MURAT KARADAĞ


İyi güzel de karşılamak neyin nesi?

İyi güzel de karşılamak neyin nesi?


Geçtiğimiz hafta içinde Kırıkkale’ye geleceği duyurulan, eski Belediye Başkanı Sahir Koçak hava koşulları nedeniyle ertelediği Kırıkkale ziyaretini dün gerçekleştirdi.

Adından söz edilirken başarılı bir Belediye başkanı olarak anılan Sahir Koçak aynı zamanda iyi bir siyasetçi olarak ta tanınır ve öyle bilinir. CHP’nin gururlandığı bir sima.

Geçte olsa elbette ziyaretini eleştirmek yerine takdirle karşılamak gerekir ki bende öyle yapmak isterdim. Keşke bundan önceki seçimlerde de gelseydi de üzerine düşeni talep etseydi.

Neyse Sahir Koçak dün Kırıkkale’ye geldi. Söylenenlere bakılırsa Koçak Kırıkkale’ye gelişinde bazı CHP il ve ilçe yöneticileri tarafından kapıda değil yarı yolda karşılanmış

Elbette eski belediye başkanı, eski belediye başkan adayı vs. Karşılanması gerekiyorsa elbette karşılanmalıdır. Burada kimsenin kimseye diyecek bir şeyinin olmaması gerekir

Yalnız burada tartışılması gereken bir husus vardır ki seçim öncesi aday adaylığı başvuru sürecinde gerçekleşen bu ziyaret ve takınılan tavır bazı il ve ilçe yöneticilerinin tarafsızlığına gölge düşürmüştür.

Hatta aday adaylığı düşünen bazıları arasında hayal kırıklığı yaratmıştır. Geçtiğimiz günlerde aday adaylığı düşünen Adem Özbek ve diğerleri de benzer ziyaretlerde bulunmuşlar böylesi bir karşılamayla muhatap olmamışlardır.

Her ne kadar Sahir Koçak sohbetinde girik yaşı gerekse sağlığı nedeniyle kişisel bir hesabının olmadığını üstüne basarak söylese de parti içindeki gruplar arasında küçük te olsa bir rahatsızlık yanatmıştır.

Sahir Koçak ve benzer şahsiyetlerin özellikle böylesi günlerde partiye gelerek üzerlerine düşeni yapma hazırlığında olmalarını söylemeleri elbette olumlu ve hoş bir tavırdır.

Yukarıda da belirttiğim gibi kendisini Belediye Başkanlığı döneminden yakinen tanıdığım Sahir Koçak’ın ziyareti ve uzun yıllar partide görünmeyen bazı simaların Koçak ile birlikte partiye gelmeleri gerçekten kayda değerdir.

Tekrar etmek gerekirse Sahir Koçak ve kendisini sevenlerin partiye gelmeleri ne kadar kayda değer hoş tavırsa, bazı il ve ilçe yöneticisinin Koçak’ı yarı yolda karşılamaları hiçte hoş olmayan bir tavır olmuştur.

İl Başkanı Önel ve Merkez ilçe Başkanı Uysal’ın haberleri var mı dır bilmiyorum ama her iki makamında tarafsızlığı bu davranıştan sonra tartışmaya açılacaktır. Koçak’ın aday adayı olması halinde bu durum sürekli ısıtılıp ısıtılıp ortaya getirilecektir.

mahir elitok
23.02.2015 15:33:28
Bu CHP Sahir Koçaktan, MHP`de Osman Durmuş`tan kurutulamaz. Birde bu durumu araştırsanız iyi oymaz mı? İkisinden başka adam yokmu bu partilerde anlayamadık ikisininde yaşı 79`e dayanmış vay halimize

İLHAT
26.02.2015 21:57:40
kırıkkalede oturmayan kırıkkale milletvekili olmamalı.

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu