CÜNEYT TÜRKOĞLU


İSTEKSİZ OYUN

Bu hafta evimizde bizimle benzer karakteristik özelliklere sahip Karadeniz temsilcisi Artvin Hopaspor’u ağırladık.


Bu hafta evimizde bizimle benzer karakteristik özelliklere sahip Karadeniz temsilcisi Artvin Hopaspor’u ağırladık. 

Hopa da bizim gibi az atan ve az yiyen bir takımdı. Evimizde oynamanın avantajıyla yine de böyle bir rakibe karşı 3 puanı almalıydık ama olmadı.

***

İSTEKSİZDİK

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi bizim takım grubun en genç takımlardan birisi. Teknik becerileri yüksek olan bir takım değiliz. Bizi diğer maçlarla beraber sezonun genelinde ayakta tutacak yegane şey mücadeledir. Bugün takım genel olarak isteksizdi ve mücadeleden yoksundu. Özellikle ilk yarı rakip kaleye hiç gitmek istemedik. Rakip de bizim bu isteksizliğimiz karşısında ilk yarının son dakikasında bulduğu golle devreye 1-0 önde girdi.

***

BİRAZ HAREKETLENDİK

İkinci devre ise ilk yarıya nazaran biraz daha mücadele etmeye çalıştık ama pozisyon üretme anlamında yine büyük sıkıntılar yaşadık. Özellikle forvet eksikliği her maç kendini belli ediyor. Hopa da skoru korumak adına pek hücum düşünmedi. Maçın son dakikasında attığımız penaltı golüyle 1 puanı zor da olsa kurtarabildik.

***

MAÇIN HAKKI BİR PUANDI

Hopaspor sezona başlarken üst sıraları hedefleyip başladı. Gerek bütçe gerek tecrübeli hocası gerekse de transferleriyle üst sıralarda kendine yer beklerken bir anda kendini alt sıralarda buldular. Evimizde bu kadar kötü oynarken onlar bunu değerlendiremedi ve 1 puana razı oldular. Gol dışında da çok fazla pozisyona giremediler. Biz de oyunun genelinde 3 puanı hak edecek bir oyun sergilemedik. Her iki takım açısından da hak edilen sonuç buydu.

***

SORUN VARSA ÇÖZÜLMELİ

Bugün takımdaki isteksizliğin sebebini merak ediyorum. Önceki yıllardaki tecrübelerimize bakarsak bu oyunun sebebi maddi sıkıntı mı diye düşünmeden edemiyoruz. Eğer oyuncuların ödemelerinde sorun varsa genelde böyle isteksiz görüntüler görebiliriz. Sıkıntı maddi değil de başka konularsa onları da yönetim çözmelidir. Zaten maddi sıkıntı değilse bu mücadeleyle işimiz bundan sonra çok daha zor olacak. 

***

HER OYUNCU DİKKATLİ OLMALI

Maç bittikten sonra Yusuf kırmızı kart gördü. Zaten geniş kadroya sahip bir takım değiliz. Yusuf da yeri pek dolmayacak oyunculardan birisi. Nasıl böyle bir amatörlük yaptı anlamak mümkün değil. Her oyuncu mevcut kadroyu da düşünerek akıllı hareket etmek zorundadır.

 

***

KRİTİK 2 MAÇ

Haftaya ligde sondan üçüncü sıradaki Malatya Arguvanspor’a konuk olacağız. Arguvan’ın ligdeki konumu bizi rehavete sokmamalı. Kaybettikleri 4 maçın 3’ünde son dakikalarda gol yediler. Az da gol yiyorlar. En büyük eksiklikleri gol atamamak. 8 maçta 3 gol atabildiler. Eğer gol yemeden bir gol atabilirsek galibiyetle dönebiliriz. Sonra da yine ligin sonundaki Tarsus’u ağırlayacağız. Bu iki maçtan alacağımız iyi sonuçlar bizi aşağıdan biraz koparır. Kötü sonuçlar ise aşağıya iyice çekecektir. Onun için takımda sorunlar varsa bu hafta çözülmeli ve bu 2 haftaya çok iyi hazırlanmalıyız.

Başarılar dilerim…

  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.2 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu