HABİLHAN PEHLİVANLI


Kutlu yol: Öğretmen Liseleri

Kutlu yol: Öğretmen Liseleri


Yaşlanıyor muyum ne?
Bu aralar anılarım depreşmeye başladı.
 
Kırıkkale Anadolu Öğretmen Lisesi?nin ikinci mezunları arasında olmaktan ne kadar gurur duysam yeridir. İlk mezunlarını 1994 yılında veren Anadolu Öğretmen Lisesi, bugün Kırıkkale?nin en iyi okulları arasındaki yerini hep en üst sıralarda korumayı başarmış, hatta en üst sırayı da zaman zaman kimseye bırakmamıştır.
 
Bu okulun reklamını ne kadar yapsam azdır.
Nitekim 2000 yılında Yabancı Dil Alanında Türkiye Birincisi çıkaran güzel okulumda Yabancı Dil Alanının açılmasındaki öncülüğümü de övünerek belirtmek zorundayım. Birçoğu hâlâ okulumda görev yapan çok kıymetli hocalarımın affına sığınarak Kırıkkale Anadolu Öğretmen Lisesi?ne verdiklerimiz ve o güzel okuldan aldıklarımız bizleri bugün bu noktalara getirmiştir.
 
Zaman zaman yâd ettiğim merhum okul müdürüm Abdulkadir Arpacı ile geçen günlerimizi anlatmaya kalksam ayrı bir yazı ve hatta yazılar çıkartır. Merhumun bizlere kattıkları ise kitaplar dolusudur.
Lütfi Ağırman Hocamızın babacanlığı ise dillere destandır.
 
Üniversite birinci sınıfta Eğitim Sosyolojisi dersi hocamız Elgiz Pamir Ay hakkında bizi bayağı korkutmuşlardı. Öyle ki, ?bu hocanın dersini geçebilen öğrenci Marmara Üniversitesi?nin her bölümünden mezun olabilir? tarzı söylentiler yüzünden korkulu rüyalar görür olmuştuk. Bir ders arası hocaya sormam gereken bir soru vardı ve çekine çekine yanına gittim:
?-Hocam bir sorum var ama?
-Elbette Habilhancığım!!!?
 
Şok olmuştum!.. Zira dersler başlayalı henüz iki hafta bile olmamıştı ve okulun korkulu rüyası olan hoca benim ismimi biliyordu.
 
Odasına geçtik ve sorumu sordum.
Elgiz Hanımın tepkisi şu idi:
?Siz Anadolu Öğretmen Lisesi mezunları çok farklı oluyorsunuz!!!?
 
Bir kez daha şaşırmıştım.
Nasıl şaşırmayayım!.. Okulumu da biliyordu.
 
?-Hocam nereden biliyorsunuz Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olduğumu?
-Yüzünüzden, oturuşunuzdan, kalkışınızdan, konuşmanızdan??
***
16 Mart 1848 tarihi ile başlayan bu şanlı yolculuğun neferleri olan, ülkemizin dört bir yanına dağılmış arkadaşlarım bilirler ki?
 
Bizleri yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerim bilirler ki?
 
Bu ülkeyi ayakta tutan en büyük değer olan öğretmenler, 163 yıldır bu okullardan yetişiyor? Hatta benim gibi, o okula girdiğinde öğretmen olmak istemese de mezun olduktan sonra öğretmen olmak isteyecektir.
 
Nice yıllar kutlu yolun yolcuları!!!
 
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli