ŞEYMANUR ÇALIŞKAN


İyilik ve Kötülük


İyilik ve kötülük?

Biri koruyucu bir zırh, diğeri dipsiz bir karanlık? Bir bedende taşınan ve taşındığı bedenin sahibinin kalbinin sesiyle yankı bulan iki ayrı fiil... Gerçekleştirildikçe kendilerini yenileyecek olmaları da şüphe götürmez bir gerçek.

İyiliğe karşın iyilik, kötülüğe karşın kötülük?

Ve bu gerçeğin farkında olmayan, nasibini kötülüğe vakfetmiş bir yığın insan... İçinin yeryüzüne kin ve haset tohumları eken insanlar?

Uğruna birbirimizle savaştığımız dünyanın kimseye kalmayacağı hakikatinin farkında olmayışımız?

Ne zaman kendi çıkarları uğruna haksızlığı hakka tercih edecek duruma geldi bu millet anlayabilmiş değilim. Ne vakit ?komşusu açken tok yatılmaz? anlayışı, ?komşusu aç olsa da toktan daha tok olmayı istemek? haline getirildi?

Ve niçin iyilik yapmaktan korkar hale getirildik?

Soruma yine ben cevap vereyim: Bencilleştik ve birbirimizi sevemez olduk. Herkes en iyisini kendisi için ister, en ufak hatayı hoş göremez oldu. İnsanlar kin denen duyguyu tanıdı, öfkeyi, nefreti?

Derken bu doyumsuzluk, hep daha fazlasını istemek, elindekiyle yetinememek hissiyatı kötülüğü beraberinde getirdi. İnsanoğlu kötülüğün çıkarlarına iyi geldiğini fark edince kötüleşti, kötülükle kazanım sağlanamayacağını bilen iyiler ise hep iyi kaldı.

Ve bu dünya ki, iyiler hürmetine dönüyor. Bu dünya, kalbi haset ve kinden arınmış insanlar için ayakta duruyor.

Kalbimizde tabiri caizse bu kötü huylu tümörlere yer vermemek dileğiyle? İyilik ve merhameti üzerine basabildiğimiz son karış toprağa kadar ulaştırabilmek için çaba harcayalım. Fıtratında kötülük olanın kaybetmesi haktır. Zira iyiliğe karşın kötülük mağlup olmaya mahkûmdur.

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli