MURAT KARADAĞ


Kırıkkale nasıl kurtulur?

Kırıkkale nasıl kurtulur?


Seçimlere şunun şurasında çok az bir zaman kaldı.

Öncelikle adayların şehrimiz ile ilgili düşüncelerini, tespitlerini, çözüm önerilerini, en önemlisi projelerini merak ediyoruz.

Şehrimizde kentleşme adına yapılacak daha çok işler var. Şehrimizin kentleşme adına mesafe aldığını! söyleyenlerin kulakları çınlasın

örneğin bu işleri yapabilecek bir kadro oluşturabilecekler mi?

Çağdaş şehirleşme kelimesi içerisinde birçok konuyu, barındırıyor.

Bir şehirde yaşayan insanların öncelikle yaşam kalitesini arttırmak ve refahını sağlamak,çağdaş ülkeler seviyesine taşıyabilmek ve bu kentte yaşayan insanların sosyolojik ,psikolojik ve ekonomik durumunu doğru biçimde irdeleyip projeler üretmek, akabinde bu projeleri hayata geçirebilecek ehil kadrolar kurmak çok önemli.

Hep birlikte beraber çözümleme konusunda duyarlı kişiler seçim kadrolarında yerini alabilecekler mi yoksa siyasi ranta teslim mi olunacak…

Ekonominin dünyada ve ülkemizde hızla kötüye gittiğini hepimiz görüyoruz ve bu durumdan en çok olumsuz etkilenen şehirlerin arasında Kırıkkale de bulunuyor ne yazık ki…

Tabi ki belediyeler istihdam alanı değildir ama belediyeler istihdam alanlarının arttırılması için önemli bir ayağını oluşturur sürecin.

Yatırımcıları bölgeye çekebimek,yasal prosedürlerde kolaylık sağlamak,işbirlikçi olabilmek ve her şeyden önemlisi çok çalışmak…

Belediyenin asli görevleri belediye çalışanları tarafından rahatlıkla yürütülebilir fakat göreve gelecek olan başkan ve ekibi bölgeye, belediyeye yeni bir misyon kazandırabilir ve kentleşmeyi gerçek anlamda refaha doğru ilerletebilir. Bütün bunlar hizmet aşkı taşıyan bir ekiple olmalıdır tabiki.

Belediyecilik bir makam hevesine teslim olacak kurum değildir. Şehrimizin birliğe,refaha,huzura ihtiyacı olduğu kesindir. Bunların başında ise insanların sosyo-ekonomik durumlarını iyileştirmek gelmektedir.

Kaliteli bir kent yaşamı için canla başla çalışacak kadroların oluşturulmasını gönülden diliyorum. Çevresel, siyasal faktörleri iyi bir biçimde algılayıp bölgemizi üzerine çöken bu sis perdesinden kurtaracak ekiplere ihtiyaç var.

Cumhuriyet şehri Kırıkkale gelişmişlik açısından bugünün Türkiye’sinde parlayan bir yıldız olması gerekirken ne yazık ki gelmiş geçmiş iktidarlar ve yerel yönetimlerin kötü yönetiminin kurbanı olmuştur.

Kurtuluş savaşı yıllarında Silah Sanayinin gözbebeği konumundaki şehrimiz ne yazık ki bugün küçük bir köy konumundadır. İç Anadolu’da göç veren ve en az nüfusa sahip bir il konumuna gelmiştir.

Dilerim bu seçimler Kırıkkale için bir dönüm noktası olur. Kenti yönetenler, yönetmeye talip olanlar, yani siyasetçiler bundan böyle bu güzel kentimizi sadece bir basamak olarak görmezler.

Sözün özü; yukarıda da belirttiğim gibi şehrin yönetimine talip olanların öncelikle belediye makamını bir kamu kurumu makamı olarak değil öncelikle AÜllah için hizmet makamı olarak görmesi gerektiğine inanıyorum.

Allah için geçmişte olduğu gibi çalmadan çırpmadan, çaldırmadan çırptırmadan yetimin hakkını koruyarak bu şehrin büyümesine, gelişmesine ve insanların insanca yaşamasına olanak sağlayacak hizmet etmek üzere bu makama talip olunması gerektiğini düşünüyorum.

Şunun şurasında kısa bir zaman kaldı. Söylenmesi gereken binlerce meseleden sadece binde birini söylemeye çalıştığım hususları yerine getirmekte kendini yetersiz gören veya yeterince kendisini hazır hissetmeyen varsa Allah aşkına şimdiden gereğini yapsın.

Yani “Ben bu işte yokum” desin. İnanın o zaman o kişi bu memlekete en büyük hizmeti yapmış olur. 

burhan
15.02.2014 13:02:10
MURAT KARDEŞİM ALLAH İÇİN ÇOOOK DOĞRU YAZMISSIN DİLERİM YAZDIKLARIN İSTİKAMETİNDE HAREKET EDERLERDE BU MEMLEKET DÜZLÜĞE ÇIKAR

ali kılıç
17.02.2014 12:08:39
Asiye ne zaman kurtulursa Kırıkkale de o zaman kurtulur

m.örenoğlu
22.02.2014 00:14:07
saygıdeğer murat karadağ kardeşim öncelikle güçlü ve düeüst kaleminden dolayı kutluyor başarılarınızın devamını diliyorum.bu seçimde maalesef birileri,onlar kendilerini çok iyi biliyor,Ak partinin seçimi kaybetmesi için beşir beyi mağlup etmek için elinden gelenin en kötüsünü yapmaya devam ediyorlar,bu kişiler o kadar ileri gidiyorlar ki şu anda akp maalesef bu kendi çıkarını ön planda tutatların yüzünden bu seçimi kaybetme noktasına gelmiş mahir yılmazı destekliyorlar,o kadarki geçe gündüz tek tek evlere hanelere gidilp görüşülüyor bunu yapanlar maalesef bu partinin içinde olan çok etkili bir ekip ve maalesef parti aleyhine alenen çalışılıyor yüze dost ama içleri hainlik dolu kişiler,şu anda mahir bey o kadar derinden gidiyor ki seçim sonuçlarında bu görülecektir bu büyük bir farkla sadet partisinin seçimi kazanması gibi bir sonuçla bizleri katrşı karşıya bırakacak herkes mhp nin kuru kalabalığını konuşurken birileri el altından yürüttükleri çalışmalarla burada kazanacağımız bir seçimi bize kaybettirecekler ama biz hala 2. sıradayız bize yapılan bu oyuna ak parti seçmeninin gelmemesini istiyor saygılar sunuyorum.

Abidin Emmi
23.02.2014 19:07:51
Seni uyanık M.Örenoğlu seniiiiii. Güya Akp yanlısı gibi yazmışsın ama Akp yi kendi kendine ikinci sıraya koymuşsun.Ve Akp içindeki hainlerden sözederek güya Akp yi savunmuşsun.Mahir Yılmazıda güya istemiyormuşsun sevmiyormuşsun gibi yazmışsın ama onuda birinci ilan etmişsin.Mhp yide kuru kalabalık diye niteleyip onuda üçüncü ilan etmişsin.Seni uyanık Mahirci seniiiii böyle ucuz numaralara tevessül etmeyi bırak.Ne diyeceksen dolandırmadan söyle uyanık Örenoğlu.Gerçi kullandığın bu soyadında çakma ama olsun.Seni sanki tanıyorum

  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu