HABİLHAN PEHLİVANLI


Kırıkkale düşmanlığı konusunda genelleme yapmıyoruz

Kırıkkale düşmanlığı konusunda genelleme yapmıyoruz


Dün başta Pusula olmak üzere birçok yerel gazetede çıkan haber ve kendi köşemde ifade etmeye çalıştığım “Kırıkkale Düşmanlığı” konusunda Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden çok sevdiğim, saygı duyduğum bir abim, bir hocam aradı.

Kendisi de yapılanın yanlış olduğunu ifade ettikten sonra bir sitemde bulundu. Siteminin, bu tarz bir haberin Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi nezdinde genellenebileceğini düşündüğünden kaynaklandığını da belirtti.

Kırıkkaleli olmamasına rağmen Kırıkkale’ye olan sevgisini ve Kırıkkale hassasiyetini bildiğim bu abim, Kırıkkaleli olsun ya da olmasın, kendisiyle aynı duyguları, aynı hassasiyetleri taşıyan Öğretim Üyelerinin var olduğunu, böyle bir haberin genellenmesi halinde bu insanlara haksızlık olacağını beyan etti.

***

Öncelikle şunun bilinmesini isterim ki,

Ben ya da bu haberi yazan diğer gazetelerimizin hiçbirisi “saldıran” değil “mağdur” ya da şehrine yapılan haksızlığı savunan durumundayız. Hiçbirimizin amacı “yabancı düşmanlığı” ya da “Kırıkkaleli olmayanın bu şehirde işi yok!” düşüncesi de asla değildir.

O mantıkta birisi olsam Kırıkkale Üniversitesi MYO’da Misafir Okutman sıfatıyla ders verdiğim dönemlerde her fırsatta öğrencilerime Kırıkkale’yi ve Kırıkkale insanının sıcaklığını, samimiyetini anlatıp, tabiri caizse “Kırıkkale Misyonerliği” yapmazdım.

Ayrıca Kırıkkale Üniversitesine farklı şehirlerden gelmiş birçok öğrenciye elimden geldiğince yaptığım destekleri de anlatmak sanırım hoş olmaz! Nitekim lisans eğitimimi İstanbul’da aldım. İstanbul’da öğrenci olmanın (güzellikleri bir yana) ne denli zor olduğunu yaşamayan bilmez! Bu yüzden de elimden geldiğince destek olmaya çalışırım, Kırıkkale’de tanıştığım öğrencilere...

Ancak...

Bu şehrin ekmeğini yiyip, suyunu içen; benimle oksijenimi paylaşan her bireyin de bu şehre saygılı olmasını istemek sanırım en doğal hakkımdır!

Elbette bir topluluğun tamamı aynı düşüncelere sahip değil! Ve elbette Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin hepsi de malum fotoğrafın altını yorum yapmış değil...

Şu konunun doğru anlaşılması benim için çok önemli:

Yukarıda bahsettiğim abim, hocam gibi insanlar mutlaka vardır ve onları tenzih ederim.

Fakat...

Böyle bir durumda kimse benden sessiz kalmamı beklemesin!

Ve yerel gazetelerimizin de böyle bir durumda sessiz kalmaları beklenemez.

Eğer bu kadar ahlaksızca bir paylaşıma yüzdelerce beğeni, onlarca yorum yapılıyor... Kırıkkale aşağılanmaya kalkılıyor... Bunun altında da bir Fakültesinin Dekanının da beğenisi varsa,

Tekrar söylüyorum:

Maksadım bir topluluğu, ya da özelde Diş Hekimliği Fakültesini hedef tahtasına oturtmak değildir. (Diş Hekimliği Fakültesi hakkında en çok haberi yapan birsinin böyle bir şey yapması kadar saçma bir şey de olamaz zaten!)

Ama hiç kimsenin Kırıkkale için hadsizlik yapmasına da müsaade etmem!..

Hani M. Akif diyor ya:

“(...)Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?

Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!

Kanayan bir yara gördüm mü yanar, ta ciğerim,

Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!

Adam aldırma da geç git! , diyemem, aldırırım.

Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!

Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu(...)”

OKTAY KIRLANGIÇ
10.02.2015 13:02:09
Eşeğe zerdüşt palan vursan, eşek yine eşektir! Ne idüğü belirsiz kişiler bir imtihandan sonra üniversite öğrencisi olup, hele de baba parasıyla fink atarak noldum delisi olursa olacağı budur. Marifet fakülte talebesi olmak değil, adam olmaktır. Hani derler ya vezir olaman demedim, adam olaman dedim diye. O misal işte!

  • Perşembe 25.7 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı