HABİLHAN PEHLİVANLI


İzdivacım geldi!

İzdivacım geldi!


Bu İzdivaç programlarına tam anlamıyla ?hastayım? inanın?

Her dönem reyting ve insanları ekran başına bağlama uğruna ortaya çıkan yeni yapımlar olmuştur elbet. Ancak toplum hayatını ve düzenini bu denli etkileyecek bir programın daha önce yapıldığını pek hatırlamıyorum.

Öyle ki, bu programlarda birbirini yalnızca görüp, iki dakikalık bir muhabbetin ardından birbirlerine ilan-ı aşk edebilecek kadar ?aşk kadını? ve ?aşk erkeği? olabilen zavallı insanımızın reyting uğruna ne hallere düşürüldüğünü ibretle izlemekteyim!

İzlemekteyim dediysem, bu programları izlediğimden değil.
Yalnız, eve geldiğim saatlerde bangır bangır sesi açık mutfak televizyonundan o ?inanılmaz? muhabbetleri duyunca bazen kulak vererek ve kimi zaman da yemek başında ?cebren ve hile ile? bu programların on on beş dakikalık bölümleri izletilerek bu yazıyı oluşturduğum söylenebilir.

Bir de elektrik mevzuu car ki, hiç sormayın.
Nasıl bir elektrikse bu artık, karşıdaki kişi zengin ve güzel / yakışıklı ise elektrik çarpıveriyor. TEDAŞ?ın, sırf bu programdaki faturalarla o ayki cirosu tavan yapıyor. Yok, karşıdaki kişi garibanın tekiyse, hemen yetmişli yıllara dönülüp elektrik melektrik kalmıyor kesiliyor?
***
Şaka bir yana, ?bu kadar da olamaz? dedirten tarzdaki bu programları seyreden kitlenin genelde ev hanımları olduğu düşünüldüğünde, gerek eğitimsizlik gerekse heves sebebiyle çok acı toplumsal sonuçların ortaya çıkacağı günlerin çok uzak olmadığı da aşikârdır.

Özellikle televizyondan başka alternatifi ya da (kitap, dergi okumak kadar bile) entelektüel(!) gelişimi olmayan bayanların ?fenomeni? haline gelen İzdivaç programlarının izleyicileri arasında kimi erkekleri de görünce ya da duyunca hayretim bir kat daha artıyor.

Tamam?
Kabul ediyorum?
Ülkemiz ve dünya güllük gülistanlık değil; öyle sorunlar var ki insan kendisini az da olsa rahatlatacak alternatifler peşinde koşmak zorunda kalıyor. Lakin bu kadar da değil!
***
Evlilik umuduyla (son bir umutla) programa katılan belli bir yaşın üstündeki insanları bir nebze olsun anlayabiliyorum. Kimi dul, kimi hiç evlenmemiş bu insanların ?fark edilme? ya da her ortamı ?kısmet arama? mekânı olarak görmeleri çok fazla yadırganacak bir durum değildir.

Ya gencecik yaşta, olanca güzellikleriyle ve yakışıklılıklarıyla o sahnelere çıkan genç bayan ve erkeklere ne demeli?

Hani ?elini sallasa ellisini? bulabilecek vasıflardaki bir bayanın ya da erkeğin kurbanlık koyun gibi; hatta ?teşhirlik vitrin ürünü? gibi oturtulduğu sahnelerdeki halleri acaba anne babalarının hiç mi vicdanını sızlatmıyor? Her türlü istismara açık o ortamlarda eş arayan gençlerin anne babaları sokakta dolaşırken ne tür yorumlarla karşılaşıyorlar acaba? Her türlü aşağılamanın ya da imalı tekliflerin yapıldığı bu programların o kişilerin psikolojisi üzerinde hiç mi etkisi yok?
***
Şaşkınlığımı tarif edecek kelimeler bulmakta gerçekten zorlanıyorum.
Meğer bu tür şeylere ne kadar aç bir milletmişiz de biz farkında değilmişiz.

?İzdivacım geldiiiii!!!
Çekil önümden çekil!?

  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Pazar 24.3 ° / 9.1 ° Güneşli