HABİLHAN PEHLİVANLI


İnsanlar deneme tahtası mı?

İnsanlar deneme tahtası mı?


İngiltere?de, bilim adamlarının yapmış olduğu araştırmalar sonucunda İngiltere Sağlık Bakanlığı Tomografi?yi yasaklama kararı almış.
Bu karara göre, çok mecbur kalınmadıkça, sağlıklı insanlar tomografi çekimi yapılmadan tedavi edilmeye çalışılacakmış.
Tomografi çekimi sırasında hastanın maruz kaldığı radyasyon oranının, röntgen çekimindekinin tam 422 (dört yüz yirmi iki) katı olduğunun tespit edildiği de belirtilmiş. Yani Hiroşima?daki atom bombası faciası sonrasında sağ kalabilen insanlar maruz kaldığı radyasyon oranına eşit!..
***
İnanabiliyor musunuz, tomografi 1963 yılında icat edilmiş bir teknoloji? Dolayısıyla da insanlar tam 47 yıldır, sırf sağlıkları için bu radyasyona maruz kalıyor.
Sağlık için!..
Özellikle de başta beyin olmak üzere sinir sistemi ile ilgili hastalıkların tespitinde kullanılan bu yöntem uygulanırken, yine beyin başta olmak üzere vücudumuzun hangi bölgeleri zarar görüyor hiç düşünülmüş müdür acaba?
***
Elbette sağlığımız için yapmadığımız şey kalmıyor.
Kullandığımız ilaçların ?endikasyonları? nın en az on kalem fazlası ?kontredikasyonları? ve ?yan etkileri?, ilaç prospektüslerinde gözümüze gözümüze sokulmaktadır. 
En son birkaç yıl önce dünyayı kasıp kavuran (ya da öyle gösterilen!) H1N1 (Domuz gribi) virüsüne karşı geliştirilen aşı ve ilaçlarla ilgili ortaya atılan iddialara karşı henüz hiçbir ilaç firmasının yalanlamasının gelmemesi de kafamızdaki bu şüpheleri daha da artırmaktadır.
***
Her geçen gün gelişen sağlık sektörü ve buna dayalı gelişen sağlık teknolojisi elbette insanların faydasınadır. Ancak bir taraftan yaparken bir taraftan da yıkan ya da bir başka deyişle zararı faydasından çok olan yöntemlerden de elden geldiğince uzak durmak gerektiği kanısındayım.
Hepsinden de öte, insanların açıktan ya da gizlice kobay olarak kullanıldığı yöntemler, en az savaşlar kadar insanlık suçudur.
Şimdi bugünden sonra tomografi yöntemini kullanmayacak olan İngiltere, bugüne kadar insanların vücuduna zerk ettiği radyasyonu geri mi çekecek?
Hadi İngiltere durumun farkına varmış? Ya diğer ülkeler? Ya bizler?
Ya da İngiltere?nin tespiti yanlışsa, insanlarla dalga mı geçiliyor?
Yoksa birileri insanlığı deneme tahtası zannedip, kobay olarak mı kullanıyor?
  • Cumartesi 23.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.8 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.2 ° / 7.7 ° Güneşli