HABİLHAN PEHLİVANLI


Küfür, Kırıkkalespor´umuza zarar verir!


Erman Toroğlu anlatıyor: ?Yıllarca hakemlik yaptım, sahalarda birçok küfür duydum, ama Kırıkkalespor seyircisinin küfür konusundaki yaratıcılığını tek geçerim. Adam hakemin düdüğünün içindeki nohuda sövebiliyor!!!?

Eminim birçoğumuzun gülerek ya da gülümseyerek, hatta kahkahalarla inceden inceye gururla izlediği bu sahne öyle çok da övünülecek bir durum değil aslında, farkında mısınız?

Bu ?küfür kültürümüz? yüzünden Kırıkkale takımlarının kaç maç saha kapatma ve kaç lira para cezasına çarptırıldığından haberiniz var mı?

Zaten onca imkânsızlıklarla yönetilen Kırıkkale takımları, kendini bilmez birkaç densizin ettiği küfürler ve hakaretler yüzünden yıllardır belini doğrultup önünü göremiyor!

***

Yıllar sonra ilk defa hem 3. Ligde hem de Bölgesel Amatör Lig´de (BAL) temsil ediliyoruz. Geçen hafta BAL 6. Grupta ilk maçına çıkan MKE Kırıkkalespor´un futboluna bayıldım. Henüz 20´li yaşlardaki futbolcularımız kalede Engin ve ileride Ufuk gibi iki ?baba adamla? desteklenmiş ki, görmelisiniz takımı? Rakip de ilk haftadan Kırşehirspor olunca maçın zevkini varın siz tahmin edin?

Ancaaakkkk?

Tribünlerdeki onca bayan taraftara rağmen edilen küfürler!!! Ahhh o küfürler!!!

Zaten takım iyi? Goller de gelmiş? Böyle bir şeye gerek var mı?

Her şey bir yana da yemeğinden müziğine birebir aynı olan Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat, hatta Çankırı da buna dâhil, düşman şehirler haline gelecek bu gidişle maazallah!

Şu saydığım illere bir bakar mısınız? Bırakın komşuluğu, akraba iller bunlar? Hangimizin Kırşehirli, Yozgatlı, Çankırılı bir hısımı, akrabası, komşusu yok Allah aşkına?

Tabi bu gerçek o şehirler için de geçerli? Birilerinin geçen yıllarda sırf kendi ?cukkaları? ve prestijleri uğruna birbirine düşürdükleri bu şehirler herhangi bir alanda birlikte hareket etse önünde durabilecek güç yok, ama biz nelerle uğraşıyoruz!

Bu arada ?çuvaldızı da iğneyi de kendimize batırdım? ama çok daha büyük ve sivrilerini hak eden rakip seyirciler yok mu?..

Geçen yıllarda Kırıkkale´nin şampiyon olmaması için birilerinin emirleri doğrultusunda olmadık işler çeviren ?Kırşehirliler, Yozgatlılar ve Çankırılıları? da unutmuş değilim. Lakin taraftarımızın yapacağı en ufak taşkınlığın doğuracağı sonuçların telafisinin olmadığını unutmayalım? Hele hele 1969 yılında bir Tarsus olayı var ki, evlerden uzak!!!

***

Cumartesi günü Kırşehir maçında bunlar yaşanırken, Pazar günü bu kez de 71 (ya da Türk Metal) Kırıkkalespor, 3. Lig 2. Grup mücadelesinde Dersimspor´la karşı karşıya geldi.

Adını duyunca bizim bazı kendini bilmezlerimiz kendine geçti, fakat adamların forması bile Turkuaz renginde ve oyuncularının hemen hemen tamamı farklı şehirlerden gelen gençlerden oluşmaktaydı. (Varsayalım tamamı Tuncelili, ne fark eder?)

Devre arasında yöneticileriyle sohbet etme fırsatı buldum. Adamlar Kırıkkalespor´un neden bunca imkânsızlıklarla boğuştuğuna şaşırmış vaziyette, ?Yalnızca Rafineri yeter size?? diyorlar. Ne bilsinler! Dışı seni, içi beni yakar hesabı!!!

Adamların en büyük sıkıntısı, bölgeden kaynaklanan futbolcu getirememe sorunu!.. Ona rağmen öyle bir takım kurmuşlar ki... Futbol oynamadılar, adeta dans gösterisi sundular?

Peki, bizim bazı kendini bilmez taraftarlarımız ne yaptı? Maç bitiminde adamlara ?PKK dışarı? sloganları attılar!!!

İllaki birine protesto sloganı atılacaksa, o asla Dersimsporlular değil, ikinci yarıda maçı katleden hakem olmalıydı!.. Zira maç berabere bitecekken son saniyede verdiği haksız penaltı kararıyla maçın sonunun bu hale gelmesinin baş müsebbibidir hakem Yaşar Can Temizel?

Yaşanan olaylardan mıdır, geçmişin önyargısı mı ya da sahipsizlik mi, bilinmez? Ama ortada bir gerçek var ki, hakemlerin büyük çoğunluğu Kırıkkalespor maçına önyargılı çıkıyor. İster deplasmanda ister kendi evimizde olsun, Kırıkkalespor aleyhine karar vermek için ellerinden geleni yapmaktan geri durmuyorlar hakemlerin birçoğu?

***

Velhasıl, sıkıntılar büyük?

Gerek BAL´daki gerekse 3. Ligdeki Kırıkkalespor´un bir an önce şehrin yöneticileri, siyasileri ve parası olan büyükleri tarafından sahiplenilmesi gerekiyor. Özellikle de maddi anlamda takımları destekleyecek birilerini bulmak şart? Gerekirse (Dersimspor yöneticilerinin de söylediği gibi) TÜPRAŞ´tan, MKE´den ve şehrimizde faaliyet gösteren diğer büyük kuruluşlardan aylık, yıllık sabit paralar aktarmak takıma?

Yoksa

Emin olun bu oyunculara,

Çaba gösteren yöneticilere,

Takımı samimiyetle destekleyen seyircilere (kendini bilmezlere değil),

Ve bizim gibi Kırıkkale (spor) sevdalılarına yazık olur, yazık!!!

Erol ÇELEBİ
30.09.2016 11:41:41
Yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum. Nedir bu küfür belası anlamış degilim, maçları izlemeye gelen Annelerimiz, genç hanımefendi kızlarımız varken küfür tezahuratının biri bin para, bu küfürü kişisel olarak şahsi hırslarını egolarını tatmin etme yeri stadlar olmaması gerekir. Şöyle bir bakarsanız totalda dört veya beş grup var amigo arkadaşları yönetim, Valilik, Emniyet, Belediye istişare yapıttıgında olay çözülebilir. Spor birlik ve beraberlliğin eglenebilmenin hoşça vakit geçirmenin adresidir, anlayış höşgörü erdemlilik adı altında Kırıkkale Sporumuza cani gönülden başarılı bir sezon diliyorum.Hoşcakalın....

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli