MURAT KARADAĞ


Karanlıktan medet umanlar...

Karanlıktan medet umanlar...


Yine alçak bir saldırı, bir toplu katliam...
Hakkari`nin Çukurca ilçesi ve Çukurca ilçe merkezindeki birliklere 8 ayrı PKK grubu tarafından kalleş ve hasiyetsizce bir saldırı düzenlendi. Saldırı sonrasında açıklanan rakamlara göre 24 askerimiz şehit olurken çok sayıda da yaralının olduğu ifade edildi...
Bu haber önceki gün sabah saatlerinden itibaren birkaç saat içinde tüm ülkeye dalga, dalga yayıldı. Tüm Türkiye sabaha bu şok ve acıyla uyandı. Acı gelişmeler gün boyu kamuoyuna duyuruldu. Kısacası 24 ocağa ateş düştü. Türkiye, aynı acıları defalarca yaşadı. Şehit cenazelerini kaldırırken oluk gibi aktı gözyaşları. Acılı analar, yetim kalan çocuklar, al bayrağa sarılı tabutları kucakladılar. Evlâdın, eşin ya da babanın ardından nemli gözlerle bakıldığına kim bilir kaç defa şahit olduk. Ateş, sadece düştüğü yeri değil, hepimizi yaktı; yakmaya devam ediyor.

Tüm bu acılar karşısında yurdumun sessiz insanları sokağa çıkın! Bu çağrıyı daha önce de defalarca yapmıştık. Yine acı, yine öfke vardı. Önceki gün bunların hepsini tekrar yaşadık. Biz sıcak yatağımızda uyurken, vatan savunmasındaki 24 Mehmetçik gece boyu devam eden çatışmalarda şehit oldu. Yaralılar, ağır yaralılar, ardından Ankara`nın teyakkuz hali, sınır ötesi operasyon, hava saldırıları ve bolca terör tartışmaları.
Bu yüzden, aynı çağrıyı bugün bir kez daha tekrarlıyoruz. Yurdumun insanları, sokaklara çıkın, meydanlara inin, ayağa kalkın! Ama öfke ile değil, sessizlikle.. Kırmadan, dökmeden, düşman bellemeden, el ele, omuz omuza.. Milyonlar olarak sessiz protestonuzu ortaya koyun. Teröre, çatışmaya, ayrışmaya karşı, barış için.
Bu çağrıyı, ilçe, ilçe, kasaba, kasaba, köy, köy meydan meydan yayın. Yüreklerimizin hala bir olduğunu, ayrılmadığını, ayrışamayacağımızı, bin yıllık geçmişe bin yıl daha katacağımızı gösterin. Terörden beslenen, terörün karanlığında oluşan sektörden, bunu ekonomik kazanca dönüştürenlerden, yıllardır bu mesele üzerine konuşan yazan ancak hiçbir çözüm üretmeyenlerden uzak, hep birlikte ses verin.
Bakın biz bir avuç hasbelkader eli kalem tutan gazeteciler her şehit haberini yazarken eli titreyen, yüreği burkulan bizler elimizdeki imkanlarımızı bu ülkenin bekası, geleceği ve güzelliği adına kullanıyoruz ve kullanmaya da devam ereceğiz. Dün gazetemiz tepkimizin simgesi olarak siz okuyucularıma siyah-beyaz olarak ulaştı. Yukarıda belirttiğim gibi duygumuzu nasıl ifade ederiz? Diye düşündük, taşındık karanlığın simgesi siyahı öne çıkartarak gazetemizi siyah-beyaz hazırladık. Sabah baktığımız da buzum taşıdığımız duyguyu bazı ulusal gazetelerde de görünce bu duygunun tüm meslektaşlarımızda da hakim olduğunu gördük ve aynı duyguyu bir kez daha yaşadık
Şimdi buradan bir kez daha seslenmenin yararlı olacağını düşünüyorum. Önceki gün akşam saatlerinden itibaren başlayan ve dün de gün boyu devam eden ve akşam tüm sivil toplum kuruluşlarının katımlı ile gerçekleşen tepki yürüyüşünün değişik etkinliklerle devam etmesini hasseden rica ediyorum. Bu karanlıktan medet umanların yüzüne bir tokat gibi ineceğine inandığımız bu ve benzeri tepkilerimizin dimdik ayakta olduğumuzu göstermesi açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum.
Dün bu vatan için toprağa düşen 24 vatan evladımızın mekanlarının cennet olmasını, yaralananlarımızın ise bir an evvel sağlığına kavuşarak kaldığı yerden vatan savunmasını sürdürmesini yürekten diliyorum?


  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu