SENUR ÜNVER


Kabalaşmak


Dün sabah uyandığımda bir şey fark ettim, öğle saatlerinde ve nihayet akşam olduğunda bile peşimi bırakmadı. Hiçbir çıkarımıza yaramayacak bir bilgi için zaman ve emek harcamaktan vaz mı geçiyoruz? Sırf hobi olsun diye saksıya çiçek ekmenin inceliklerini öğrenmekten, her gün girip çıktığımız binaların tarihinden, aklımızın yetmediğini düşündüğümüz fikir akımlarını anlamaktan ve bir türlü gidemediğimiz oyunlardan vaz mı geçiyoruz?

Gölgemiz büyüsün diye yaptıklarımızın güneşi kıstığının farkında değil miyiz?

İhtiyaçlarımız arttıkça karaktersizleşip sadece bizi ileriye taşıyacak işler yapmakla mı ilgileniyoruz? Aslında bu eğilimimiz tam olarak çıkarcılık olmasa da neden beğenilerimizi biraz olsun farklı tohumlarda kök salmaya yönlendirmiyoruz?

Yaşadığımız toplumda ayakta kalmanın yolu mu bu yoksa parmakla gösterilen garip biri olmaktan mı korkuyoruz? Haddimizi aşandan fazla bilgisiziz son zamanlarda, yapamadığımız ve çekindiğimiz bu genişleme olayını daha nereye düşene kadar devam ettireceğiz?

Peki, size söyleyeyim hiçbir şekilde işe yaramaz değil. Bir yaşıtınızla, ailenizle ve yahut statü olarak sizden yüksek biriyle yaptığınız herhangi bir görüşmede kesin olan bazı kurallar vardır. Bunlardan biri, kimin üstün olduğu ve haklısın kelimesinin kime gideceği. Tabi ki bunu sağlamak için kurduğumuz her cümlenin altının dolu olduğu karşı taraf için net bir şekilde anlaşılmalı, rüzgârı kendi bilgeliğimizle kazanmak istiyorsak alabildiğimiz kadar kültürü içimizde barındırmalıyız.

Vazgeçtiğimiz kişisel vakitlerden kazançsız çıkmayacağınızı hatırlayın, herkes için iyi gelişmeler!

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu