CÜNEYT TÜRKOĞLU


İLK PUAN

Evimizde ligin en pahalı ve dikkat çeken takımı Iğdırspor’u ağırladık. Maç öncesi çoğu kişi bu maçta yenilgi ve hatta fark bekliyordu. Her şey kağıt üzerinde olduğu gibi olmadı.


Evimizde ligin en pahalı ve dikkat çeken takımı Iğdırspor’u ağırladık. Maç öncesi çoğu kişi bu maçta yenilgi ve hatta fark bekliyordu. Her şey kağıt üzerinde olduğu gibi olmadı.

Maça değinmeden önce gündeme bomba gibi düşen 3 kadro dışı olayıyla başlayacağım Olayı bilmeyenler de olabileceği için kısaca bahsedeceğim. Adem, Buğra ve Talha maçtan bir gün önce teknik heyetin kararı ile kadro dışı kaldılar.

Adem ve Talha antrenmanda birbiriyle şakalaşırken bir anda şaka başka boyuta geçiyor. Aralarında tartışma çıkıyor ve olaya Buğra da müdahil oluyor. Üçünü de hoca antrenmandan gönderiyor. Olay dışarıda da kısa süreli devam edince antrenman da tam olarak tamamlanamıyor. Olaydan sonra üç oyuncu da özür diliyor ve yaptıklarının yanlış olduğunu teknik heyete bildiriyor. Teknik direktörümüz Salih Eken de buna rağmen kendi açısından disiplini sağlama adına üç oyuncuyu inisiyatif alarak kadro dışı bırakıyor.

Olayı başlatan Adem ve Talha olayın olduğu gün barışıyorlar ve kendi aralarında sorunu hallediyorlar. Oyuncular disiplinsiz hareketinden dolayı para cezasına da çarptırılıyorlar.

Hoca açısından bakarsak, eğer kadro dışı bırakmasa bu tip olayların artabileceğini, takımda disiplin ve otorite sorunu olacağını, bunun da tüm takımı etkileyeceğini düşünerek bu kararı vermiş gibi görünüyor.

Olayın içindeki oyuncular yaptıklarından dolayı pişman olduklarını dile getirip özür diliyorlar ve Iğdır maçında sahada olmak istiyorlar.

Taraftar açısından baktığımızda da yapılan yorumlarda taraftarın geneli kararı yanlış bulurken, bir kısım da kararı doğru buluyor. Tabii maç sonrasında kararı doğru bulan sayısı epey artmış oluyor.

Olayı dinleyen birisi olarak kararı ben de biraz ağır buldum. Evet ortada bir yanlış ve disiplinsizlik var, bu cezalandırılmalı ama kadro dışı bırakmak bu zor haftalarda ağır bir karar oldu. Başka şekilde konuşulup bu olay çözülebilirdi. Ordu maçına kadar buzların tamamen eriyip kadroda olmalarını temenni ediyorum.

Maça gelirsek 3 kadro dışı kalan oyuncu yerine kadroda Oğuzhan, Ufukcan ve Mertcan oynadı. Mertcan zaten Talha varken de bazen oynuyordu ama şimdi daha fazla süre aldı.

Bu sene iç sahada izlediğim en keyifli maçlardan birisi oldu. Hem ekibimize hem de Iğdır’a böyle mücadele gücü yüksek bir maç izlettikleri için teşekkür ederim.

İlk hafta Kestel maçının ikinci yarısında gördüğümüz hırs ve mücadeleyi bu maçın genelinde gördük. Oyuncularımız maçın başından sonuna kadar ayrı bir istekle mücadele ettiler. Karşımızdaki rakip de izlediğimiz en iyi takımdı. Çok kaliteli oyuncuları var. Özellikle sağ bekte oynayan Batuhan, defansta Ahmet ve sağ açıkta oynayan Mustafa çok ayrı oyuncular. Bizim ligi geçtim, Spor Toto 1.ligde rahat oynayacak adamlar. Ortada oynayan Muhammet Reis de ilerlemiş yaşına rağmen oyunu çok iyi yönlendiriyor ve sahada diri kalabiliyor. Böylesi bir rakibe karşı verdiğimiz mücadele gerçekten takdire şayandı. Bizim ciddi bir şutumuz varken rakibin de yalnızca 2 şutu vardı. Orta sahada topu elde etme adına kıran kırana bir mücadele izledik.

Hoca da ikinci yarının başında Özenç’i çıkararak doğru bir hamle yaptı. Zira ilk devre sonunda ikinci sarı kartı görmesine ramak kalmıştı. Ufukcan sakatlanana kadar orta sahamız daha diriydi, o çıkınca biraz düştük ama yine de oyun üstünlüğünü rakibe vermedik. Maça hocanın genel anlamda iyi hazırladığını ve doğru oynattığını söyleyebilirim. Oyuncu bazında ayırmayacağım, her oyuncumuz çok özveriliydi ama Mertcan özellikle çabaladı. Kiralık olan Mertcan, bu performansını devam ettirirse üst liglerde rahat kendine yer bulacaktır.

Bu kadar pozitif havaya rağmen yine en büyük eksikliğimiz gol oldu. Talha’yı aradık. Talha da hazır form bulmuşken artık kendine dikkat etmeli, “ben oldum” artık dememeli. Transfer olmak istiyorsa da bunu sene sonunda düşünmelidir.

İç sahada ilk puanımızı aldık. İç saha şanssızlığını da bu maçta kırmış olduk. Açık tribünde maçı izledim. Az olmasına rağmen öz taraftar vardı. Gerekli desteği de verdiğimizi düşünüyorum.

Hafta içi Ordu’ya konuk olacağız. Bu mücadele aynı şekilde devam ederse yenemeyeceğimiz takım yok. Umarım oyuncular maç seçmez. Bugün aldığımız puanın anlamlı olması için Ordu’dan da puan ya da puanlarla dönmeliyiz.

  • Pazar 28.9 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 25 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.2 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu