BİLGEHAN CANTEKİN


KIRIKKALE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ PROFİLİ

Önümüzde yapılacak genel seçimde Ak Partinin milletvekili profilini tarif etmek için hemen konuya girelim.


     1-Kibirli olmayacak. Halktan, seçmenden kopuk olmayacak. Partinin gücünü    yok sayarak avam tabirle –kerameti kendinden menkul- saymayacak.

     2-Kırıkkale’nin merkez ve köylerinde halen devam eden 147 projeyi bilecek      ve bunların hangi safahatta olduğunu bilecek.

3-Kırıkkale’ye bağlı Merkez dâhil 9 ilçenin ve 185 köyün sorunlarını bilecek.

4-185 köyün muhtarı ve İl merkezindeki 31muhtarı, seçim zamanı değil,  yerinde ve zamanında --seçimden önce— tanıyan, bu muhtarların köylerinin, mahallelerinin dertlerine; çareler, projeler ve çözümler üretmiş birisi olacak.

5- Köylünün de şehirlinin de bam teline dokunmuş, güvenini kazanmış ve tırnak içinde “ SEVİLEN” birisi olacak.

6-Partinin sırtına YÜK değil- (çünkü parti artık adayları sırtında taşımaktan yoruldu)- partiyi SIRTINDA TAŞIYACAK birisi olacak…

Böyle olursa şayet tekrar tırnak içinde yazalım” böyle bir aday olursa şayet” kendi çoook rahat seçildiği gibi 2.sıraya konacak ve Kırıkkale’de herhangi bir- KLİĞİN- adamı olmayan bir 2.vekilde bu sayede seçilebilir. Yanlış anlaşılmasın ama böyle bir PROFİL varmı?

Bakın ADAY demiyorum bu özellikte bir profil var mı? Diye sorarsanız, evet var.

Yukarıda saydığım kriterlere bakıp eee… daha başka yok mu diyebilirsiniz ama durum bu. Argoda birisi, birisine durumun vahametini anlatmak için seslenir ya; (vaziyet kel acele gel) diye. Ak Parti ve ittifak oy ve destek anlamında şu an bıçak sırtı bir durumda. Bunu ben söylemiyorum anketler söylüyor, kararsızlar söylüyor, oy kullanmaya bile gitmem diyenler söylüyor.

Bir gazetecinin benzetmesiyle Ak Partinin karşısında 3muhalefet partisi var.

1.Parti= Pandemi partisi. 2.Parti= Metal yorgunluğu partisi. 3.Parti=(Z kuşağı denilen) Genç seçmen partisi.  

Hal böyle iken; özellikle son 2-3 dönemde olduğu gibi:

“Genel Merkezdeki ağabeylerim sayesinde birinci sıraya oturayım da ne olursa olsun denirse, yeter ki birinci sıraya oturayım, partinin oyu yorgun haliyle aşağıya düşse bile bir milletvekili çıkarır ya da nasılsa bir belediye başkanlığı çıkarır…” gibi bir yanılgıya düşülürse ve Genel Merkezde (böyle bir anlayışa yol verirse) bu sefer seçmenin sandıkta bu yaklaşıma (ağlama mendili) verme ihtimali yüksek görünüyor.

Bunu; yapılan son Anketlerde oy verme konusunda (Kararsız olduğunu belirten % 26 lık seçmen ve hiç oy kullanmaya gitmeyeceğim diyen  % 6 lık seçmen) söylüyor. Ve şimdiden uyarıyor: “Ahbap –çavuş ilişkisi ile aday belirlerseniz sizi sandığa gömebilirim…) diyor. Gerisi karar vericilere ait.  Sonra kendi düşen ağlamasın. Geçen dönemde fatura teşkilata kesilmişti. Bu dönem teşkilatta –çook güçlü-  bir şekilde kuruldu. Teşkilatı bir değiştirebilsek (Halep’te 40 arşın atlarız ) deniliyordu. İşte Halep işte arşın…    

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli