MURAT KARADAĞ


Koşarak gidip, yürüyerek gelmeyin!


Bu sözüm,1 Kasım seçiminden sonra Ankara´ya Milletvekillerini ziyarete giden bunu bir yarışa dönüştüren Kırıkkale ahalisine

 

5 aydan bu yana sosyal paylaşım sitelerinde boy boy Milletvekili ziyareti paylaşımlarıyla karşılaşıyoruz. Süslü cümlelerin yer aldığı (Bugünlerde biraz azalsa da)

 

Ziyaretlerin böyle resmedilmesi Ankara´dan Kırıkkale´ye bir yansıma oluşturuyor. Şahsa münazır talep ve istekler olmuyordur inşallah!

 

 

Onlar bizim vekillerimiz! İçimizden çıkan bizim temsilcimiz onlar. Şu parti, bu parti veya şu yöre neresi olursa olsun onlar içimizden biri?!

 

Seçim öncesi halkın içinde, omuz omuza seçim çalışması yürüten milletin vekillerini yine milletin ta kendisi ziyaret edecek elbette

 

O makamlar tek başına şahısların değil milletin. O makamlarda oturanlarda bu milletle hemhal olacak, milletin temsilcisi olacaklar  

 

O geçici makamlar bu gün var yarın yok! Kime baki kaldığı görülmüş ki! Yakın zamana bakıldığında onlarca isim teneffüs edebilirim

 

1 Kasım seçiminin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen Milletvekillerini tebrik ziyaretleri ilk günler gibi olmasa da aralıksız devam ediyor.

 

O sıralar vaktim olsa bende giderdim meclise, tebrik ederdim hem bir gazeteci hem de bir Kırıkkaleli olarak. Neden gitmeyeyim ki?!

 

Gitmemem için hiçbir engel yok bilakis gitmemi gerektiren nedenlerim bile var.  

 

Kırıkkale´nin adına tebrik etme, tebrik ederken önümüzdeki 4 yılın hatırlatmasını bir kez daha yapma. Ki, bu gün Ankara´da meclis yollarını aşındıranlara da sözüm?

 

Kimler bunlar?

İktidar partisinin Kırıkkale´deki temsilcileri,

Bürokratlar, İşadamları, Esnaf, STK Temsilcileri, Muhtarlar, Vesaire?

?

Anlaşıldığı üzere meclise sıradan vatandaş gitmiyor. Vatandaş profili ile gidenlerin pek çoğu siyaseten vekillerin tanıdığı ya da yakınları. Yani AK Partiye oy verenler!

 

O halde az önce yukarıda sıraladığımız kurumları temsil edenlerin ziyaretlerini sadece tebrik amaçlı yapması düşünülemez.

 

Belirli bir sorumluluk üstlenmek zorundalar.

Kırıkkaleli sorumluluğu ile açmalılar kapıları.

Tek başına el sıkıp, tebrik etmek için meşgul edilmemeli milletin vekilleri.

 

Bu gün bir siyasetçi, ya da bürokrat, veyahut STK temsilcisi milletin vekilinin makamına gitmiş olmak, sırf görünmek için gitmemeli.

Ve tek başına cemalini hatırlatmak için de gitmemeli. Kırıkkale için gitmeli.

 

Temsil ettiği kurum ve kuruluş özelinde Kırıkkale´nin taleplerini hiç olmazsa milletin vekillerine sunmalı. Sunmalı ki 1 Kasım öncesinde verilen sözler, iletilen talepler somut adımlara dönüşsün.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne Kırıkkale´den giderken özel isteklerle de gidebilirsiniz.

Hiçbir tereddüdüm yok! İtirazım da yok!

 

Ama sözün özü tek ve net; ?Koşarak gidip yürüyerek gelmeyin? Yani Kırıkkale´ye bir şeyler kazandırın hiç olmazsa?

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu