HABİLHAN PEHLİVANLI


Kalleşlik ve namertlik üzerine hatırlatmalar(1)

Kalleşlik ve namertlik üzerine hatırlatmalar(1)


?Düşman geldi tabur tabur dizildi

Alnımıza kara yazı yazıldı

Tüfek icat oldu mertlik bozuldu

Eğri kılıç kında paslanmalıdır.?

Yüzyıllar önce bu şekilde haykırmıştı Köroğlu, Bolu dağlarından Bolu Beyi?ne.  Bu dörtlüğün özellikle ?Tüfek icat oldu mertlik bozuldu? kısmına bayılırım. Belki ?namertliğin tarihi? tüfeğin icadıyla başlamadı, ama bir semboldür aslında tüfek.

Yüz yüze, göğüs göğse çarpışmaya alışan Türk milletine bir züldür aslında tüfek. Kalleşlikle bir anılır tüfek kullanmak? Heyhat, her şey keşke tüfek kullanmakla bitseydi yine iyiydi.

Kara, kapkara bir gün geldi ve insanlık bir ülkenin değil, birkaç ülkenin; birkaç neslin yok oluşunu izledi. Nükleer silahla tanıştı insanoğlu. İnsanlık tarihinin en büyük buluşu olan ?atom çekirdeğiyle oynayabilme? becerisini bir anda elinde bulan ?dünyanın jandarması (!)?, insanlık tarihinin en büyük insanlık suçunu işleyerek bir ülkeye atom bombası attı.

O bir savaştı. Elbette yenen ve yenilen olacaktı. Elbette ölen ölüp kalan sağlarla yola devam edilecekti. Ama bu kez yenilen insanlık olmuştu. Ölen onca insan bir yana, 63 senedir ot bitmeyen topraklar, sakat doğan bebekler, kanserle boğuşan birkaç nesil hep bu insanlık ayıbının neticesidir. Ha? Aklıma gelmişken, bu ayını yapanlar, bir de bu olayı konu alan yüzlerce film yapıp kendilerini masum göstermeye çalışıyorlar.

Bu nasıl insanlıktır anlamadım! Önce kalleşçe ve namertçe bir silah kullanacaksın (nükleer silah), ardından da başka bir kalleş silahla saldırıya devam (medya yoluyla toplum mühendisliği) edeceksin.

Düşünüyorum da, dünyanın jandarması kesilen bu katillerin vukuatı saymakla bitmez. 2001 yılında yaptıklarını insanlık hiçbir zaman unutmayacaktır. Kendine düşman bulmakta zorlanan katiller, önce birkaç gencin beynini iyice yıkadılar (bir başka kalleş silah). Ardından da kendi insanlarının üzerine uçaklarla gönderip? güm!.. Peki, bununla bitti mi? Hayır tabi ki. Ardından bir de günah keçisi gerekliydi. Onu da kendileri yarattı. Varlığı bile hâlâ tartışılan bir adamı karşımıza çıkarıp, ?Bakın, dünyadaki tüm sıkıntıların kaynağı bu adam. Her kim bu adama sahip çıkarsa kulağını çekerim ha!..? diyerek başladılar hedef ülke aramaya. ?O piti piti? sayışmasının sonunda önce Afganistan, sonra da Irak kurban seçildi. Hem de ne kurbanlık. Önce Afganistan?ın yönetimi değiştirildi ve ?53. eyaletin valisi atandı.? Ardından da 54. tabi ki. Gerçi Irak bambaşka bir durumdu ama? Aslına bakarsanız da aynı zincirin bir halkası?

Sırada geçiriliverdi Kuzey Afrika ve diğer Arap ülkeleri.

Şimdi de sıra Suriye?de, öyle değil mi?

Mesela Irak olayı sırasında Türkiye?nin durumu çok ilginçtir:
(Devamı Yarın)

  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı