MURAT KARADAĞ


İnsanları yöresine bakmayın..!

İnsanları yöresine bakmayın..!


Seçime 27 gün gibi kısa bir zamanın kaldığı şu günlerde adayların varını yoğunu ortaya koyduğunu hep birlikte görüyoruz. Bu hareketlilik içinde siyaset artık sokaktaki çoluk çocuk herkesin dilinde.

 

Herkes kendince siyaset yapıp daha çok oyu nasıl alırımın hesabını yaparken siyaseti dilinde bıçak gibi keskinleştiren de var, çocuklaştıranlar da var tabi. Sanki bir futbol maçındaymış, ya da bir sokak kavgasındaymış gibi, tıpkı bu bir namustur veya benim partim senin partini döver misali.

 

Bizler Anadolu insanları olarak bir acı kahvenin bile kırk yıl hatırı olduğunu söyleyen bir toplumuz. Lakin bazıları konu siyasete gelince kendi fikrinden olmayana bırakın saygı duymayı, elinden gelse bir kaşık suda boğacak neredeyse. Herkes aynı görüş ve aynı fikirde olmak zorunda değil.

 

Herkes aynı partiyi desteklemek zorunda da değildir. Farklı görüşler, farklı fikirler tabi ki olacak, olmalı da daha iyiyi daha güzeli bulabilmek adına. Kaldı ki siyasetteki amaç toplumsal sorunlar için çözüm üretmek ve bu yönde mücadele vermek olmalıdır, halkı doğum yerleriyle değerlendirerek gövde gösterisinde bulunmak değil. Toplumun tümünü nüfus kağıdına bakmadan kucaklayabilmektir.

 

Adaylar son sürat çalışmalarına devam ederken öte yandan, akşama kadar dolaşan seçim araçlarından yükselen yüksek volümlü müzik ve prohpağnda anonslarından rahatsızlık duyanların yanında, sokaklardaki afiş, broşür ve ilanları gereksiz bir çevre kirliliği olarak görenler de var tabi.

 

Bu süreçte gerek siyasilerin, gerek vatandaşın dilindeki ortak söz: ‘’halka hizmet’’dir.  Halka hizmet ise önce hoşgörüden geçer. Sen ondansın öte git, sen bizdensin beri gel tarzı siyaset demokrasiye aykırıdır. Hizmet anlayışı sadece kendi siyasi görüşündeki kişilere hizmet değil, seçildiğin zaman bölgendeki herkesin ve her kesimin siyasi görüşüne bakmaksızın hizmet etmekten geçmeyecekse, amacımız halka hizmet sözleri ile vitrine çıkmanın da bir anlamı yoktur.

 

 

bülent
3.03.2014 15:55:39
kafana taş düştü herhalde bunları senmi söylüyorsun inanamadım. gerçekten hoş ve olumlu tavsiyeler olmuş sağol sen ayızınca yazarsın

  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu