere keskin seçmeni en güzel cevabı verecektir diyor bizim için mühüm olan partilerden ziyade adayın karizmasıdır

t.uslucan
20.11.2013 11:34:16
orada yorum yapan seracettin beye şunu söylemek isterimki,siz neyin kafasını yaşıyorsunuz beyfendi,ne demek keskinin evladı,neden keskincilik yapıyorsunuz,anladığım kadarıyla mhp önemli değil adayın keskinli olması yeter diyenlerdensiniz,ayıp,ayıp bu yaklaşımlar mhp ye kadar zarar veriyor hala işiniz gücünüz keskin kafatascılığı yapmak bu mantıkla mhp ye çok yazık oluyor,bu mantıkla hareket etmeye devam edin bakalım el mi yaman bey mi yaman görürsünüz yazıklar olsun size ve sizin gibi düşünenlere diyor tarafsız yayınlarından ve yazılarından dolayı murat karadağ beye teşekkür ediyorum.

L.TAN
20.11.2013 16:15:19
o yorumu yapan seracettin bey ne demek biz sizin gibi düşünen bu davaya gönül vermiş biri olarak sizi ve sizin gibi düşünenleri kınıyorum,yazıklar olsun kırıkkalede yaşayan herkes kırıkkalelidir,bu tür ayrımcılıklar bu davaya büyük zarar veriyor yazıklar olsun.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu