MURAT KARADAĞ


Kaşları kara, gözleri ela

Kaşları kara, gözleri ela


Birkaç ay önceki bir yazımda söz etmiştim:

Seçim dönemlerinde niyet okuyucular, dünü bugünden görenler, seçim lotocuları vs. sayısının artacağını.

Nitekim de oldu, seçimlere 10 kala başlayan bu furya şu günlerde daha da hissediliyor.

Kırıkkale’nin yapısından da kaynaklanan bu durum başka illerde böyle midir? Bilinmez ama Kırıkkale seçim dönemlerinde adeta bayram yeri olur.

7’den 70’e herkes siyasetçi, herkes siyasetçilere yön verir, akıl alır, akıl satar, vesselam Kırıkkale tam bir siyaset okuludur. Bu geçmişte siyasi partilerin genel merkezlerinde bile söz konusu olmuştur.

Vesselam Kırıkkale seçim dönemlerinde bazıları için bulunmaz bir nimet olur. Öyle ya işsizliğin tavan yaptığı, emekli sayısının 40 binleri bulduğu bir şehirde yaşayanlar için “seçim geçim” olur.

Bu seçim öncesinde de bunun böyle olduğunu görüyoruz. Seçimlere 10 ay kala başlayan ve tam gaz her geçen gün artan seçim tansiyonu artarak yükselirken yukarıda adından söz ettiğimiz kişiliklerin ortalıkta cirit attıklarını ibretle izliyoruz.

Daha çok Zafer Caddesi, Bankalar Caddesinde bulunan çay ocakları ile özellikle Hüseyin Kâhya Parkı ve çevresinde, tabi ki partilerde hangi parti hangi isimle seçimi kazanır? Hangi aday bilmem şu kadar oy alır veya alamaz vs” tartışmaları aldı başını gidiyor.

Bu hengâme içinde yukarıda tarif etmeye çalıştığımız tiplerinde şimdiden bu işin ticaretini yapmaya başladıklarını ibretle izliyoruz. Hani siyasetten ticarete, ekonomiden kültüre her konuda çok bildiğini sanan tipler var ya, “seçimi de geçim” gören tipler.

İşte onlar hem keselerini doldururken, hem de adından söz ettiği kişilere bilerek veya bilmeyerek ciddi ciddi zarar vermenin telaşı içinde bir orada bir burada mekik dokuyarak adeta seçim simsarlığı yapıyorlar. Sayıları da pek sınırlı olan bu tipler bazen siyasetçi, bazen medya mensubu bazen de çok bilen edalarıyla sokakta, çay ocaklarında ve en önemlisi hemen her partide boy gösteriyorlar.

Seçimi geçim gören bu tiplerin en tehlikelilerinin de hiç kuşkusuz kendini medya mensubu olarak tanıtıp partilere rahatça girip çıkarlar olduğunu söyleyebilirim. Bu tiplere veya kendini “Çok bilen” olarak lanse edip siyasete yön vermeye çalışanlara da itibar edilmesinin faydasından çok zararının olacağını buradan açıkça belirtmek isterim.

Her neyse bugünlerde yukarıda tarif etmeye çalıştığımız kişiliklerin çay ocakları ile özellikle siyasi partilerde fink attıklarına tanık oluyoruz. Partilerin adaylarını tayin edenlerin bile olduğunu duyuyoruz. Özellikle AK Parti, MHP ve bir nebze CHP’nin adaylarını cebinde taşıyanların sayısının da bir hayli yüksek olduğunu biliyorum.

Buradan siyasetçilerimize, aday adaylarına ve doğru siyaseti seven, sağduyulu vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum: “Elbette bir aday, aday olduğu şehri tanıyacak, meclisi bilecek, doğru ve dürüst olacak. Geçmişinde olumsuzluk olmayacak. Adayları bu özellikleri üzerinden bildiklerini söyleyip loto oynayanlara veya kendini çokbilmiş göstermeye çalışanlara kesinlikle inanmayın diyorum…”

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli