MURAT KARADAĞ


Herkes işine baksın!

Herkes işine baksın!


Evet, herkes işine baksın!

Bu memlekette bir şeyler yolunda gitmiyor, sapla saman sürekli birbirine karışıyor, şehir bir karış ileriye gitmek yerine geriye gidiyorsa, belli ki burada bir sorun var.

Şehrimizde genelde iyi giden bir şeyin olmadığına göre isterseniz sorunun nereden kaynaklandığını şöyle bir irdeleyelim: Görevini layığı ile yapan ve bu şehir için canla başla çalışanları ve oturduğu koltuğun hakkını verenleri tenzih ederim.

Bir örnek olsun diye, yazdığım bir yazıyla ilgili tepkileri dile getirmek istiyorum. İşte tüm işler yazıma olumsuz tepki gösteren böylesi tabansız ve tavansız zat-ı muhteremlerin örümcekleşmiş düşüncelerinin bir eseri olarak önümüze çıkıyor.

En çok bizim meslekte gördüğümüz bu çarpık anlayış ne yazık ki yıllardır böyle. 3 kuruş menfaat üzerine kurulu bu düzende ?İlan vereni öv, göklere çıkart; vermeyeni yerden yere vur? gibi düşüncelerle bugüne kadar ?yanlışı eleştirmek, doğruyu ise alkışlamak ve kamuoyunu güzele yönlendirmek? yerine yanlışı da doğruyu da alkışlamanın doğurduğu sonuç ortada.

Yazımdan dolayı pek çok olumlu tepkinin yanında olumsuz tepki de aldım. Olumlu tepki gösterenlere de, olumsuz yönde eleştirenlere de saygım sonsuz. Tepkiler halisane duygularla ortaya konmuşsa anlamlıdır. Olumlu veya olumsuz tepkilerin benim için hiçbir öneminin olmadığını buradan söylemek isterim.

Yazımı eleştiren, hatta ?Böyle yazmaya ne gerek var, yanlış bunlar? diyerek şahsımı kınamaya çalışan zat-ı muhteremlerin yazımda adı geçen kişi hakkındaki düşüncelerini kulaktan kulağa fısıldadığını ben çok iyi biliyorum. Oturduğu makamı koruma adına arkasından konuştuğu kişilerin yüzüne şirin gözükmek için her şekle giren bu muhteremler ne yazık ki kök saldığı makamı kaybetmemek uğruna da herkesi idare ettiklerini sanıyorlar. Akşam rakının dibine vurup, sabah ağzını çalkalayarak bir avuç da gül suyu döktükten sonra işyerine gelen bu muhteremler her dönemde makamını bir güzel koruyorlar. Bu örnek ne yazık ki toplumumuzun her kesiminde kanayan bir yara.

Aman aman, ne şiş yansın ne de kebap, kimse yanlışa yanlış demesin, doğruyu söyleyen de dokuz köyden kovulsun. ?Oh ne ala muallâ? hesabı memlekette sapla saman sürekli birbirine karışsın kimse de sesini çıkartmasın. Yok öyle şey. Yıllardır bu böyle olmadı mı? Bu memleket bu düşünce yüzünden hiç büyümedi. Burnumuzun dibindeki iller devasa holdingleri az bulurken, ilimizde hâlâ köklü bir A.Ş.?nin yokluğu hepimizin içini acıtmıyor mu?

 


  • Salı 14.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.6 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 4.7 ° / 0.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu