MURAT KARADAĞ


Kendinden emin, ciddi ve kararlı


Peşinen söyleyeyim, Bu yazıyı başkanın 4-5 ay önce makamda yaptığı ikinci basın toplantısından sonra yazmıştım.  

Dünkü toplantıdan da edindiğim izlenimin aşağı yukarı aynı olduğunu söyleyebilirim En azından toplantının atmosferi konusunda düşüncem aynı.

Biraz abes olacak ama bunu söylemeden geçemeyeceğim

Eski başkan Korkmaz'ın toplantılarında genellikle enseye tokat olurdu!

Önceki gün Saygılı'nın makamdaki basın toplantısına inanın o düşünceyle gittim.

Dün tabi ki öyle bir düşüncem yoktu. 

Şimdi eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, Kırıkkale'deki bu ve benzeri toplantılardaki hava genelde yukarıda sözünü ettiğim düzeyde

Bazılarına göre bu tür ilişkiler samimiyet ifadesi ama daha ötesinde sulu şakalar sinkaflı ve küfre varan sözler neyin ifadesi onu da anlamıyorum

Haaaa unutmadan söyleyeyim; Birde herhangi bir basın kuruluşu ile uzaktan yakından ilgisi olmadığı halde bu tür toplantıların baş BASIN'cıları” var ya

İşte tam da bu noktada bu sözünü ettiğimiz şahsiyetler devreye girince toplantının yönü anlatmaya çalıştığımız o malum yöne kayıyor ki sormayın gitsin

Her neyse Belediye Başkanının makamda ilk basın toplantısı olma özelliğini taşıyan toplantıda görmeyi beklediğim manzara beni şaşırttı desem yalan olmaz.

Belediye Başkanı Saygılı'nın ikinci ama makamda birinci olma özelliği bulunan toplantısından edildiğim izlenimin kısa özeti, Başlıktan da anlaşılacağı gibi.

Birkaç gün önce yine özellikle şahsıma yönelik aldığım davet üzerine (nazik davet) sabah toplantının yapılacağı belediye meclis salonuna gittim

Bu sefer tabi ki tırnak içinde enseye tokat şeklinde olmayacağını düşünerek salondaki yerimizi aldık.

Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri başkan yardımcıları velhasıl konuyla ilgili olanların çoğunluğu tam tekmil.

Kapıda başkan yardımcılarının gelenleri karşılamasından başlayan nezaket başkanın geldiğinde sıraları gezerek herkesin elini sıkmasıyla anlamlaştı.

Daha sonra Başkan Saygılı'nın yaptıkları ve yapacaklarını slayt gösterimi eşliğinde anlatması kendine olan güveninin ifadesi olarak yansıdı.

İlk başlarda yaptıkları ile ilgili açıklamalarıyla şahsen benimde şevkimin kırıldığı sıralarda Saygılı seçim öncesi vaatlerini anlatmaya başlamasıyla hepimizin ilgisini bir anda o yöne çekti.

Saygılı'nın adına yakışır üslupla yaptığı tanıtımdan sonra soruları da aynı üslupla kendinden emin tavırlarıyla bu işin üstesinden geleceğini gözler önüne serdi.

Kısacası 4-5 ay önce edindiğim izlenimin dünde yanlış olmadığını gördüm Saygılı gerçekten kendinden emin, ciddi ve kararlı kişiliği ile işgal ettiği makamın hakkını verecek görünüyor.

Yani Saygılı belediyeyi iyi idare edecek, işgal ettiği makamın hakkını en iyi şekilde verecek gibi görünüyor.

Kuşkusuz bundan da kazanan Kırıkkale olacak Kırıkkale ve Kırıkkale halkı karlı çıkacaktır diye düşünüyorum.

Ben kendi adıma...

gurbetçi
21.04.2015 10:09:27
işgal: 1. Bir yeri ele geçirme 2. Bir yeri geçici bir süre için ele geçirme 3. Bir kimseyi işten alıkoyma, engelleme, oyalama sn murat karadağ. yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. ama bazen türkçeyi bozuyorsunuz. belediye başkanlığı makamı işgal edilmez, kazanılır. lügata bakabilirsiniz. saygılarımla.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu