HABİLHAN PEHLİVANLI


Kur´an-ı Kerim öğretirken sıcak, sevecen ve sabırlı olmalı!


Öyle değil mi, kıymetli hocalarım?

Hani televizyon karşısına çıkınca birer sevgi kelebeği kesilen,

Sorulan her soruya, ?İslam kolaylık dinidir?? cümlesini

Ya da

?Hz.Enes´ten (RA) rivayet edildi, Peygamberimiz (SAV) şöyle buyurdu: ?Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız; müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.´( Buhari, İlim, 11.)? Hadisini yapıştırıp

Ardından da gerçek hayata dönünce, İslam´ı anlatırken ilk cehennem azabından başlıyorsunuz ya?

Ve Kırıkkale´mizin en prestijli camisi Nur Camiinde, Müftülüğün yanı başında, küçücük çocuklara Kur´an-ı Kerim öğretirken bağırıp çağırıyor, hatta bazılarını da yanınıza çağırıp kulağını çekiyorsunuz ya?

Bunca ahkâmı keserken keşke biraz da empati yapmayı, her fırsatta ?rakip takım? olarak gördüğünüz öğretmenleri eleştirirken biraz daha insaflı olmayı sizler de bilseniz!!!

Sözüm meclisten içeri?

Fakaaaattt

Her toplulukta olduğu gibi iyilere ya da işini hakkıyla yapanlara değil elbet benim sözüm; bu yazıyı sonuna kadar okuyup da üstüne alınanlaradır!..

***

Din adamları da birer eğitimcidir, değil mi?

Hem de biz öğretmenler, bir sınıfta yalnızca belli bir yaş grubundakilere eğitim ve öğretim yaparken din adamları, özellikle de imamlar, vaizler ve vaizeler her yaştan ve her cinsiyetten insanlara Allah´ın vahy ettiği gerçekleri, doğruları anlatmak, daha doğrusu öğretmekle mesulsünüz, öyle ya?

Peki, bizler

Yani öğretmenler

Yeri gelip kendi evlatlarımızdan üstün gördüğümüz öğrencilerimizi el bebek gül bebek eğitmeye çalışırken?

Hem de beşeri ilimleri, ?aman incinmesinler? diye ?üf püf? öğretirken sizler hangi hakla ?Allah´ın kelamını? öğretirken sabırsızlık gösterip, körpecik yavrulara bağırıp, çağırıp, kulaklarını çekebiliyorsunuz ki?

Sizin gibi hocalar yüzünden her okul tatilinde gittiğim cami kurslarında Kur´an-ı Kerim okumayı öğrenememiş, taaa 7. Sınıfta, Mustafa Necati İlköğretim Okulundaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenim (Allah ondan razı olsun) Cengizhan Kılınç´ın vesilesiyle, hem de 1 haftada öğrenmiştim.

Ve ne yazık ki dün itibariyle kendi çocuğum da aynı kaderi yaşayacak!!! Emin olun, sizin bu tavırlarınız yüzünden daha birçok çocuğumuz, gencimiz uzunca bir süre Kur´an öğrenmek istemeyecek?

Öğrenmek üzere her adım atışlarında akıllarına sizler geleceksiniz!..

Vebaliniz çok büyük beyler!!!

 

 

  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli