HABİLHAN PEHLİVANLI


Kırıkkale'de seçim ve partilerin durumu(1)


Bu seçim tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırıkkale'de de birçok sürprize, daha doğrusu ayak sesleri ne zamandır yükselen bazı gelişmelere sahne olacağa benziyor.

Yıllarca MHP'nin kalesi olarak bilinen (Hatta şimdi bile ülkenin farklı yerlerine gittiğinizde memleketinizin Kırıkkale olduğunu öğrenenler tarafından potansiyel MHP'li olarak görüldüğünüz gerçeğini göz ardı etmeyin) Kırıkkale'yi, Ak Parti'nin yüzde yetmişlere varan oy oranlarıyla iki dönemdir 3-0 aldıran şartların bu seçimde var olmadığını Ak Partililer bile itiraf ediyorlar.

Tabi böyle bir algınının oluşması yalnızca Kırıkkale ile sınırlı bir durum değil.

2002'den beri girdiği yerel genel her seçimi kazanan Ak Parti, özellikle parti içi güç dengeleri sebebiyle bir sarsıntı yaşıyor.

Öte yandan, çözüm sürecinde gelinen noktada terör örgütüne verilen tavizler de bu sürece destek veren birçok kişiyi de artık rahatsız etmeye başlamış olmalı ki ciddi bir milliyetçi hareketlenme Türkiye'nin tamamında sesini yükseltmeye başladı.

***

Tabi ki bu durum daha çok genel siyasetle alakalı bir durum.

Peki, yereldeki durum ne?

MHP, uzun yıllardır ilk defa bu kadar sessiz ve huzurlu bir seçim ortamına girdi. Çatırtı varsa da daha sessiz ve tabiri caizse kol kırılıp yen içinde kalıyor.”

Bu ortamın en önemli sebeplerinden birisi seçileli henüz birkaç ay olmasına rağmen ılımlı, güler yüzlü, beyefendi ve kucaklayıcı bir siyaset yürüten İl Başkanı Erdal Baloğlu... Giyim, kuşam, davranış ve muhabbet bakımından birçok kesim tarafından eleştirilen o klasik MHP'li” görüntüsünden farklı bir çizgiye sahip olan Baloğlu, genç yaşının da avantajını kullanarak birçok kesimin sempatisini kazanmayı başardı. Baloğlu'nun bu duruşu ve ilişkisi adaylar açıklanmadan önceki süreçte de tüm aday adaylarıyla aynı seviyede olunca bugünkü birlik ve beraberlik ortamı tesis edilmiş oldu.

Son 15 yıldır Ak Partide görmeye alışık olduğumuz bu manzaranın, MHP için belirgin miktarda oy artışı sağlayacağını düşünüyorum.

Ancak belli şartlar dâhilinde...

O şartları zaman içerisinde anlatacağım, ancak bu seçimde Ak Parti'nin en büyük zaafı da işte tam bu noktada başlıyor...

Peki, bu zaaf nedir?

(Devamı Yarın)

  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli