HABİLHAN PEHLİVANLI


Hepsini 1 yılda yaptı


Kırıkkale halkı genel düşünce yapısı, hayata bakışı, ahlaki anlayışı ve nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan Türkmen kültürünün ?devleti baba? bilme anlayışının tezahürü olarak devletine bağlı ve devlet kurumlarına her zaman saygı duyan, yardımcı olan bir şehirdir.

Hele bir de işin içinde asker ya da polis varsa akan sular durur.

İşte bu yüzden bir asker için, bir polis için Kırıkkale´de çalışmak büyük bir şans, büyük bir nimettir.

Tabi ki, bunun kıymetini bilene!..

***

Yakın zamanda ilimizden Safranbolu´ya tayin olan Jandarma Komutanımız İsa Çakmak, bunun en belirgin örneklerindendir. Nitekim kendisi Kızılcahamamlı olan İsa Komutan, memleketine oldukça yakın mesafedeki Safranbolu´da görev yapıyor olmasına rağmen Kırıkkale ile ilişkisini hâlâ sıcak tutmakta, Kırıkkale ile bağlarını kopartmamaktadır.

Dileğimiz o ki, yerine gelen Jandarma Komutanımızla da aynı iletişim ve ilişki sağlansın ve Kırıkkale halkının vatanına ve devletine olan bağlılığı pekişsin...

***

Tam da bu noktada göreve geleli henüz bir yıl olmasına rağmen yaptığı çalışmalarıyla, mütevazı kişiliğiyle, sıcak ve samimi tavırlarıyla Kırıkkale halkının gönlünde taht kuran İl Emniyet Müdürümüz Mahmut Çorumlu´yu özel bir yere koymak gerek...

Daha önce de Kırıkkale´de görev yapan, bu görevi sırasında 1999 yılında hazırladığı raporlarla FETÖ Yapılanmasının doğuracağı tehlikelere dikkat çeken ve ne yazık ki o günün şartlarında Emniyet ya da devletin birçok kademesine çöreklenen Fetullahçı yapılanmanın ?kurbanı? olan Çorumlu, acı bir 15 Temmuz tecrübesiyle devletin ve milletin gözünün açılmasından sonra kıymeti bilinen önemli bir Emniyet Müdürü...

Vatanın bütünlüğü, milletin bekası için ?DEVLET? kavramının olmazsa olmazlığına yürekten inanan Mahmut Müdür için kanun ve kuralların tam olarak işlemesi her şeyin başında gelir.

Öyle ki, henüz birçok kişinin ?Hocaefendi? diyerek karşısında elpençedivan durduğu günlerde bu yapılanmanın ne denli büyük bir tehlike olduğunu gözler önüne serebilme cesaretini gösteren nadir bürokratlardandır.

Zira o günlerde ?kılıçlarının her bir tarafı keskinleştirilen? Fetullahçılara karşı durabilen, birilerinin ?Hocaefendisine? ?Fettoş? diyebilen nadir insanlardandır.

***

Bugün gelinen noktada Mahmut Müdür için mücadele bitmiş değil!

Hani tabir caizse, ?Onlar Mahmut Çorumlu´yu iyi tanır!?

Başta FETÖ olmak üzere hiçbir terör örgütüne nefes aldırmayan Mahmut Müdür, uyuşturucuyla mücadele konusunda da oldukça kararlı...

Kırıkkale´yi daha yaşanabilir, daha huzurlu, daha güvenli bir şehir haline getirebilmek için gece gündüz demeden çalışan Mahmut Çorumlu, 27 Ekim´de Kırıkkale´de 1 yılını doldurdu.

Bir yılda yaptıkları ortada...

Daha da yapacakları belli...

Yaptıkları yapacaklarının teminatı desek yalan olmaz...

Allah yolunu açık eylesin ve Kırıkkale´mizi Mahmut Müdürümüz gibi nice değerli bürokratlarla karşılaştırsın.

  • Perşembe 21.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.5 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22 ° / 7.5 ° Güneşli