YUNUS PEHLİVANLI


Kadastrocu nasıl götürülür

Kadastrocu nasıl götürülür


Türkiye gündemine bomba üstüne bombanın düştüğü şu günlerde, ben yine lokal bir meseleyi, yerel bir sıkıntıyı gündeme getirmeye çalışacağım.
Evet.
Daha önce benim başıma geldiğinde yazmak istemiştim.Ancak bu belki sadece benim başıma gelmiştir diyerek sonra vazgeçmiştim.Bir dost meclisinde bu konuyu gündeme getirdiğimde, bir çok arkadaşımdan da aynı sıkıntıyı dinleyince, yetkililere bu sıkıntıyı duyurursak, belki bir çözüm bulunabilir diye yazmaya karar verdim.

Mesele aslında çok basit.
Kırıkkale Valiliği binasındaki Kadastro Müdürlüğüne gittiğinizde bahsedeceğimiz sorun başlıyor.Arsanızın yada binanızın çevresinin ölçümünü yaptırmak için gittiğinizde önce yazılı müracaat ediyorsunuz.Sonra bu ölçüm için gerekli olan parayı gidip bir devlet bankasına yatırıyor ve dekontu Kadastro müdürlüğüne getiriyorsunuz. Ve ondan sonra size bir randevu veriyorlar.“Bu gün git, şu gün şu saat gel bizi aracınla ölçüm yapılacak yere götür” diyorlar.
Buraya kadar eyvallah. Sorun bundan sonra başlıyor.
Kadastrocuları ölçüm yerine götürmek için bir araç gerekiyor.Eğer bir aracınız yoksa taksi tutmak zorundasınız.Arabanız varsa eğer, Valiliğin Vergi daireleri ve diğer hizmet binalarının olduğu giriş kapısına aracınızı yanaştırıyorsunuz. Daha doğrusu yanaştırmaya çalıştırıyorsunuz.O kapıya arabanızı yanaştırıp, aracınıza kadastrocuları almak ve onların ölçüm için götürmek zorunda oldukları alet ve edevatlarını aracınıza yüklemeniz gerekiyor.

İşte burada size kolay gelsin.
Polis memuru sizi bu kapının önüne, karşısına,yanına,ilerisine yanaştırmıyor.”Buraya park edemezsiniz çekin aracınızı” diye düdük üstüne düdük öttürüyor. İzah ediyorsunuz” Memur bey benim kadastro memurlarıyla randevum var.Yukarıdaki kadastroculara hemen haber verip geleceğim.Onları alıp hemen çıkacağım” diyorsunuz ama nafile.Oradaki polis memuru, ha bire düdük öttürerek “Buraya yanaşamazsınız,burada bekleyemezsiniz” diyerek sizi kovuyor.

Valilik kapısındaki görevliye yöneliyorsunuz. Belki olur ya “şu vatandaşa yardımcı olayım” der diyerek (Valilik bahçesi içine 5 dakikalığına arabayı içeri alır mısınız) diye rica ediyorsunuz. Ama nafile.Kapıdaki görevlide “buraya sivil araç giremez” diyor başka bir şey demiyor.

Kaldınız mı ortada.
İşiniz, gücünüz yoksa artık, Kadastrocu beyler bahçeye inene kadar, aracınızla Valilik binasının çevresini adeta tavaf edin durun..Dön baba dön.Dön baba dön.

Buradan sayın yetkililere sesleniyorum.
Bu çağda olacak şey değildir bu.Kadastrocuları almak için oraya gelen vatandaşın Valilik binasının bahçesine 5-10 dakikalık girişine ya izin verilmeli,ya da bahçe dışında aracıyla beklemesine izin verilmelidir.
Hatta araçla gelmek ne demek.
Koskoca Kadastro müdürlüğünün bu konuda hizmet verecek bir aracı alması çok mu zordur.Ölçüm için alınan ücretin fazla olup olmadığının yorumuna girecek teknik bilgilere sahip değilim.Ama bu hizmetin aynı zamanda bir amme hizmeti olduğunu ve dolayısıyla hiç ücret alınmadan yapılabileceğini düşünüyorum. Hadi ücret alınıyor.Hiç olmazsa bu ölçümler için Kadastro müdürlüğü bir hizmet aracı koyabilir.
Yoksa, kadastrocuyu götürmek için gelen vatandaşlar arabasıyla valilik binası etrafında dönüp durmaya devam edecek demektir.

tübitak
3.01.2014 21:38:30
Bravo yunus bey, bir mahalli gazetenin köşe yazarı aynı buyurduğunuz gibi hususlarda yazmalı, sanene damdan bacadan yazıyorsun, gözümüzün önündeki merteğe ancak böyle dikkat çekilebilirdi. Rahmetli Nevzat Gümüş`ten sonra bu kulvar boş kaldı, tebrik ediyor devamını bekliyorum...

Yunus Pehlivanlı
6.01.2014 10:37:31
Tübitak rumuzuyla yazan değerli okuyucu.Yazım hakkındaki olumlu yorumunuz için teşekkür ediyor bu vesileyle gazetecilerin ağabeyisi ve büyüğü Rahmetli Nevzat Gümüş`e bu vesileyle tekrar Allah`tan rahmet ve mağfiret diliyorum

  • Cumartesi 21.1 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11 ° / 5.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.6 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı