MURAT KARADAĞ


Kıratlı ve Kırıkkale

Kıratlı ve Kırıkkale


Kırıkkale Turan Kıratlı’yı bir önceki genel seçimlerde tanıdı.

 

Seçim çalışmaları sırasında İstanbul’dan geldiği için kendini anlatmada bir hayli zorlanan Kıratlı alışılmışın dışında, bölgesel değil tüm Kırıkkale’yi kucaklayan bir yol izleyerek, “şuralı veya buralı” intibasını silerek kendini öyle kabul ettirdi.

 

Sanıyorum Kıratlı’nın doğum yerinin yani nereli olduğuna dair çok kişinin bir fikri bile yok. Yani Kıratlı şuralı veya buralı değil. Kıratlı Kırıkkaleli. Çünkü Kıratlı bunu başardı.

 

Öyle ya başka şehirlerde insanın memleketi sorulduğunda doğduğu mekânın bulunduğu il, ilçe veya köy söylenmiyor. Direk doğduğu ilçe, kasaba veya köyün bağlı bulunduğu il söyleniyor.

 

Dedim ya Kırıkkale’de siyasetçilere mutla bir bölge ile hitap edilir. Yani “Keskin’li, Oba’lı veya şuralı buralı” diye. Oysa hepsi de Kırıkkalelidir. Kıratlı işte bu kangren olmuş hastalığı bertaraf etti.

 

Ne yazık ki Kırıkkale’de hani bir bölgecilik hastalığı var ya, Kıratlı bu hastalıktan uzak bir çalışma sergiledi. Bunda da kısmen başarılı oldu. Vekilli süresince bunu iyice pekiştirdi.

 

Sürekli Kırıkkaleli oldu. Kırıkkale’den hiç uzak kalmadı. İşi, evi İstanbul’da olmasına rağmen her fırsatta Kırıkkale’de bulunmaya çalıştı. TBMM’den fırsat buldukça Kırıkkale’de Kırıkkalelilerin sorunları ile ilgilendi.

 

Klasik vekil portresinden uzak durduğu için Kırıkkaleliler de Kıratlı’nın bu duruşuna duyarsız kalmadı. Kırıkkale’ye iş adamlarını getirdi, birçok yatırımda elini taşın altına koydu. Şehir insanı ile adeta et-tırnak oldu.

 

Aradan geçen onca yıla rağmen Kıratlı yine Kırıkkalelilerin gönlünde Milletvekili olmayı başardı. Kırıkkale’deki cenaze, düğün veya başka etkinliklere fırsat buldukça katıldı. Katılmaya da devam ediyor. Öyle ya milletin gözündeki Milletvekili de öyle olmalı ya. İşte Kıratlı öyle olmayı başardı

 

Dün Kıratlı yine Kırıkkale’ye geldi. Şehitler Derneği yöneticilerine vekilliği sırasında verdiği bir sözü yerine getirmek için Kırıkkale’ye gelen Kıratlı derneğe bir minibüs bağışladı.

 

Tören öncesinde Kıratlı’yı karşılayan dernek yöneticileri ile üyeler ile tek, tek tokalaşan Kıratlı tokalaştığı herkesi ismen olmasa da şahsen tanıdığını hissettirdi. Belli ki kendisini karşılayan herkesle geçmişte mutla bir şekilde teması olmuş.

 

Dernekteki sohbet toplantısında da şehit yakınlarının her biri Kıratlı’ya bir isteğini iletti. Sorununa çare aranmasını istedi. Şehit yakını yaşlı bir kadın Elmadağ’da görevli polis memuru oğlunun Kırıkkale’ye tayininin çıkartılması için yardım istedi.

 

Kıratlı ise pür dikkat dinlediği kadını sonradan hatırlayarak oğlunun Yozgat’tan Elmadağ’a tayinini işini de kendisinin takip ettiğini söylemesi üzerine yaşlı kadın da geçmişteki bu durumu hatırlayarak Kıratlı’ya bir kez daha teşekkür ederek, şimdi de Elmadağ’dan Kırıkkale’ye tayini için yardım istedi.

 

Yani Kıratlı Kırıkkale’de tüm insanların bir şekilde kalbine, gönlüne girmeyi başarmış. Dünkü karşılama ve sohbet toplantısındaki diyalogdan da bu anlaşılmıyor mu? Ortaya koyduğu enerjiden, doğduğu yerin kimse tarafından telaffuz edilmemesinden Kıratlı’nın öz Kırıkkaleli olduğundan kuşku duyulur mu? Kırıkkale’de şu sıralarda kısmen faaliyete geçen bazı projelerden Kıratlı’nın iş yapar vasfında olduğu anlaşılmıyor mu? vs…

madolu
10.07.2013 10:16:19
Sayın vekili en yakın zamanda Tava özü Köyü`ne bekliyoruz. Maden Rafinerisinin açılışı var.....

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu