YUNUS PEHLİVANLI


Kırıkkale Emniyeti Yakalıyor


KIRIKKALE EMNİYETİ YAKALIYOR

Kırıkkale Emniyeti, uzunca bir süredir yaptığı titiz çalışma ile gerek kullanıcı gerekse torbacı diye tabir edilen, uyuşturucu müptelalarını bir-bir yakalıyor.

Çocukların ve gençlerin geleceğini, hayatını karartan uyuşturucu illetiyle yaptıkları mücadeleden dolayı, Kırıkkale Emniyet mensuplarını özellikle kutluyorum.

Bilindiği gibi uyuşturucu madde kullanımı, kişide fiziksel ve duygusal sağlığı bozmakta, etrafı ile uyumlu bir ilişki kurmasını engellemektedir. Uyuşturucu maddeler ilk kez kullanılırken, enerji veriyor gibi gözükse bile, zaman içinde kişinin enerjisini tüketmekte ve vücuda olduğu gibi zihne de zarar vermekte, akıl ve iradeyi işlemez hale sokmaktadır.

2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre 29 milyon insanda uyuşturucu bağımlılığı tespit edilmiş.Ne yazık ki, teşhis konulan her altı uyuşturucu bağımlısından sadece birinin, tedaviye başvurduğu belirlenmiş.

Dolayısıyla gençler uyuşturucu müptelası olmadan, uyuşturucunun üretildiği ve dağıtıldığı kaynakların kurutulması çok önemli.

Uyuşturucuyu kullanan ve satanlar kendilerini ve gençleri resmen zehirliyorlar. Kendilerini ve gençleri zehirledikleri yetmiyormuş gibi uyuşturucuyu üreten ve dağıtan terör örgütlerinin finans havuzlarına da  bilerek yada bilmeyerek su taşıyorlar.

Kırıkkale Emniyetinin uyuşturucu satıcılarını bir-bir yakalaması; hem  gençlerin bu zehire ulaşmasını baştan engellediği için hemde terörün kaynağına bir darbe olduğu için çok önemli.

Ancak gönül ister ki, öncelikle uyuşturucuyu satanlar hakkında ve daha sonrada uyuşturucu kullanıcıları için verilen cezalar artırılsın.Cezalar artırılsın ve caydırıcı olsun ki Emniyet mensuplarının binbir çileyle yakaladığı bu zehir tüccarları kolay kolay gün yüzü göremesinler.

SİGARA DENETİMLERİ

Burada geçen hafta  yerel basına gönderilen Sigara Denetim raporu ile ilgili habere de değinmek istiyorum.

Kırıkkale İl Tütün Kontrol Heyetince 2009-2016 yılları arasında 375 işyerinde yapılan Sigara denetimi sonucu, sigara içilen işyerlerine 719 bin TL ceza kesilmiş.

Ben hiçbir işyerinin ceza ödemesini istemem.Ama en çok desteklediğim yasaklardan birinin ?kapalı yerde sigara içme yasağı- olduğunu belirtmeliyim.

Sigaranın maddi olarak ve sağlık açısından insana verdiği zararları artık herkes neredeyse ezberlemiştir.Hiç bir insan, kendini sigara dumanıyla zehirlerken, yanında bulunan insanları da zehirleme hakkına sahip değildir.

Dolayısıyla ben sigara denetimlerinin daha sık aralıklarla ve daha yoğun bir şekilde yapılması taraftarıyım.

ilhat
14.12.2016 19:52:29
7 yılda 375 işyeri denetlenmiş. ne kadar çok yer denetlenmiş öyle!!!! yenişehirdeki kafelerde sigara yasagını takan yok. bu kadar az denetim olursa olacagı budur.

Yunus Pehlivanlı
15.12.2016 19:16:45
İlhat rumuzuyla yazan arkadaş Yenişehir´e yolumuz düşmediği için oradaki kafeleri görme şansım olmuyor.Ancak 7 yılda 375 işyeri denetlenmiş olması olması elbette çok yetersiz.Uyarılarını inşallah Tütün Kontrol Heyeti okumuştur

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli