ÖZNUR ÖZDER BAZ


KANDIRAN KADAR KANDIRILAN

KANDIRAN KADAR KANDIRILAN


Yaşamımızın karşıtlıklarla dolu olduğunun bazen farkına varmadan yaşamaya çalışırız, ama öbür gün başımıza neyin geleceğini bilmemiz mümkün değildir. Tesadüflerle dolu gibi gözükse de yaşantımız, bugün zengin olanın yarın ne olacağını bilebilir miyiz?
 Bana göre mağlup olanlar yada zengin olanlar her zaman aynı durumda kalacaklarını bilemezler.
Başarılı olabilmek her insan için farklı anlamlara gelebilir. Başarı insanın ne istediği ile ilgili bir kavramdır. Genel bir tanımı yapılamaz niye ?Her insanın mutlu olabilmek için amacı farklıdır.
Medyanın ülkemiz üzerinde kurmuş olduğu baskıdan sıkıldım .
Kaçıncı güçtür  medya derseniz?  Kitaplara göre dördüncü güç gibi gözükmektedir. Oysaki son iki aydır yürütülen seçim çalışmaları ile birlikte bambaşka yerlere bambaşka güçlere haiz olmaktadır. Üslubun değiştiği siyasete, medyanın verdiği alaka, ilgi bence son derece çetrefildir.
 Yaklaşık  iki ay öncesine gidecek olursak bir düşünün seçim değil, adayların seçilme süreci dahi abartılarak pervasızca gözler önüne taşındı ve günden güne taşınmaktadır ne yazık ki.
 Ulusal medyanın  tekelleşen  yayın ve yayım organlarının insanımız üzerindeki etkilerinden uzak kalmak mümkün olmadığını açık bir şekilde gözükmektedir. Dayatılan şartlardan pişmanlık duymak öfkelenmek  tam anlamıyla cehalet değil midir.Oysa başarılı  olanlar probleme hayıflanmak yerine nasıl çözeceklerine bakarlar,muvaffak olanlar dünyamızı, şartları değiştirmek yerine kendini değiştirmeye gayret edenlerdir.
Her yeni gün değişen dünyayı değiştirmek salt düzeni bozmaya çalışmak kargaşa yaratmak kendi başarısızlıklarını etrafına yaymaktan cehaletten, tek düzelikten başka bir şey değildir.Tabi ki herkesin aynı olduğu her şeyin mutlu, mesut yaşandığı bir  düzende tek düzelikten başka bir şey değildir.
İnsanoğlunun var oluşunda bu yana yaratanın dünya üzerinde kurmuş olduğu dengenin mükemmelliği karşısında söylenecek kelâm  var mı?
Yaşamdaki denge içerisinde her şeyin bir karşıtı var. İyi-kötü, zengin-fakir, düğün- cenaze, güzel-çirkin????????..
Her gözün, her gönlün gördüğü farklıdır.
İnsanları suçlayamayız bizatihi doğrularımız için dayatırsak kendi doğrularımızı özgürlüğün ne anlamı kalır.
Kandıran kadar kandırılan da suçlumudur? (sorusunun cevabını sizlerden bekliyorum.)
HAFTANIN SÖZÜ;
HİDDET VE ŞEHVET İNSANI KÖTÜ YAPAR DOĞRULUKTAN AYIRRIR.
         MEVLANA
HAFTANIN KİTABI:
HEDEF TÜRKİYE         
OKTAY SİNANOĞLU

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli