ÖZNUR ÖZDER BAZ


MAĞDUR KİM?

MAĞDUR KİM?


Mağdur, haklarına tecavüz edilmiş, hakları elinden alınmış, haksızlığa uğramış kişilere denir benim bildiğim kadarıyla.
Son günlerde ülkemizin içinde olduğu durumu göz önüne alırsak mağduriyetin ne denli olduğunu anlamak gerçekten hayretler verici.
Mağduriyet üzerinden yapılan siyaset
Gariplik üzerinden yapılan anarşi,
Yaşadığın ülke sınırları içerisinde istediğin yerde yaşayabiliyorsan, istediğin hastaneye gidebiliyorsan, imkanların  ve zekan elverdiği sürece istediğin okulda okuyabiliyorsan ezilmiş değilsindir.
Bu ülkede artık 80 `li yıllar bitti, isteyene göre okul var. Herkes istediği yerde güven duyduğu yerde rahatça gezebiliyorsa fazlasıyla özgürdür. Kargaşa çıkarma derdi de bundan zaten.
Kimdir? Nedir? Nerededir mağdur olan bilmek mümkün değil. Bilemezsiniz insanların mutluluğunu mutsuzluğunu. Bazılarımız bir lokma ekmekle mutlu olabilirken, bazılarımız dünyanın varlığına sahip olsa da mutlu olamaz ve  masum insanların bir lokmalık mutlulukları gözüne batar.
Devletine milletine karşı gelen, devletine karşı vatani görevini yapmakta olan masum insanları haince karşısına alanlar kimin hakkını savunur. Ya yapmayın!
Güya bunlar hak savunucusu. Aynı topraklarda yaşadığı, aynı kültüre sahip insanlara karşı eline silah alıyorsa hiçbir hakkı savunduğuna inanmam. Bunlara sadece kukla der geçerim??
Eee bunlara da kukladan başka ne denilebilir ki?(Gerçi kuklanın da bir asaleti var.)
Güya bunlar ezilen insanın yanındalar.
Kardeşine taş atabilen bir el, kardeşini arkasından vuran hain bir el.
Asker operasyon yapmasın diyenler hain tuzak hazırlarlar ve sonra derler ki doğu gelişmiyor ülke buralara bakmıyor. Sen devletin varlığına zararı ver, taş at, hainlik yap,
Sonra devlet buralara gelmiyor de, oldu?
İstanbul Zeytinburnu`nda yaşanan olaylarda anarşisti koruyan kim? Yine devlet.  Hadi o kadar yürekliyse çıksaydı o insanların karşısına ama yok öyle yürek. Terörist hainlik yaparak çıkar o insanların karşına.
Mağdurun, kimsesizin hakkını arayacaksan eğer, yürekli olacaksın. Adam gibi olacaksın.
BUNLARA PRİM VERENLEREDE YAZIKLAR OLSUN DİYORUM?

HAFTANIN SÖZÜ :
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR,
TOPRAK, EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR. 
MİTHAT CEMAL KUNTAY
HAFTANIN KİTABI :   
AŞK,  ELİF ŞAFAK     

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli