HABİLHAN PEHLİVANLI


Kalleşlik ve namertlik üzerine hatırlatmalar(2)

Kalleşlik ve namertlik üzerine hatırlatmalar(2)


(Dünden Devam)
Ortadoğu?da bir Müslüman ülke dikkat çekmeye başladı. Hani bizim şu ?jandarma? var ya, neden bu Müslüman ülkeye sesini çıkarmadı? 11 Eylül 2001 vukuatının (sözde) müsebbibi bir Müslüman?dı da onun için girip çıkıyordu ya Müslüman ülkelere? O yüzden merak ettim?
?demeye kalmadı, kapısı vuruldu bu ülkenin de: ?Tık tık??. ?Buyurun!?? ?Şeyy, ben yeni komşunuzum da, bizim evdeki yaramazları zapt etmek için elinizde fala varsa biraz asker rica edecektim!..?
Şimdi anlaşılmıştı taşınırken neden rahatsız edilmediği bu garibim ülkenin.
Eee? Şimdi ne olacaktı? ?Tamam? desen bir türlü, ?Olmaz? desen bin türlü.
Bu arada da durum çok vahimmiş gibi göstermek için, yaramaz çocukları camları taşlamaya başlıyorlar. Önceden de taşlanıyordu da, hani çocukça yaramazlıklar diye düşünülüyordu. Ama bu kez durum farklıydı. Taş ve sapan bizzat büyüklerin eliyle yapılıp çocuklara veriliyordu.
Tüm bu süreç sonunda verilen cevap ?yeni komşu?yu kızdırmıştı: HAYIR! Asker veremem!
Taşındığı ve gezdiği her yerde kalleşlik yapmaya alışık olan bizim ?cümle cihan cendermesi?, çocuklara attırdığı taş yetmiyormuş gibi bu kez de daha iğrenç kalleşliklere başladı. ?Kuş Cenneti??nin hemen yanı başında kuşlar, tavuklar telef olmaya başladı. Zaten meslekleri ?hangi canlı olursa olsun- öldürmek olan bu katiller bu kez de kafayı kuşlara takmışlardı? Yoksa yanılıyor muyduk? Asıl hedef kuşlar ya da tavuklar değil de yine insanlar mıydı? Çünkü bu kez de kuvvetle muhtemel bir diğer iğrenç ve namert silah olan ?biyolojik? silah kullanılmıştı.
Uzunca bir süre insanlar ?kuş? cinsinden uzak durdu. Hatta öyle ki, insanlar Kartal, Şahin, Doğan marka arabalara binmekten; Sarı Kanarya ve Kara Kartal takımlarını tutmaktan korkar hale geldik.
Elbette bundan bir çok insan zarar görürken, birçoğu da rant elde etti. Ama ülkenin insanları, o ülkedeki en ucuz et ürününü terk etmek gibi bir lükse sahip olamadılar.
Bu arada yeni komşunun evine ziyarete giden çocuklarla komşu çocukları çuval yarışı? yapacakken komşunun yaramaz çocukları, çuvalları ziyarette bulunan çocukların ayaklarına değil kafalarına geçirdiler. Tabi bu durum hiç de hoş olmadı ve ufaktan ?pencere? atışmaları başladı.
Tam birbirlerine girecekler derken, mahallenin -var olduğundan beri- yerlisi olanı ?kene? ısırdı ve hastanelik oldu. Kene çok yabancı bir canlı değildi aslında, ama bu seferki farklıydı. Zehirli ve öldürücüydü keneler. Dışarı çıkamaz olmuştu. Tarlasına, bağına, bahçesine gitmekten korkar olmuştu. En büyük zevki olan ?çizgili pijamayla? piknik zevkinden bile mahrum kalmıştı. Gitse bile, çizgili pijamasının paçasını sandaletinin içinden giydiği beyaz çorabın içine koymak zorunda kalmış, karizmayı yerin bir hayli dibine gönderir hale gelmişti.

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli