YUNUS PEHLİVANLI


İl Genel Seçimi ve Başkan Saygılı

İl Genel Seçimi ve Başkan Saygılı


 

       Bugün bir değişiklik olmazsa eğer ,Kırıkkale İl Genel Meclisi, başkanını belirlemek için seçim yapacak.Bu seçimi önceki seçimlerden farklı kılan en önemli özellik ise; bu seçim Ak Parti içinde yerel seçim öncesi başlamış bir mücadelenin devamı olacak mı-olmayacak mı? sorusuna cevap verecek mahiyette olmasıdır.

 

        Ak Parti içindeki bu mücadele yerel seçim öncesi belediye başkan aday belirleme konusunda başlamıştı.Başkan adayı belirlendikten sonra aynı mücadele bazı ilçelerin belediye başkan adayları ile belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesi ile devam etmiş ve en sonunda İl Genel Meclisi listesinin belirlenmesi aşamasında bu ( iç mücadele ) zirveye çıkmıştı. İl Genel Meclisi listesi hazırlanırken teşkilat ile milletvekillerinin ortak karma liste hazırladığı ancak daha sonra teşkilatın bu karma liste yerine kendi listesini onaylattığı söylenmişti.

 

         İşte yukarıda başlangıcını yazdığım bu mücadeleye,( tamam mı-devam mı ?) denilecek, bunu yeni yapılacak il genel meclis başkanlığı seçiminde göreceğiz.Bundan sonra yaşanabilecek olaylarla ilgili bazı öngörülerim olmasına rağmen bunları şimdilik sizlerle paylaşmayacağım.

                                       *********

                                Maaş Sıkıntısı Yaşanmayacak

          Gelelim belediyeye.Yeni belediye başkanı Mehmet Saygılı’nın, ilk meclis toplantısında verdiği en güzel müjdelerden biri, kuşkusuz Belediye çalışanlarına verdiği maaş ödeme sözüdür.Göreve başlar başlamaz meclisten kredi çekme yetkisi alarak, işçilerin maaşının ödenmesi konusunda gerekli adımı atması, son derece isabetli olmuştur.Maaşını alamayan işçi ve memurdan hizmet konusunda verim alınamayacağı gibi bu hakkaniyete de uygun değildir zaten.

Personel politikası konusunda konuşurken de :”Sadece işini iyi yapanla yapmayanı ayıracağız…”sözü ve mesai saati kavramına herkesin mutlaka riayet etmesi konusunda takındığı kararlı tavır ,kamuoyunda son derece olumlu karşılanmıştır.

                                       *********

                         Pazarlara Siyah Çöp Poşeti Dağıtılması

           Özellikle Çarşamba günü,Çarşamba Pazarı dağıldıktan sonra oradaki çöp rezaletini bilmeyen yoktur.Belediye tarafından alınan bir kararla bundan sonra pazarcılara siyah çöp poşeti dağıtılacak.Ve pazarcılar Pazar sonunda çöplerini ve artıklarını bu poşete koyarak pazardan ayrılacaklar.Daha önceki belediye başkanlarınca da alınması gereken bu çok basit önlemin şimdi alınıyor olması da elbette Saygılı’nın hanesine artı olarak yazılacaktır.

Evet yukarıda olumlu örneklerini yazdığım Mehmet Saygılı’yı yeni görevinde kutluyorum.Kendisi hakkında olumlu haber ve yorumların artarak devam etmesini bu şehrin bir sakini olarak temenni ediyorum.

  • Perşembe 29.3 ° / 13.5 ° false
  • Cuma 27 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı