HABİLHAN PEHLİVANLI


Isıran köpeği iğdiş etmek çözüm mü?


Birkaç yıl önce Cumhuriyet (Merkez) Polis Merkezinin Amiri olan bir komiser abi vardı. Sanırım adı Abdurrahman´dı. Şu anda halen orada mı bilmiyorum.

Bir gün telefonuma dolandırıcılık mesajı gelmiş, bununla ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere gittiğimde, -sağ olsun- gayet ilgili bir şekilde beni karşılayıp suç dilekçemi aldıktan sonra çay içerken şöyle bir olay anlatmıştı:

?Komiser Abdurrahman Abi, bir gece nöbeti sırasında başıboş köpeklerin Cumhuriyet Meydanından geçen ya da orada gezip tozan insanları rahatsız ettiğini, hatta bazılarının vatandaşlara saldırdığını görüp Belediye Hayvan Barınağını arar. Kısa bir süre sonra Meydan´a gelen bir kamyonla tüm köpekleri toplayıp götürürler?

Aradan birkaç gün geçer?

Abdurrahman Abi yine nöbetçidir?

Pencereden dışarıyı izlerken bir de ne görsün? Aynı kamyonla birkaç gün önce götürdükleri köpekleri yeniden Meydan´a salıveriyorlar. Bizim Komiser Abi dayanamaz ve dışarı çıkıp görevlilere sorar:

- Neden geri salıveriyorsunuz bu köpekleri?

- Komiserim, iki gün önce sizin şikâyetiniz üzerine topladık. Götürüp iğdiş ettik (kısırlaştırdık). Şimdi de tekrar salıveriyoruz!!!

Komiser Abdurrahman Abi cevap karşısında önce bir afallar,

Ve ardından bombayı patlatır:

- İyi de bu hayvanlar insanları ısırmaya yelteniyor, tecavüz etmeye değil ki!!!?

***

Caaaanım ülkem, her gün bu tarz fıkravari olaylar yaşayadursun,

?Şartlı Salıverme? ya da ?Denetimli Serbestlik? adı verilen kanun yüzünden, her gün onlarca suçlu ?yeni bir suç işlemek üzere? sokaklara salıveriliyorlar!

?Masumiyet Karinesi? sınırları içerisindekileri

Ya da fikir suçlularını,

Veya ne bileyim işte, sınırlarını hâkimlerimizin ve savcılarımızın belirleyeceği tarzdaki suçları bir kenara bırakırsak,

Taciz, Tecavüz, Uyuşturucu Satıcılığı, Nitelikli Dolandırıcılık, Kasten Adam Yaralama ya da Öldürme ve benzeri suçlarda da zaman zaman uygulanan ?Denetimli Serbestlik? kanununun ?köpekleri iğdiş edip bırakmaktan? ne farkı var?

Hatta zavallı köpeklere reva görülen bu ?cezalandırma? şekli bile uygulanmayan tacizciler, tecavüzcüler, pedofili hastaları (sübyancılar) aramızda dolaşırken,

Bir de kravat takarak hâkim karşısına çıkıp, bu davranışı da ?iyi hal? sayılıp, ceza indirimine gidilenler varken çoluğumuz çocuğumuzu nasıl rahat rahat sokağa yollayabiliriz ki???

 

  • Cuma 23.2 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli