OSMAN ÖCAL


Kutlu Olsun

Kutlu Olsun


Türlü sorunlar ile boğuşurken bir ülke,
Varım dedin basında olmadın mı Pusula.
Tarafsızlık dürüstlük bu işte genel ilke,
Yarışta ön saflarda kalmadın mı Pusula.
Sabır azim doğruluk başarmanın ilacı,
Yürüdüğün bu yolda kaybetmedin inancı.
Yaşadığın zorluklar doğumda yeni sancı,
Her güçlüğe istekle dalmadın mı Pusula.
Farklı farklı görüşten birbirine nazarken,
Her birisi bir cevher her konuyu yazarken;
Çalışanın yazarın damla damla sızarken,    
Okuyucu gönlüne dolmadın mı Pusula.
Yerel basında bir ilk yay misali gerilip,
Kimisi emeklerken ayaklanıp dirilip;
Asırlık çınar gibi tez zamanda irilip,
Hak ettiğin yerini almadın mı Pusula.
Erimesi muhtemel doluya açık taşın,
Yürüsün ilkelerin eğik olmasın başın.
Yıllar yılı devirir kutlolsun yeni yaşın,
Asırlık türküsünü çalmadın mı Pusula.
Değerli okuyucu Pusula ile tanışalı bir buçuk yıla yakın bir zaman oldu. Bu süre içerisinde gerek yerel gerek genel konularda sizlerin sesi olmaya çalışırken aynı zamanda gazetemizi de takip etme fırsatımız oldu.
Pusula, yerel bir gazete olmasına rağmen bazı basın yayın organları gibi herhangi bir kişi, kurum veya kuruluşun güdümüne girmeden ve basın yayın ilkelerine sadık kalarak yaşamını sürdüren bir gazete olmasından dolayı şahsen takdir ettiğim bir gazete oldu.
Özellikle bu devirde yerel bir gazetenin kendi gücü ile ayakta kalması takdire şayan bir durumdur. Herhangi bir kişi veya kuruluşun yağcılığını yapmadan her yöne aynı mesafede yaklaşım gösterip, dürüstlükten vazgeçmemek, okuyucusunu doğrularla aydınlatmak Pusula gazetesinin ayakta kalıp büyüyerek yayın hayatına devam ettirebilmesinde en büyük vesile olmuştur.
Milletin gözü kulağı, milletin sesi, milletin nefesi; milletin derdine çare, milleti millet için aydınlatan, korkulardan uzak, herhangi bir kaygıya yer vermeden yayın hayatını sürdüren Pusulayı bu yönde değerlendirirsek birilerinin değil milletin gazetesi olduğunu fark ederiz.
Pusulanın zengin bir köşe yazarı kadrosu var. Her biri birbirinden değerli köşe yazarlarının farklı düşünce ve görüşlerde ve her türlü konularda yazarak okuyucuya ulaşmış olmaları da Pusulanın hem tarafsızlığının hem de zenginliğinin göstermektedir.
Bundan sonra da tarafsız ve basın yayın ilkelerine uygun yayın yapması dileğimle nice sekiz yıllara diyorum. Senin başarın Kırıkkale?nin kazanımıdır. Başarı daim olsun Pusula?
  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli